Защо нямам интернет по време на разговор?

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от centur » 28 юни 2015, 23:05

[Quote]Ivayler:
Проблемът си е изцяло в Мтел.[/Quote]

Току що пробвах от M-Tel-ския да звънна на Telenor-ския ми номер и сърфирах без никакъв проблем в интернет (ползвах в случая Chrome). Апарата е на 3G режим (по-точно двоен режим - WCDMA и GSM само), а до обхвата показва H/H+.
Проблемите със сърфирането ти са, заради липсата на 3G мрежа най-вероятно, защото на 2G режим са с приоритет разговорите и нямаш достъп до интернет, докато не приключиш разговора.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

karameshkov
Регистриран: 22 юни 2015, 22:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от karameshkov » 29 юни 2015, 00:14

[Quote]С това твое изказване плюс още някои твои доказа, че си поредния теленорски драскач,[/Quote] [Quote]разпрострянявано от вивакомските фенчета.[/Quote]
А ти какъв си да те запитам ? Нагъл,ама нагъл мтелски трол !!! Да ти имам умрелия айфон.

Ivayler
Регистриран: 12 юни 2012, 20:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от Ivayler » 29 юни 2015, 00:32

Абе кво само се хули в тоя форум че някой бил викач, друг драскач. Ае малко по-сериозно,а? Или се опитвате да откажете всеки нормален влязъл да сподели, даде или намери решение? Май явно всички сте служители на операторите зад някакви имена и се хулите взаимно? Ще ти кажа само едно - никой нормален човек няма да влезе тука да си избира оператор за да се налага да се прави тъпа реклама с теми за проблеми и постове за хвалби, така че не дръж на тия работи! Операторът сам за себе си е реклама, както в случая аз мога да откажа всеки който е решил да става абонат на Мтел, понеже имам 10001 причини и доказателства. И не е защото искам Теленор/Виваком да просперират, а защото не искам да изпадат в ситуации като мен! Така, че аз драги ми Епълчо в обществото, бидейки потребител, съм най-голямата реклама и анти реклама, няма да седя във форуми да убеждавам, аз търся решение на новоизникнал проблем. Благодаря за вниманието и приятна вечер, *88!

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от labaling » 29 юни 2015, 00:34

Проблемът определено е в М-тел. Явно всяка клетка има определен брой "слотове", или позиции, които, като се запълнят - било то от разговори, било от интернет сесии, поставя останалите заявки на изчакване. ЕДИНСТВЕНО И САМО ПРИ М-ТЕЛ ми се случва, като сърфирам с моята дейта карта, да изпратя заявка, да имам пълно покритие на 3G, и да не получа отговор на моята заявка. Изпраща се отново, и отново, и отново, най-често 4-5-6 пъти, докато най-накрая получа отговор и зареждането започне. А, и още нещо - за да не кажете, че е телефон или т.н. - странно, като се разхождам из центъра по нощите, както обичам да правя, защо никога нямам този проблем...

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от Apple_fan » 29 юни 2015, 06:23

[quote]мога да откажа всеки който е решил да става абонат на Мтел, понеже имам 10001 причини и доказателства.[/quote]
Понеже основна част от напусналите Мтел са сметкаджии и тарикати на дребно(предимно от провинцията), то твоите доказателства ще са долу-горе свързани с това.
[quote]защото не искам да изпадат в ситуации като мен![/quote]
О благодаря ти, че ни просветли! Ако се беше пообразовал малко, щеше да видиш, че всъщтност проблем при оператора няма. Отново казвам, че и аз като говоря по телефона, интернетът се изключва. И това няма общо с покритие, скорост на мрежа и т.н. Така е при Айфон, при другите устройста не знам как е.

Edit: Когато говориш, иконката за интернета изчезва ли или я има, но нямаш нет. Ако е второто, приеми моите извинения

[BG]Agent_Kowalski
Регистриран: 24 ное 2006, 09:38

Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от [BG]Agent_Kowalski » 29 юни 2015, 08:40

Ако си в 3г проблем не би трябвало да има. Ако си в 2г няма да можеш да говориш и да ползваш нет едновременно.
При мен няма проблем сега пробвах.Може да е имало временен проблем с мрежата, може и да е проблем от апарата ти. Пробвай с друг апарат да видиш за пробва дали ще има проблем.

xpuc4o
Регистриран: 23 авг 2007, 01:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от xpuc4o » 29 юни 2015, 10:29

Определено бил проблема в мтел, защото клетките им имали определени слотове. Колега, всички клетки са с определен капацитет и като се претоварят не работят както трябва. Ако е възможно да помоля хората от темата да споделят къде използват услугите и с какъв апарат,за да имат тези проблеми. Аз съм с S6 в София и нямам никактв проблем в Младост-ите, Студентски и по Цариградско до центъра.

hddsoft
Регистриран: 08 мар 2015, 21:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от hddsoft » 29 юни 2015, 10:57

Ще се цитирам:

[Quote]Когато телефонът е настроен на 2G/3G/4G по време на разговори, понякога автоматично преминава в 2G режим и от там идва неспособността едновременно и да се сърфира.[/Quote]

[Quote]От настройки -> Винаги на 3G да бъде[/Quote]

nzim
Регистриран: 03 май 2011, 18:40

Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от nzim » 29 юни 2015, 17:53

Много пъти съм се пробвал да нет-я докато говоря и някой път се получава, друг - не. Сега промених настройките само на 3г и още от първия разговор нямах проблеми със сърфирането. Явно това е решението :) Благодаря.

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Re: Re: Защо нямам интернет по време на разговор?

Мнение от bomobilebulgaria » 29 юни 2015, 18:36

Аз опция само 3G нямам дори в инженерното меню на телефона.
Имам само 4G-3G-2G, 3G-2G и само 2G. Сега съм на 3G-2G, но дертове не съм имал. Браузвам си, говоря си, а по време и след разговор мрежата си стои постоянно на H-H+.

Отговори