Защо нямам интернет по време на разговор?
Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
[Quote]Ivayler:
Проблемът си е изцяло в Мтел.[/Quote]
Току що пробвах от M-Tel-ския да звънна на Telenor-ския ми номер и сърфирах без никакъв проблем в интернет (ползвах в случая Chrome). Апарата е на 3G режим (по-точно двоен режим - WCDMA и GSM само), а до обхвата показва H/H+.
Проблемите със сърфирането ти са, заради липсата на 3G мрежа най-вероятно, защото на 2G режим са с приоритет разговорите и нямаш достъп до интернет, докато не приключиш разговора.
Проблемът си е изцяло в Мтел.[/Quote]
Току що пробвах от M-Tel-ския да звънна на Telenor-ския ми номер и сърфирах без никакъв проблем в интернет (ползвах в случая Chrome). Апарата е на 3G режим (по-точно двоен режим - WCDMA и GSM само), а до обхвата показва H/H+.
Проблемите със сърфирането ти са, заради липсата на 3G мрежа най-вероятно, защото на 2G режим са с приоритет разговорите и нямаш достъп до интернет, докато не приключиш разговора.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 22 юни 2015, 22:59
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
[Quote]С това твое изказване плюс още някои твои доказа, че си поредния теленорски драскач,[/Quote] [Quote]разпрострянявано от вивакомските фенчета.[/Quote]
А ти какъв си да те запитам ? Нагъл,ама нагъл мтелски трол !!! Да ти имам умрелия айфон.
А ти какъв си да те запитам ? Нагъл,ама нагъл мтелски трол !!! Да ти имам умрелия айфон.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Абе кво само се хули в тоя форум че някой бил викач, друг драскач. Ае малко по-сериозно,а? Или се опитвате да откажете всеки нормален влязъл да сподели, даде или намери решение? Май явно всички сте служители на операторите зад някакви имена и се хулите взаимно? Ще ти кажа само едно - никой нормален човек няма да влезе тука да си избира оператор за да се налага да се прави тъпа реклама с теми за проблеми и постове за хвалби, така че не дръж на тия работи! Операторът сам за себе си е реклама, както в случая аз мога да откажа всеки който е решил да става абонат на Мтел, понеже имам 10001 причини и доказателства. И не е защото искам Теленор/Виваком да просперират, а защото не искам да изпадат в ситуации като мен! Така, че аз драги ми Епълчо в обществото, бидейки потребител, съм най-голямата реклама и анти реклама, няма да седя във форуми да убеждавам, аз търся решение на новоизникнал проблем. Благодаря за вниманието и приятна вечер, *88!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Проблемът определено е в М-тел. Явно всяка клетка има определен брой "слотове", или позиции, които, като се запълнят - било то от разговори, било от интернет сесии, поставя останалите заявки на изчакване. ЕДИНСТВЕНО И САМО ПРИ М-ТЕЛ ми се случва, като сърфирам с моята дейта карта, да изпратя заявка, да имам пълно покритие на 3G, и да не получа отговор на моята заявка. Изпраща се отново, и отново, и отново, най-често 4-5-6 пъти, докато най-накрая получа отговор и зареждането започне. А, и още нещо - за да не кажете, че е телефон или т.н. - странно, като се разхождам из центъра по нощите, както обичам да правя, защо никога нямам този проблем...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
[quote]мога да откажа всеки който е решил да става абонат на Мтел, понеже имам 10001 причини и доказателства.[/quote]
Понеже основна част от напусналите Мтел са сметкаджии и тарикати на дребно(предимно от провинцията), то твоите доказателства ще са долу-горе свързани с това.
[quote]защото не искам да изпадат в ситуации като мен![/quote]
О благодаря ти, че ни просветли! Ако се беше пообразовал малко, щеше да видиш, че всъщтност проблем при оператора няма. Отново казвам, че и аз като говоря по телефона, интернетът се изключва. И това няма общо с покритие, скорост на мрежа и т.н. Така е при Айфон, при другите устройста не знам как е.
Edit: Когато говориш, иконката за интернета изчезва ли или я има, но нямаш нет. Ако е второто, приеми моите извинения
Понеже основна част от напусналите Мтел са сметкаджии и тарикати на дребно(предимно от провинцията), то твоите доказателства ще са долу-горе свързани с това.
[quote]защото не искам да изпадат в ситуации като мен![/quote]
О благодаря ти, че ни просветли! Ако се беше пообразовал малко, щеше да видиш, че всъщтност проблем при оператора няма. Отново казвам, че и аз като говоря по телефона, интернетът се изключва. И това няма общо с покритие, скорост на мрежа и т.н. Така е при Айфон, при другите устройста не знам как е.
Edit: Когато говориш, иконката за интернета изчезва ли или я има, но нямаш нет. Ако е второто, приеми моите извинения
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Ако си в 3г проблем не би трябвало да има. Ако си в 2г няма да можеш да говориш и да ползваш нет едновременно.
При мен няма проблем сега пробвах.Може да е имало временен проблем с мрежата, може и да е проблем от апарата ти. Пробвай с друг апарат да видиш за пробва дали ще има проблем.
При мен няма проблем сега пробвах.Може да е имало временен проблем с мрежата, може и да е проблем от апарата ти. Пробвай с друг апарат да видиш за пробва дали ще има проблем.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Определено бил проблема в мтел, защото клетките им имали определени слотове. Колега, всички клетки са с определен капацитет и като се претоварят не работят както трябва. Ако е възможно да помоля хората от темата да споделят къде използват услугите и с какъв апарат,за да имат тези проблеми. Аз съм с S6 в София и нямам никактв проблем в Младост-ите, Студентски и по Цариградско до центъра.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Ще се цитирам:
[Quote]Когато телефонът е настроен на 2G/3G/4G по време на разговори, понякога автоматично преминава в 2G режим и от там идва неспособността едновременно и да се сърфира.[/Quote]
[Quote]От настройки -> Винаги на 3G да бъде[/Quote]
[Quote]Когато телефонът е настроен на 2G/3G/4G по време на разговори, понякога автоматично преминава в 2G режим и от там идва неспособността едновременно и да се сърфира.[/Quote]
[Quote]От настройки -> Винаги на 3G да бъде[/Quote]
Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Много пъти съм се пробвал да нет-я докато говоря и някой път се получава, друг - не. Сега промених настройките само на 3г и още от първия разговор нямах проблеми със сърфирането. Явно това е решението :) Благодаря.
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?
Аз опция само 3G нямам дори в инженерното меню на телефона.
Имам само 4G-3G-2G, 3G-2G и само 2G. Сега съм на 3G-2G, но дертове не съм имал. Браузвам си, говоря си, а по време и след разговор мрежата си стои постоянно на H-H+.
Имам само 4G-3G-2G, 3G-2G и само 2G. Сега съм на 3G-2G, но дертове не съм имал. Браузвам си, говоря си, а по време и след разговор мрежата си стои постоянно на H-H+.