[Quote]Първия разговор беше с някакво накъсване и заглъхване все едно е в тунел. Тук пък някакво тихо и почти нищо не чувах.[/Quote] Същия проблем имах лятото. Бях пред НДК, а жената в Овча купел. Обадих се на 123 питаха ме с кой номер съм говорил, и часа, записаха ми оплакването.На другия ден ми се обадих от тех. отдел и пак искаха същата информация.След 2 дни отново ми се обадих и питаха дали има подобрение. Оттогава не съм имал проблем.polarr31 написа: ↑19 дек 2016, 08:28Толкова е чудесна, че април месец ще я пренасяме в Теленор.:D Той проблема да беше само в провинцията, а то и на места в столицата. Сещаш се как беше с Глобул навремето, а имаха много добра мрежа. Аз дори съм го отбелязвал в по-стари постове. Ама то не става само да кълвеш пари и да не инвестираш нищо в нея. @Apple_fan, защо не си извадиш главата от пясъка и не приемеш, че след като има толкова много оплаквания от хората, има проблем? Какво ще спечеля аз или другите, които са недоволни от качеството на мрежата ви? От три разговора с жената, два бяха с отвратително качество, като имаш впредвид, че единия го проведохме или по-скоро се опитахме да проведем, като се беше прибрала вече в София. Първия разговор беше с някакво накъсване и заглъхване все едно е в тунел. Тук пък някакво тихо и почти нищо не чувах. Казах го и преди, че не ме интересуват операторите и не симпатизирам на никой от тях. Търся обективност! Теленор имат проблем със скоростите и съм го отбелязал, обаче мрежата им е отлична, нищо общо с Глобул навремето. При тях е по-скоро до настройка нещо.
Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
[quote]Толкова е чудесна, че април месец ще я пренасяме в Теленор[/quote]
Няма лошо, но това не означава, че сте представителна извадка. Точно това написах в предния си коментар, че всеки поставя казаното си под общ знаменател. Лично аз в интернет пространството съм чел коментари, които гласят, че мрежата на Мтел е най-добра, други казват обратното. По други форуми има много критики за мрежата на Виваком и Теленор. Просто този форум е рекламно поприще на Виваком, а вие модераторите съдействате за това, добрите коментари за тях да са повече от лошите. Освен това участват и 4-5 интриганта(те си знаят кои са), които оплюват всичко положително, свързано с Мтел.
[quote]Първия разговор беше с някакво накъсване и заглъхване все едно е в тунел. Тук пък някакво тихо и почти нищо не чувах.[/quote]
Ок, при вас има проблеми, местете се, но това означава ли, че всички са като вас?! Аз като нямам проблеми да се пренасям ли само защотото ти, жена ти и още някои имат проблеми?!
Няма лошо, но това не означава, че сте представителна извадка. Точно това написах в предния си коментар, че всеки поставя казаното си под общ знаменател. Лично аз в интернет пространството съм чел коментари, които гласят, че мрежата на Мтел е най-добра, други казват обратното. По други форуми има много критики за мрежата на Виваком и Теленор. Просто този форум е рекламно поприще на Виваком, а вие модераторите съдействате за това, добрите коментари за тях да са повече от лошите. Освен това участват и 4-5 интриганта(те си знаят кои са), които оплюват всичко положително, свързано с Мтел.
[quote]Първия разговор беше с някакво накъсване и заглъхване все едно е в тунел. Тук пък някакво тихо и почти нищо не чувах.[/quote]
Ок, при вас има проблеми, местете се, но това означава ли, че всички са като вас?! Аз като нямам проблеми да се пренасям ли само защотото ти, жена ти и още някои имат проблеми?!
В тази тема пак са се разказали доста вицове, като с неподражаема оригиналност блести този:
- Какво значи виртуализиране на мрежата?
- Когато една базова станция се претовари, ще взема ресурси от друга.
А всъщност значи да замениш 1 или повече от основните елементи в мрежата (RNC, SGSN/ММЕ и т.н) с виртуална машина, в която функциите са реализирани софтуерно. Това носи някои предимства, а има и оператори, които държат въпросната машина в облака.
На някой разговора с жена му заглъхвал (което може да се дължи и на проблем с взаимната свързаност на двата оператора) друг имал няколко блокировки на село и айде правим генерални изводи. Мислех да напиша подробно колко и какви механизми за следене на мрежата имат операторите, особено пък за voice, но във форум с толкова ниско ниво не си струва да се хабя. А и термини като pesq и rx quality ще дойдат прекалено за лаладжиите тук.
- Какво значи виртуализиране на мрежата?
- Когато една базова станция се претовари, ще взема ресурси от друга.
А всъщност значи да замениш 1 или повече от основните елементи в мрежата (RNC, SGSN/ММЕ и т.н) с виртуална машина, в която функциите са реализирани софтуерно. Това носи някои предимства, а има и оператори, които държат въпросната машина в облака.
На някой разговора с жена му заглъхвал (което може да се дължи и на проблем с взаимната свързаност на двата оператора) друг имал няколко блокировки на село и айде правим генерални изводи. Мислех да напиша подробно колко и какви механизми за следене на мрежата имат операторите, особено пък за voice, но във форум с толкова ниско ниво не си струва да се хабя. А и термини като pesq и rx quality ще дойдат прекалено за лаладжиите тук.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
[Quote]Мислех да напиша подробно колко и какви механизми за следене на мрежата имат операторите, особено пък за voice, но във форум с толкова ниско ниво не си струва да се хабя. А и термини като pesq и rx quality ще дойдат прекалено за лаладжиите тук.[/Quote]
Не знам какъв е нашия форум, и какво е нивото му, но ще ми бъде много интересно да обясниш по-подробно техническата част, както и терминологията. Винаги съм се кефил на хора, които са технически в "час". Никога не съм твърдял, че разбирам, а наличието на капацитети тук е само в плюс за всички.
Водиме приятелски разговор все пак, не е нужно да се караме и слагаме епитети.
Не знам какъв е нашия форум, и какво е нивото му, но ще ми бъде много интересно да обясниш по-подробно техническата част, както и терминологията. Винаги съм се кефил на хора, които са технически в "час". Никога не съм твърдял, че разбирам, а наличието на капацитети тук е само в плюс за всички.
Водиме приятелски разговор все пак, не е нужно да се караме и слагаме епитети.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Коментара ми хареса, и ако по -често има включване от специалистите в телекомите ,много глупости ще се парират на време ,особено сега по-време на промоциите когато да лъжеш за качествата на конкурентите е приоритет
-
- Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10
[Quote]Просто този форум е рекламно поприще на Виваком, а вие модераторите съдействате за това, добрите коментари за тях да са повече от лошите. Освен това участват и 4-5 интриганта(те си знаят кои са), които оплюват всичко положително, свързано с Мтел.[/Quote]
Мда, типично.
Като не можеш да кажеш нещо съществено като оправдание се започва търсене на заговори, интриги и обвинения в мразене и плюене.Всички други са виновни само не и ти.
Мда, типично.
Като не можеш да кажеш нещо съществено като оправдание се започва търсене на заговори, интриги и обвинения в мразене и плюене.Всички други са виновни само не и ти.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport
[Quote]друг имал няколко блокировки на село и айде правим генерални изводи[/Quote]
Не виждам някой да е правил генерални изводи от няколко блокировки, а напротив.
[Quote]Аз съм човек, който доста пътува в страната, най-вече.
-----------------------------------
Онзи ден (примерно, защото ми е още прясно)...[/Quote]
Да не говорим, че в същия пост обясних, че основната ми карта от години е на Мтел - тоест не ми е самоцел да плюя този или онзи, а се опитвам да бъда максимално коректен в инфото, което давам.
Преди две години (или около), когато за сефте Мтел избиха рибата с тези планове с неограничени минути и доста интернет, всичко им беше прекрасно на Мтел - и глас и интернет и останалите услуги...
Лично аз съм портнал (с мнението си, не съм на работа към който и да е телеком все пак) над 40-50 карти от други оператори към Мтел, точно заради брилянтните им услуги и страхотно качество на това, което предлагат.
Хората също са споделяли задоволството си след това - тоест това не е било само мое мнение.
И след това от около година насам не знам какво им стана, но суперлативите отидоха на кино и добре, че поне в София в последните 2-3 месеца пооправиха нещата, та си поизмиха малко очите.
Това е мое лично мнение и не ангажирам никой технически корифей с него.
Ползвам това-онова от даден оператор и това ми дава правото да споделя мнение.
Ако на някой не му харесва, нека не храчи по труда на хората, които оставят мнения в темата и търсят поне частичен обективизъм в това, което пишат.
Не виждам някой да е правил генерални изводи от няколко блокировки, а напротив.
[Quote]Аз съм човек, който доста пътува в страната, най-вече.
-----------------------------------
Онзи ден (примерно, защото ми е още прясно)...[/Quote]
Да не говорим, че в същия пост обясних, че основната ми карта от години е на Мтел - тоест не ми е самоцел да плюя този или онзи, а се опитвам да бъда максимално коректен в инфото, което давам.
Преди две години (или около), когато за сефте Мтел избиха рибата с тези планове с неограничени минути и доста интернет, всичко им беше прекрасно на Мтел - и глас и интернет и останалите услуги...
Лично аз съм портнал (с мнението си, не съм на работа към който и да е телеком все пак) над 40-50 карти от други оператори към Мтел, точно заради брилянтните им услуги и страхотно качество на това, което предлагат.
Хората също са споделяли задоволството си след това - тоест това не е било само мое мнение.
И след това от около година насам не знам какво им стана, но суперлативите отидоха на кино и добре, че поне в София в последните 2-3 месеца пооправиха нещата, та си поизмиха малко очите.
Това е мое лично мнение и не ангажирам никой технически корифей с него.
Ползвам това-онова от даден оператор и това ми дава правото да споделя мнение.
Ако на някой не му харесва, нека не храчи по труда на хората, които оставят мнения в темата и търсят поне частичен обективизъм в това, което пишат.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Ако трябваше да пишат САМО които са навътре в материята и техниката, то това едва ли би било свободен форум, а форум на специалисти, чиито висок стил и неразбираема терминология би прогонил обикновените потребители.
Нормално е всеки да споделя собствения си опит, друг е въпроса, че често се правят генерални изводи от непредставителна извадка.
Нормално е всеки да споделя собствения си опит, друг е въпроса, че често се правят генерални изводи от непредставителна извадка.
-
- Регистриран: 16 дек 2014, 14:31
Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Здравейте,последния месец мрежата на виваком около Пазарджик и близките села тотално се скапа.Жалко за толкова години не е имало никакви проблеми но откакто смениха оборудването за 4g вече или няма обхват или въобще не се усъществява връзка.Обажвах се на 123 но никакъв резултат,сега написах и изпратих жалба ще видим резултата.Жалко ,че преподписах преди два месеца.
Re: Колко мобилни оператора ползвате едновременно? Обективни оценки за състоянието на мрежите им!
Моментна картина. Нямам търпение да ми изтече договорът :)