Предупреждение от Теленор

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Предупреждение от Теленор

Мнение от sgs_maniak » 14 мар 2016, 17:53

Възможна измама, идваща с номера от чужбина, заплашва абонатите на „Теленор” у нас.

Това става ясно от предупреждение, публикувано от мобилния оператор на страницата му във Фейсбук.

Става дума
за повиквания или sms-и от чужда държава, които се таксуват с доста по-висока цена, а и е възможно ако отговорите, да бъдат откраднати и личните ви данни.

От мобилния оператор съветват, ако получите обаждане от непознат номер, започващ с международен код +2204xxxxxxxх, да не го приемате, или ако получите имате неприето разговор с подобен номер, да не връщате обаждането.

Тези номера са чуждестранни и обажданията към тях се таксуват на цена, по-висока от тази на националните разговори. Възможни са и опити за кражба на лични данни, както и друг вид опити за злоупотреба.

Източници
http://ruse-news.com/za-kakvo-da-vnimavate-ako-ste-abonat-na-telenor/
Страницата на Теленор във фейсбук

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от Swabhav » 14 мар 2016, 18:10

[Quote]Става дума
за повиквания или sms-и от чужда държава, които се таксуват с доста по-висока цена, а и е възможно ако отговорите, да бъдат откраднати и личните ви данни.[/Quote]

1: как точно ще ми откраднат личните данни ако отговоря на обаждане от чужбина?
2: Как точно ще ми вдигне сметката ако приема подобно повикване, ако не съм го набрал този чужд номер?
3; защо само при Теленор се случват подобни неща?

П.с Звъняли са ми от германия по подобна схема. Званят за кратко и затварят. Не им върнах обаждането :)

ogimag
Регистриран: 06 мар 2004, 17:44

Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от ogimag » 14 мар 2016, 18:11

А какво ще стане ако му вдигна и го питам как е майка му. Ще ме таксуват ли? И какви данни и как могат да получат?

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от sgs_maniak » 14 мар 2016, 18:17

Oggimag I Svabhav
Пишете и питайте в фейс страницата на теленор
Аз не съм служител на теленор

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Мнение от velnsl » 14 мар 2016, 18:57

[Quote]Как точно ще ми вдигне сметката ако приема подобно повикване, ако не съм го набрал този чужд номер?[/Quote]
може би се има в предвид, ако ти го набереш. може би теленор са си харесали политиката на мтел да ти начука някакъв дълъг и скъп разговор и да се оплакваш файда да няма. както при мтел "ползвал сте господине"(точка по въпроса). щом като при мтел минава няколко стотин хиляди пъти теленор да не са по-прости, да обслужват повече клиенти за повече пари. като може да трупат бързи печалби без много усилия. а и сте предупредени на всичкото отгоре.
защо не сте внимавали?
да му мислят новоподписалите с теленор!

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от zazabg » 14 мар 2016, 19:00

Гамбия? +2202 - Gambia-Africell-Mobile

Международни номера с добавена стойност не знам да може да се избират. Ако не върнеш обаждането не си представям как ще те таксуват.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Re: Re: Re: Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от velnsl » 14 мар 2016, 19:15

По едно време имаше такива измами в мобилето супероферти, а телефоните започвали с 0881. Имаше официално предупреждение от сайта.
За това нее ли възможно от Германия да набереш +359881...
Нищо подобно и в Гамбия, Коста Рика и т.н.

vladus
Регистриран: 04 сеп 2007, 16:27

Мнение от vladus » 19 мар 2016, 23:36

Не се случва само при Теленор стига с тези тенденциозни коментари. Това, че в момента измамниците атакуват тях не означава, че другите са застраховани. Също така изобщо случая не е проблем на Теленор като оператор, фалшиви обаждания е имало и ще има, затова всеки има глава на раменете си за да я използва.

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Re: Re: Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от Swabhav » 20 мар 2016, 07:47

[Quote]не се случва само при Теленор стига с тези тенденциозни коментари. Това, че в момента измамниците атакуват тях не означава, че другите са застраховани. Също така изобщо случая не е проблем на Теленор като оператор, фалшиви обаждания е имало и ще има, затова всеки има глава на раменете си за да я използва. [/Quote]

Я у лево Глобулско-Теленорско ****. Много добре ви знам простотиите. Мтел може да не са по-добри , но ги предпочитам. Fuck Off.

mod edit: По-леко с епитетите.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Предупреждение от Теленор

Мнение от AVKansazov » 20 мар 2016, 08:52

Да, затова лимитът при ментел е само пожелателен докато при глобул бяха толкова стриктни че дори да ти излезе месечна сметка с лизинг за плащане която ти превишава лимита веднага ти режеха изходящите.Не знам дали при теленор също е така защото имам вкарани пари за вдигане на лимита и не ме ограничават.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Отговори