Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

peterpan27
Регистриран: 02 сеп 2014, 22:19

Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

Мнение от peterpan27 » 12 ное 2015, 15:50

Моля някай компетентно да потвърди, че такъв пренос е възможен, защото съм почти сигурен, че дилърът в магазин на мтел ме изпържи като последния 88-годишен пенсионер.
Реших да си спра един номер на боб чрез пренос към прима. Опитах се да използвам актуалната промоция "пренеси номера си като прима", но срещнах бясната съпротива на една много хитра дилърка, която и преди се е опитвала да ме пържи. Дълго ме убеждава че прима не е подходяща тарифа за мене, и накрая ми каза че "от боб не може да се пренасят номера, системата дава грешка".

lubomanev
Регистриран: 29 сеп 2005, 10:47

Re: Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

Мнение от lubomanev » 12 ное 2015, 15:57

аз съм с пренесен номер от боб към мтел, само че на абонаментен план. Сменете дилърката;)

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 12 ное 2015, 15:57

Жена ми си пренеса номера от Мтел към БОБ и след известно време се върна пак към Мтел. Но и в двата случая става дума за договор.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

Мнение от labaling » 12 ное 2015, 16:22

След няколко магазина и скандала, успях да прехвърля БОБ към ПРИМА и дори ми намериха нано сим карта. Методът е питане на оператор ( *88 ) дали е възможно, както и въпрос къде има сим карта с необходимия ти размер. Също така заплашване с подаване на жалба към конкретния служител, ако реши да те пържи. Една от "Виваком" си получи заслуженото по този метод.

drecksau
Регистриран: 31 дек 2005, 21:32

Мнение от drecksau » 12 ное 2015, 18:53

С дилърите е така - винаги гледат да те минат :D Да беше отишъл в магазин на оператора, щяха да ти прехвърлят номера след 1-2 часа спор и звънене до *88 ;)

peterpan27
Регистриран: 02 сеп 2014, 22:19

Мнение от peterpan27 » 13 ное 2015, 08:38

Колеги, извинявам се, но мненията ви не са много аргументирани.
[B]lubomanev[/B] и [B]Luke_Netwalker[/B] (ако са различни хора) обвързват преносимостта с безсмислени думи като "абонамент" и "договор". Безсмислени са, защото днес няма телефонна услуга, в това число и прима, без "абонамент" и "договор" - няма друга алтернатива, така че посочването е безсмислено.
Общото при всички коментирали обаче е съпротивата на продавачите срещу такова пренасяне (тия продавачи за мен са дилъри, защото работят за процент от оборота, и защото имат прекомерна самостоятелност в продажбите, в това число да отказват законни претенции на клиентите и да постъпват просташки, например преди 5 години в мтел продадоха на моя позната ГЛУХОНЯМА някакъв "абонамент" с бонусни МИНУТИ, а не смс-и!).
Иска ми се да чуя и компетентно мнение по още един въпрос, за който вчера продавачката в мтел ме убеждаваше че въобще не съм прав. Чувал съм, [B]но не съм сигурен[/B], че мтел допуска преход от по-евтина към по-скъпа услуга по всяко време на договора. Аз имам мобилен интернет от мтел за определено количество с фиксирана месечна вноска. Вчера поисках тоя договор да бъде преобразуван в по-скъп с по-голямо количество интернет и с по-скъпа месечна вноска, но същата продавачка ми каза че това може да стане само в последните три месеца преди изтичане на срочната част от договора. Така ли е или не е така?

lubomanev
Регистриран: 29 сеп 2005, 10:47

Re: Re: Re: Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

Мнение от lubomanev » 13 ное 2015, 09:36

колега, споделих моя опит това е. По другия въпрос има си ясна правила в общите условия на Мтел към по нисък абонаментен план се плаща такса 20лв, към по висок може да минеш по всяко време. Това, че Вие сте попаднали на некомпетентна продавачка е друг въпрос. Имам няколко абонамента към Мтел и миналата година и началото на тази като се надцакваха с промоциите постоянно ги сменях. Не съм седнал тук да си говоря общи приказки, споделих моя опит. И не, с другото лице не сме едни и същи субекти. И ако се замислите малко ще разберете защо е "съпротивата", защото няма да им носите приход, за това и написах горе абонаментен план, договор или както искаш го наречи, нещо което носи по 15-20лв средно на месец на оператора.
Приятен ден

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Възможен ли е пренос на номер от боб към мтел?

Мнение от PoceH_BS » 13 ное 2015, 10:56

То защото е много сложно да отидеш в друг офис и/или да звъннеш на *88...
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

vili_betz
Регистриран: 15 юли 2006, 17:53

Мнение от vili_betz » 13 ное 2015, 11:53

Да,от една година номерът ми е пренесен от боб тарифата без договор,към тарифа на мтел на договор.
Проблема обаче е ,че не можеш да ползваш никакви онлайн услуги през моя мтелв интеренет.Просто не разпознава номера като номер от мрежата на м тел и не те пуска да си направищ регистрация.Така не можеш да ползваш и програмата им за лоялност.Много тъпо!

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Мнение от Swabhav » 13 ное 2015, 12:26

[Quote]Проблема обаче е ,че не можеш да ползваш никакви онлайн услуги през моя мтелв интеренет.Просто не разпознава номера като номер от мрежата на м тел и не те пуска да си направищ регистрация.Така не можеш да ползваш и програмата им за лоялност.[/Quote]

Офф: Имах проблем с пренесена прима от мтел на боб. След преноса ми даваше че примата все още мтелски номер. Обадих се на 123 и го оправиха, не стана веднага , НО ГО ОПРАВИХА. Може да се е случило подобно нещо, но наобратно. Би трябвало отдавна да се се обадил на *88 да решат проблема (whistle).

А сега по-темата. ПРИ ВСИЧКИ ОПЕРАТОРИ ми е направило впечатление , че не желаят лесно да прехвърлат на предплатени. Така че или в момента на разговора с продавачката трябва да говориш със съответният център за обслужване или да се разправяш, или в друг мегазин да ходиш. При Вивата например, директно съм получавал отказ да ми заредят предплатената в магазин или техен дилар ОфисУан също отказа. Правят го с нежелание само след обаждане на оператор.
Опитай по-този начин, с обаждане на оператор пред консултанта. :)

Отговори