От абонаментен план на предплатен или друго
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
[Quote]имате ли идея, дали включените 600 мин към 5 номера са валидни за 1 месец от първоначалното активиране на картата или са за целия срок на картата (общо)? [/Quote]
Валидни са само 1-вия месец от активирането. Те са ти първоначален бонус, а както пише всеки бонус има 30 дневен срок на ползване.
Зареждаш ли под 10лв месечно - говориш на 0,05 лв с 5-те номера, а ако зареждаш 10 и повече, то тогава говориш на 0,01 лв на минута.
[Quote]Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.[/Quote]
Интересно ми е, при 0,01 лв/мин към 5-те номера, как се отчитат парите, ако говориш 1мин и 01с?
Иначе е интересно за другите обаждания - 0,39 лв/мин към другите мрежи с посекундно отчитане след 1-вата минута.
Валидни са само 1-вия месец от активирането. Те са ти първоначален бонус, а както пише всеки бонус има 30 дневен срок на ползване.
Зареждаш ли под 10лв месечно - говориш на 0,05 лв с 5-те номера, а ако зареждаш 10 и повече, то тогава говориш на 0,01 лв на минута.
[Quote]Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.[/Quote]
Интересно ми е, при 0,01 лв/мин към 5-те номера, как се отчитат парите, ако говориш 1мин и 01с?
Иначе е интересно за другите обаждания - 0,39 лв/мин към другите мрежи с посекундно отчитане след 1-вата минута.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
[Quote]Лошото е, че мобилен номер май няма как да се пренесе към VoIP оператор.[/Quote]
Днес като си гледах акаунта във VMobile, забелязах, че предлагат пренос на номер към тях.
http://vmobile.bg/portability
Днес като си гледах акаунта във VMobile, забелязах, че предлагат пренос на номер към тях.
http://vmobile.bg/portability
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
То за фиксиран инфото.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
Има сип акаунти с мобилни номера,просто не си търсил. Почети в нета и ако искаш пиши на лично,има и сип акаунти позволяващи да се ползва антиклир(някой ти звъни със скрит номер и ти му връщаш обаждането).
Re: От абонаментен план на предплатен или друго
Свързан се с оператор с искане за становище и проверка спрямо казаното от магазин на Виваком и те потвърдиха същото:
"Не може да се премине от абонаментен план на предплатена", при положение че обратното съм го направил.
Попитах ги като в заключение добавих "значи предпочитате да се пренеса в друг оператор, вместо да ме запазите като клиент, макар и на предплатена? отговора беше "това вие го казвате господине".
поисках му име и фамилия и ми каза че нямали процедура да си предоставят фамилията - смятай...
та реших да пусна жалба и го направих като изпратих такава до КРС.
Знам че е смешно за такова нещо, но днес е такова, утре е нещо по-сериозно.
Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост.
"Не може да се премине от абонаментен план на предплатена", при положение че обратното съм го направил.
Попитах ги като в заключение добавих "значи предпочитате да се пренеса в друг оператор, вместо да ме запазите като клиент, макар и на предплатена? отговора беше "това вие го казвате господине".
поисках му име и фамилия и ми каза че нямали процедура да си предоставят фамилията - смятай...
та реших да пусна жалба и го направих като изпратих такава до КРС.
Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост.
Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
[Quote]...та реших да пусна жалба и го направих като изпратих такава до КРС.
Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост. [/Quote]
То хубаво, но Вивата не предлагат такава опция - от абонамент към предплатена - според техния сайт и правилата им.
Което значи, че вероятно тази жалба не би ти помогнала. Това е лично мое мнение и може да е грешно, а пък всъщност да можеш, ако си по-нахален или попаднеш на правилния човек в друг офис.
На първо време се сещам - прехвърляш номера на Боб на тарифен план mini bob - 5,90лв/м - след седмица пренасяш на вива на 2,90лв/м и си ти.
п.п: Аз поне бих направил така.
Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост. [/Quote]
То хубаво, но Вивата не предлагат такава опция - от абонамент към предплатена - според техния сайт и правилата им.
Което значи, че вероятно тази жалба не би ти помогнала. Това е лично мое мнение и може да е грешно, а пък всъщност да можеш, ако си по-нахален или попаднеш на правилния човек в друг офис.
На първо време се сещам - прехвърляш номера на Боб на тарифен план mini bob - 5,90лв/м - след седмица пренасяш на вива на 2,90лв/м и си ти.
п.п: Аз поне бих направил така.
Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
Така е - не, че служителите в офисите им не са супер некоректни, но в този случай не е така и служителят няма вина.:)
Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
[Quote]На първо време се сещам - прехвърляш номера на Боб на тарифен план mini bob - 5,90лв/м - след седмица пренасяш на вива на 2,90лв/м и си ти.[/Quote]
та то и сега мога да мина на 2.90 при вива...
та то и сега мога да мина на 2.90 при вива...
Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
четох че, да приемем че се пренасям в боб
после мога да се върна у Вива на предплатен при следното условие
3 месеца активен у боб
10 лв. салдо при преноса
за 3 месеца на боб ще платя 9.90 стартово + 3х2.90
после 10 лв. налични (депозит) за да отида пак във вива на предплатен
после мога да се върна у Вива на предплатен при следното условие
3 месеца активен у боб
10 лв. салдо при преноса
за 3 месеца на боб ще платя 9.90 стартово + 3х2.90
после 10 лв. налични (депозит) за да отида пак във вива на предплатен
Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго
[Quote]та то и сега мога да мина на 2.90 при вива... [/Quote]
Така де, моя грешка - да минеш на предплатената Get Five, вместо 2,90лв/м.
Къде видя това условие за 3 месеца активен у Боб :S и чак тогава пренос?
Така де, моя грешка - да минеш на предплатената Get Five, вместо 2,90лв/м.
Къде видя това условие за 3 месеца активен у Боб :S и чак тогава пренос?