Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от vv » 24 сеп 2015, 19:28

Max има активен роуминг, но с Булсатком в София от днес.
Трябва да е активиран роуминга на апарата. А в скритото меню да е само на LTE only.След това сканирате и ръчно избирате Булсата.
В скритото меню се избира LTE only и се рестартира радиото-натиска се изкл. радио, след като се смени на вкл.радио се натиска отново,смяната е бавна около 5сек.Ако не реагира бутона или надписа му не се смени се изключва напълно телефона/бързото изкл/ след това се включва. С бутона за рестарт не става лесно и винаги.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 24 сеп 2015, 19:30

Какво ще рече това? Че ако няма мрежа от Макс ще се закачи на мрежата на Булсат? А пробва ли реално да свалиш нещо от нета?

vv

Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от vv » 24 сеп 2015, 19:40

Имам и двете мрежи.
От самото начало от както имам 4G телефон съм му активирал функцията роуминг. И явно днес от Макс... са го активирали, понеже явно съм бил загубил обхват и се свързал към булсата- излезна ми R до антената, преди това и друг път не съм имал обхват но не се свръзвал към друг оператор. А от мтел още не са дали достъп до мрежата си за клиенти на макстелеком- то се вижда и при сканиране кои мрежи са забранени.
След това когато бях в покритие на макса сканирах и видях, че се връзва пак към булсат , но ръчно го избираш, не автоматично /както писах по горе/ и работи- може да се гледа тв. и др... .

На скрийн шота винаги ми показва сила на сигнала 0, не му обръщайте внимание- или е проблем на леново а6000 или на андроид лолипоп /а може би не го отчита само при LTE/. Апарата е от макстелеком- и няма други проблеми с камери,забиване... както пишат масово за този модел. Явно зависи от къде е закупен, дали е с една сим или две- също така има реплики и т.н.

Горе до антената удивителния знак показва, че избраната мрежа на булсата не е налична- но в същото време работи- това е след като се свържете към нея и не се маха при работа.

Мilen

Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от Мilen » 24 сеп 2015, 20:27

Аз съм със същия телефон (закупен от техноверигите) и няма никакви проблеми. Апарата е перфектен за парите си. Има хора, дето не разбират елементарни неща и пишат за проблеми с апарата, а всъщност проблема е в самите тях. На колко такива познати съм оправял телефоните/преинсталирал програми и т.н....

Иначе това за роуминга е много интересно. Нито дума и от двата оператора по въпроса :)

П.П. Удивителния знак горе до антената можеш да го махнеш, като отидеш на списъка с приложения, намериш приложението "Phone" и му дадеш изчистване на кеша/данните. Удивителната изчезва и повече не се появява.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Мнение от velnsl » 24 сеп 2015, 20:44

[Quote]Че ако няма мрежа от Макс ще се закачи на мрежата на Булсат?[/Quote]
ако това е вярно направо отивам в един от офисите да подписвам договор.

Мilen

Мнение от Мilen » 24 сеп 2015, 21:19

Всъщност в един такъв договор за роуминг между двата LTE оператора има много смисъл. Могат да си разделят покритието на страната- единия покрива 30 малки градчета, другия още 30. Така след една година клиентите и на двата оператора ще имат LTE покритие в нови 60 населени места, освен досегашните. Изисква се малко желание и добри мениджъри :)

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Max има активен роуминг, но с Булсатком в София

Мнение от velnsl » 24 сеп 2015, 21:58

да се не е "разпърдяла" работата с мтел?
какво ли ще стане с мрежата им тогава - когато услугите на МАКС започнат да минават през нея?

Може и да има нещо, но нашите медии обслужват корпорации, олигарси и [B]картели[/B], манипулират общественото мнение, съсипват ценностни системи, допълнително затъпяват населението. Нямат за цел осведомяване на обществото по актуални теми.

dradorko™
Регистриран: 24 сеп 2015, 21:52

Мнението е изтрито.

Мнение от dradorko™ » 24 сеп 2015, 22:27

[b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.

vv

Мнение от vv » 24 сеп 2015, 22:43

[Quote]
Че ако няма мрежа от Макс ще се закачи на мрежата на Булсат?

ако това е вярно направо отивам в един от офисите да подписвам договор.[/Quote]
Колега по форум- излишни въпроси отговорите на които са в заглавието и в постовете. Относно договора на който държите Вие щом имате на покритие на Булсатком имате възможност и с тях да подпишете. С Макстелекома договора не е задъкжителен, най-изгодния предплатен пакет е 10.90лв. 1GB 1месец, след това 256/128. Сега даже с новия пакет Voicer е 5лв. 1GB 10седмици като свършат пак сте на 256/128, но в този пакет не знам ако нямаш сим карта дали и колко плащаш. Другите не искат да имат договор а Вие искате,странно- или пишете по между другото.

А относно мрежите им пак пишете нещо ,но на кого,какво...не довършено и не е уточнено.

Операторите си знаят най- добре.

Предполагам,че е с цел клиентите на макстелеком да са по доволни от услугите им. Там където макса няма обхват,но булсата има пак да може да ползваш нет на висока скорост и да останеш доволен.Също така няма да се претоварва 3G мрежата на мтел и тя да се ползва в останалите случаи когато няма 4G мрежа макс и булсат.

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 24 сеп 2015, 22:44

Това са глупости. Дори няма логика да има роуминг между тях като покриват едни и същи градове...защо да плащат за нещо което имат

Отговори