От абонаментен план на предплатен или друго

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от Tadj » 06 авг 2015, 13:22

[Quote]имате ли идея, дали включените 600 мин към 5 номера са валидни за 1 месец от първоначалното активиране на картата или са за целия срок на картата (общо)? [/Quote]

Валидни са само 1-вия месец от активирането. Те са ти първоначален бонус, а както пише всеки бонус има 30 дневен срок на ползване.

Зареждаш ли под 10лв месечно - говориш на 0,05 лв с 5-те номера, а ако зареждаш 10 и повече, то тогава говориш на 0,01 лв на минута.

[Quote]Тарифирането е на минута. Минималната продължителност на разговор е 60 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.[/Quote]

Интересно ми е, при 0,01 лв/мин към 5-те номера, как се отчитат парите, ако говориш 1мин и 01с?
Иначе е интересно за другите обаждания - 0,39 лв/мин към другите мрежи с посекундно отчитане след 1-вата минута.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от Luke_Netwalker » 09 авг 2015, 14:56

[Quote]Лошото е, че мобилен номер май няма как да се пренесе към VoIP оператор.[/Quote]
Днес като си гледах акаунта във VMobile, забелязах, че предлагат пренос на номер към тях.
http://vmobile.bg/portability

vasile12
Регистриран: 16 апр 2014, 20:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от vasile12 » 09 авг 2015, 20:47

То за фиксиран инфото.

dardorko
Регистриран: 29 юли 2015, 20:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от dardorko » 10 авг 2015, 04:22

Има сип акаунти с мобилни номера,просто не си търсил. Почети в нета и ако искаш пиши на лично,има и сип акаунти позволяващи да се ползва антиклир(някой ти звъни със скрит номер и ти му връщаш обаждането).

uctm
Регистриран: 05 ное 2008, 06:53

Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от uctm » 10 авг 2015, 13:43

Свързан се с оператор с искане за становище и проверка спрямо казаното от магазин на Виваком и те потвърдиха същото:
"Не може да се премине от абонаментен план на предплатена", при положение че обратното съм го направил.

Попитах ги като в заключение добавих "значи предпочитате да се пренеса в друг оператор, вместо да ме запазите като клиент, макар и на предплатена? отговора беше "това вие го казвате господине".

поисках му име и фамилия и ми каза че нямали процедура да си предоставят фамилията - смятай...

та реших да пусна жалба и го направих като изпратих такава до КРС.

Знам че е смешно за такова нещо, но днес е такова, утре е нещо по-сериозно.

Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост.

Tadj

Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от Tadj » 10 авг 2015, 14:47

[Quote]...та реших да пусна жалба и го направих като изпратих такава до КРС.

Знам че е смешно за такова нещо, но днес е такова, утре е нещо по-сериозно.

Ще споделя как се развиват нещата. Просто се заинатих като магаре на мост. [/Quote]

То хубаво, но Вивата не предлагат такава опция - от абонамент към предплатена - според техния сайт и правилата им.
Което значи, че вероятно тази жалба не би ти помогнала. Това е лично мое мнение и може да е грешно, а пък всъщност да можеш, ако си по-нахален или попаднеш на правилния човек в друг офис.

На първо време се сещам - прехвърляш номера на Боб на тарифен план mini bob - 5,90лв/м - след седмица пренасяш на вива на 2,90лв/м и си ти.

п.п: Аз поне бих направил така.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от mkpetrov » 10 авг 2015, 14:52

Така е - не, че служителите в офисите им не са супер некоректни, но в този случай не е така и служителят няма вина.:)

uctm

Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от uctm » 10 авг 2015, 15:35

[Quote]На първо време се сещам - прехвърляш номера на Боб на тарифен план mini bob - 5,90лв/м - след седмица пренасяш на вива на 2,90лв/м и си ти.[/Quote]

та то и сега мога да мина на 2.90 при вива...

uctm

Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от uctm » 10 авг 2015, 15:37

четох че, да приемем че се пренасям в боб
после мога да се върна у Вива на предплатен при следното условие
3 месеца активен у боб
10 лв. салдо при преноса

за 3 месеца на боб ще платя 9.90 стартово + 3х2.90

после 10 лв. налични (депозит) за да отида пак във вива на предплатен

Tadj

Re: Re: Re: Re: Re: От абонаментен план на предплатен или друго

Мнение от Tadj » 10 авг 2015, 15:41

[Quote]та то и сега мога да мина на 2.90 при вива... [/Quote]

Така де, моя грешка - да минеш на предплатената Get Five, вместо 2,90лв/м.

Къде видя това условие за 3 месеца активен у Боб :S и чак тогава пренос?

Отговори