Съвет за мобилен интернет през 3G/4G рутер - Vivacom или Mtel?
-
- Регистриран: 02 дек 2008, 22:16
Съвет за мобилен интернет през 3G/4G рутер - Vivacom или Mtel?
Офертите на които съм се спрял:
Mtel - Net Box 75, 100 Mbps download, 20 Mbps upload, 75 GB трафик на максимална скорост след това 256 Kbps, 23,99 лв./мес.
Vicacom - i-Traffic XXL, 35 000 + 35 000 MB на максимална скорост (не съм сигурен какво означават тези + 35 000) след това 64 Kbps, скорости през 4G мрежа - download: 112 Mbps, upload: 37.5 Mbps, 33.33 лв/мес.
Интернета ми трябва за цялата къща, от 1 до 10 свързани устройства.
Офертата на Mtel определено изглежда по изгодна, но досега не съм използвал интернет от никой от тези доставчици. Преди време използвах прдплатен интернет за USB модем от Vivacom но скоростта не беше много голяма.
Тези които използват интерент от Vivacom или Mtel през 3G/4G рутер могат ли да споделят впечатленията си?
Mtel - Net Box 75, 100 Mbps download, 20 Mbps upload, 75 GB трафик на максимална скорост след това 256 Kbps, 23,99 лв./мес.
Vicacom - i-Traffic XXL, 35 000 + 35 000 MB на максимална скорост (не съм сигурен какво означават тези + 35 000) след това 64 Kbps, скорости през 4G мрежа - download: 112 Mbps, upload: 37.5 Mbps, 33.33 лв/мес.
Интернета ми трябва за цялата къща, от 1 до 10 свързани устройства.
Офертата на Mtel определено изглежда по изгодна, но досега не съм използвал интернет от никой от тези доставчици. Преди време използвах прдплатен интернет за USB модем от Vivacom но скоростта не беше много голяма.
Тези които използват интерент от Vivacom или Mtel през 3G/4G рутер могат ли да споделят впечатленията си?
Re: Съвет за мобилен интернет през 3G/4G рутер - Vivacom или Mtel?
В случай мтел наистина има по-добра оферта. Прочети добре ситният текст. Там е ключът за палатката.
Преди всичко както е написал колегата горе, виж ситния шрифт долу. Да не би тези МБ или промоционалните такси да са само за първите няколко месеца, например.
След това задължително провери дали имаш качествено 3 или 4G там, където ще го ползваш. За целта можеш да си вземеш предплатена карта с включен интернет. Покритието, показано на сайта на Мтел, не отговаря на действителността. Виваком са по-коректни в това отношение.
След това задължително провери дали имаш качествено 3 или 4G там, където ще го ползваш. За целта можеш да си вземеш предплатена карта с включен интернет. Покритието, показано на сайта на Мтел, не отговаря на действителността. Виваком са по-коректни в това отношение.
Ако си в покритие най-добре 100 гб/мес за 25 лв от Макс, след това пада на 256 и то не всички клетки лимитират ,и без това тези оферти от мтел и вива могат да се ползват само на един определен адрес.
Преди имаше много бавно 3g на места, скоростите сега са пъти по-високи дори при слабо покритие, просто 110 mbit/sec. няма нищо общо със 7.2 мбит/сек. флашката, която си ползвал преди време.
Преди имаше много бавно 3g на места, скоростите сега са пъти по-високи дори при слабо покритие, просто 110 mbit/sec. няма нищо общо със 7.2 мбит/сек. флашката, която си ползвал преди време.
И на мен ми се ще да мина към 3G/4G домашен нет, за къщата от село, тъй като там дом. нет е много слаб. Но очаквам Мтел да пуснат поне 150ГБ на месец. Иначе в случая, ако са ти достатъчни 75ГБ - определено Мтел, е най-добрият избор!
Само да отбележа нещо важно. Разгледах въпросната оферта от МТЕЛ и никъде не видях метода на тарифиране - дали ще е 1/1 kb, дали ще е 20/1, 100/1, 100/100 kb и т.н., което не би трябвало да е така. Все пак погледнах за MTEL SURF и какво видях?:
[quote]Метод на отчитане на трафика за пренос на данни - на всеки 100 КВ [/quote]
Така че колега попитай за тарифирането при МТЕЛ преди да вземеш решение, защото ако действително то е на всеки 100 kb, както при сърф плановете, реално тези 70 ГБ ще заминат доста по-бързо отколкото при Виваком, където тарифирането е 1/1.
[quote]Метод на отчитане на трафика за пренос на данни - на всеки 100 КВ [/quote]
Така че колега попитай за тарифирането при МТЕЛ преди да вземеш решение, защото ако действително то е на всеки 100 kb, както при сърф плановете, реално тези 70 ГБ ще заминат доста по-бързо отколкото при Виваком, където тарифирането е 1/1.
Добри са предложенията от Мтел и Виваком, но все пак погледни и 20-левовото на Теленор. Там ограничението на скоростта е на 128 кбпс. Фейс и уатсап са ти напълно фри и не черпят от мегабайтите в пакета. Също така предлагат и от по-хубавата бисквитка на Хуауей с екранче за още един лев към таксата ти. Покритието на този оператор на 3G е чук по селските райони.
Не знам къде ти е къщата, но явно е на място без особен добър избор на доставчици. Видях, че са ти дали за пример и Макс, и ако имаш покритие на това там, другите варианти отпадат.
Не знам къде ти е къщата, но явно е на място без особен добър избор на доставчици. Видях, че са ти дали за пример и Макс, и ако имаш покритие на това там, другите варианти отпадат.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Съвет за мобилен интернет през 3G/4G рутер - Vivacom или Mtel?
На мен пък това кубче на Мтел повече ми харесва, както и офертата... иначе 40ГБ на Теленор за къде са, макар и с неограничения трафик към Фейсбук и Уатцап? Човекът каза, че ще се включат няколко устройства... предполагам ще се гледат клипчета, ще се свалят торенти... и 75ГБ са малко...
Re: Re: Re: Съвет за мобилен интернет през 3G/4G рутер - Vivacom или Mtel?
Ако включва няколко устройства и 300 гиги са малко. Най-добре е фиксиран доставчик.
Samsung GALAXY S22 Ultra