VoIP препоръка

uctm
Регистриран: 05 ное 2008, 06:53

VoIP препоръка

Мнение от uctm » 01 юни 2015, 14:55

Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали войп доставчик, който да използвам на своя Android апарат.

Идеята е да има добро съотношение цена/качество.

slav.bg
Регистриран: 26 фев 2008, 15:32

Re: VoIP препоръка

Мнение от slav.bg » 01 юни 2015, 15:13

Зависи за каква дестинация ти трябва.
Аз лично съм доволен от на Нет1 услугата. Предлагат ти стационарен телефонен номер на който можеш и да приемаш обаждане, изходящите 5 ст. мобилни+стационарни в Бг.

uctm

Re: Re: VoIP препоръка

Мнение от uctm » 01 юни 2015, 15:15

Ползвал съм преди време Voipcheap, Voipbuster и др. На скоро пробвай и това на Нет1.

Няма особено значение дестинациите, просто да е добро отношението цена/качество.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: VoIP препоръка

Мнение от Luke_Netwalker » 01 юни 2015, 16:22

[Quote]Идеята е да има добро съотношение цена/качество.[/Quote]
Качеството зависи от много неща - телефона, мобилния оператор, моментната натовареност на клетката, приложението, което ползваш... И от Voip-провайдера, разбира се. Най-ниска цена като че ли предлагат Voipblazer. Justcall и VMobile са български провайдери. Качеството е малко по-високо от това на Voipblazer. Цените за чужбина също. Justcall и VMobile дават редовни стационарни номера, на които можеш да бъдеш търсен. Цените са като при обаждане към стационарен номер. Разгледай страниците им и си прецени. Нуждите на всеки са строго индивидуални.
P.S. Като приложение бих препоръчал Acrobits Groundwire (виж руския форум).

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: VoIP препоръка

Мнение от Tadj » 01 юни 2015, 16:58

VoipBlazer-a нещо, като качество не е как трябва. Особено през 3G мрежата е направо непоносимо. Аз чувам/х винаги идеално, но от другата страна е мъка. Направих няколко теста, давайки моя тел на приятел и говорех през неговия, за да видя, как се чува и меко казано останах втрещен.
А и наскоро видях, че са вдигнали цената...

Един колега от този форум ми препоръча BrowserCalls, като за по-добро качество от Blazer-a, така че препредавам неговите думи.

uctm

Re: Re: Re: Re: Re: VoIP препоръка

Мнение от uctm » 01 юни 2015, 17:07

Подозирам че тези Browsercalls са произведение на Betamax, тъй като на 5 пъти не успях да се регистрирам - казва ми съществуващо потребителско име (сменях го няколко пъти както и имейла).

AAvramov
Регистриран: 12 май 2014, 20:48

Мнение от AAvramov » 01 юни 2015, 18:16

За VoipBlazer си субективен, естестествено. Аз съм доволен,както и други хора,които са ползвали моя акаунт. Те са го ползвали през ПЦ и качеството е приемливо, от опит го твърдя. А цените са все още добри за мен.

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: VoIP препоръка

Мнение от Tadj » 01 юни 2015, 22:28

(yes)
Радвам се, че има доволни. Аз все още имам едни 4 евра и нещо за харчене (когато и да е) и ще го ползвам.

За през Wi-fi връзка почти няма проблем, особено ако си с codec аLaw (G711). Той дефакто не кодира гласа, а просто го пренася във възможно най-чист вид.
Но през 3G мрежата, не можех повече от 3-4 минути да водя разговор, накрая ставаше зле с codec GSM. Всичкото това през интернета на Вива.
Сега съм с Боб и не съм пробвал.

п.п: Един съществен недостатък искам да отбележа за всички, които искат да ползват Voip - движиш ли се, еле пък с кола, просто разговор не се получава. Интересно ми е да разбера, дали при някой не е правило така.

[B]uctm[/B], да, проверих на кого са - на същите, като и на Blazer-a. Не би трябвало да ти прави такива проблеми, защото би значело, че може да прехвърляш пари от един на друг акаунт...

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 02 юни 2015, 11:37

[Quote]А и наскоро видях, че са вдигнали цената...[/Quote]
Това трябва да е отскоро. Преди около месец говорих с Гърция и цените бяха старите. Поне увеличението не е драстично. За разговора ползвах 3G на Мтел и връзката беше добра. Усещаше се само едно съвсем леко забавяне.

pharaon611
Регистриран: 06 ное 2007, 14:26

Re: VoIP препоръка

Мнение от pharaon611 » 02 юни 2015, 12:12

За качеството има значение и софтуерът. През вградениия софт на Самсунг - аз чувах добре, но се оплакваха, че им е тихо. Сега използвам Zoiper и качеството е отлично!

Отговори