Max пускат гласови услуги?

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от mishobehar » 20 ное 2015, 12:12

А сега по темата:
LTE мрежата на Макс не поддържа гласови услуги, а телефона търси гласови услуги и за това ще се закачи към мрежата, която поддържа такива, било то дори и такава която поддържа само спешни повиквания. На Самсунг трудно се подкарва карта на Макс, на LG G4 успях,ама с много зор. Дори и тези от Макс ми казаха че "мрежата им е била несъвместима с телефона ми" Какво значи несъвместима? Поддържа тези честоти и би трябвало да си работи, това е стандарт, не е всеки производител да си слага каквото си иска.
Просто никъде никой не е смятал че ще съществува мрежа, която да не можеш да проведеш спешно повикване, а това е основно правило. На LG-то ми (то е с 2 сим), успях да подкарам,но само на СИМ1, на СИМ2 не мога да му дам LTE only. И LTE Only е само в скритото меню, няма го като функция.

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 20 ное 2015, 12:34

Не е само до гласови услуги, смартфона трябва първо да се свърже с клетката за да разбере какви услуги се предоставят. На Самсунг телефоните не могат да направят това защото не е "сертифицирана" мрежата и не е описана в телефона (писал съм кой файл да се промени, да не се повтарям). Мрежата на Макс е изградена с оборудване което е сертифицирано за LTE стандарта, преди да е произведено, производителите на "джаджите" трябва да се съобразяват с LTE стандарта и щом са написали в спецификациите, че поддържа LTE (еди кои си честоти) трябва да може да се свърже с клетката, след това вече да каже еди кои си услуги не са достъпни (ако задължително ги изисква).

п.п. Не работя в Макс, не им ползвам услугите. Просто съм се нагледал на "умни" потребители които поставят каруцата пред коня.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от Johnniie » 20 ное 2015, 12:40

Не нямам вътрешна информация,просто имам разум и мога да разсъждавам за разлика от Вас,който едиственното което прави в този форум е да пуска негативни коментари относно няколко производителя на мобилни устройства.Сигурен съм,че ще работи с мрежите на Мтел и Теленор,защото преди търговския им старт същите ще сертифицират мрежите си с всички производители на устройства.Няма да пуснат мрежа покриваща два квартала в София и да се бият в гърдите колко иновативни били.Защото зад същите тези оператори са огромни телеком компании.Защо няма все още роуминг с Мтел.Съгласува ли,били оборудване с това на Мтела.Макс още малко ще се изкажат,че имат най-модерното оборудване произвеждано някога.Те немогат да направят една интерактивна карта на покритието си,какво остава за сериозните неща.Аз господин гении може и да не съм про,но вие и да сте мисленето ви е елементарно.

Спорен ден.

Edit: Според Росен трябва веднага да смените телефоните каквито и да са те за да могат да работят с мрежата на Макс.Нека всички абонати да си закупят телефони Леново,за да могат евентуално да ползват мрежата на иновативния оператор Макс.Росен доколкото си спомням в няколко поста твърдиш,че проблема бил само с телефони на Самсунг.Сега се оказва,че посления модел на LG се свързва с мрежата с доста еквалибристики.Явно проблема не е само в Самсунг или се бъркам.А ти сигурен ли си,че мрежата на Макс отговаря на LTE стандарта на 100%.Оборудването може да съм го произвел в домашния ми гараж.

Потребителски аватар
PoceH_BS

Мнение от PoceH_BS » 20 ное 2015, 13:04

Както казах - не можеш да сметнеш колко прави 2+2!
Когато имаш проблем с телефона си - "мрънкаш" на производителя, не "мрънкаш" на мобилния оператор, но то се иска малко акъл за да проумееш тази проста истина. Покажи ми къде съм казал/написал да се сменя телефона, еле пък с Леново! А ти сигурен ли си, че телефона ти отговаря 100% на LTE стандарта, що за детски и глупави въпроси задаваш? Можеш да продължиш с глупостите си, аз се отказвам.

п.п. Чети, за да не задаваш повече малоумни въпроси:

[Quote]16.06.13 Макс Телеком избра Нокия-Сименс Нетуъркс за доставчик на LTE оборудването си[/Quote]
От тук: https://www.maxtelecom.bg/bg/za-nas/novini/maks-telekom-izbra-nokija-simens-netuyrks-za-dostavchik-na-lte-oborudvaneto-si

Само не започвай с глупавия въпрос кои са Нокия, кои са Сименс, еле пък кои са тези Нокия-Сименс Нетуъркс... :D:D:D

Потребителски аватар
PoceH_BS

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от PoceH_BS » 20 ное 2015, 13:17

Публикувано от:
[B]Johnniie[/B]
Дата: 20.11.2015 08:34
[Quote]защото мрежите няма да са направени от аматьори.
[/Quote]

Прочети сега това:

[Quote]Нокия-Сименс Нетуъркс ще изгради Evolved Packet Core и RAN инфраструктура, използвайки LTE технология, в допълнение към съществуващата WiMax мрежа на Макс Телеком, което ще позволи паралелното използване на двете мрежи и ще даде възможност на оператора да предлага по-широк спектър от интернет услуги.[/Quote]

Чувстваш ли се вече като пълен идиот да наречеш "Нокия-Сименс Нетуъркс" - аматьори, М? (woo)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 20 ное 2015, 13:30

Тези "интерактивни" карти са абсолютна гавра и нямат нищо общо с реалността. ;)

Колкото до сертифицирането, те хубаво ще ги сертифицират, но дали моделите, които са излезли дотогава, ще работят, или само моделите, излезли след сертификацията?

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от DNST » 21 юли 2016, 10:44

Колеги, изчетох страниците по темата и бих искал да задам два въпроса.

1. Доволни ли сте от услугата войсър? Тези от вас, които са я пробвали могат ли да кажат дали качеството на разговорите е добро, дали има заглъхване, насичане, дали самият разговор може да се сравнява с обикновен телефонен разговор като качество или е като обаждане през ФБ примерно?
2. Някъде четох, че 256/128 е интернетът и той практически е неограничен, ако самата карта ти е активна. Вярно ли е това?

ceco2004
Регистриран: 12 яну 2010, 20:15

Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от ceco2004 » 21 юли 2016, 12:11

2 - ДА - след като изразходиш 1ГБ (незнайно защо пишат 1000 след като дават 1024 ...) скоростта се ограничава до изтичане срока на валидност на зареденият пакет (първоначалният срок на валидност ако не се лъжа е 180дни)
1 - НЕ - Макстелеком не правят нищо за подобряване на услугата, която има доста недъзи. Замисълът е хубав, но изпълнението е под всякаква критика. Периодично иска локация - ако си на закрито само ще ти създаде проблеми. Когато те търсят дава фалшив сигнал "свободно" дори да си си изключил телефона /Интернета/, и не те уведомява след това, и по този начин може да си навлечеш много проблеми. Отделно не може да удължиш срока на валидност на кредита което е революционно за български оператор. На никой не бих препоръчал тази услуга, защото на нея не може да се разчита. Иначе качеството при разговор е задоволително ;)

dedeto
Регистриран: 06 юли 2016, 15:10

Re: Re: Max пускат гласови услуги?

Мнение от dedeto » 24 юли 2016, 09:42

На мен ми попадна един от ваучерите, които се опитваха да раздават пролетта (или когато там беше, не помня вече точно) и честно казано, не бих дал пари за това нещо. Първо, както колегата преди мен е писал, много често когато се обаждаш на някого ти дава сигнал свободно, а от другата страна изобщо не звъни. После другият човек не получава никаква нотификация, че си го търсил, демек звъниш си залуду. Доста е неприятно - никога не знаеш дали човекът не ти вдига или просто изобщо не му звъни. Съответно, като знаеш, че няма да разбере, че си го търсил, звъниш като луд. Доста тъпо. Някой път (и то доста често), когато все пак си успял да се свържеш, се чува все едно звъниш в отвъдното. Като цяло е доста зле.

Отговори