Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от Воден-дух » 06 яну 2017, 16:46

Извинявай, ама към 18.12.2016 г. по-добро за мен от 18 лева месечна такса с неограничени минути към ВСИЧКИ национални мрежи (И ФИКСИРАНИ!) и 12 гиги на бърза скорост нямаше, така че САМ съм отидох при Вива и сключих договор за две години на този план... В края на следващата година пак ще повторя процедурата или с тях, или с някой от конкурентите им. Никой от операторите не е насилил някой от нас да сключи срочен договор с него - всеки договор има две страни, пусналият темата едва ли и него са му опрели Вивата пистолет в главата да подпише договор с тях...

behroozwolf
Регистриран: 16 авг 2010, 09:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от behroozwolf » 06 яну 2017, 17:07

Аз именно поради тази причина, ще си изчакам този декември и ще се разкарам от Теленор завинаги. Иначе, всичките са си шкемере и гледат все да те прецакат.

kyltraq
Регистриран: 15 мар 2008, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от kyltraq » 06 яну 2017, 17:15

Благодаря за поправката. Не знаех, че е на промоционалната такса.

Колкото до изказването за Vivacom и това, че не знаят за неустойката - не ги защитавам, но точно в момента същото се случва при мен и с MTel. Казват ми едно и също в магазин (няколко даже), на *88, на мейл с официално запитване: "Не можем да Ви дадем информация каква неустойка ще платите. Като си прекратите договора, софтуерът ще начисли сам въпросната неустойка и ще Ви изпратим фактурата. Лек ден."

Така и не знам колко ще платя за това, че се местя от тях.

dimlidera
Регистриран: 05 яну 2017, 06:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от dimlidera » 06 яну 2017, 19:14

В моя случай ми трябваше нов номер, който да ползвам за служебни цели. Самия договор беше около 26 лева, промоционално намален на 18- в момента договора не е пред мен и ви говоря по памет. Не съм взимал никакви лизинги или прочее, това ми е единствения сключен договор- другия ми номер си е на името на нашите още откогато бях непълнолетен.
Както и да е нещата се разпаднаха, хората от работата си взеха телефона и аз останах с една сим карта, която ми седи в чантата. Нямам допълнителен телефон и на този етап живея сам - студент- не виждам смисъл да продължавам да плащам за номера. Нямам проблем да платя тройна такса и там каквото и да е, стига да не надвишава 100на лева примерно. Реално не е минал месец от както го сключих, но вече получих първата си сметка по смс.

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от sabin_zaimov » 06 яну 2017, 23:11

Най бързо ще стане ако пренесеш номера към друг оператор на предплатена услуга. Така ще платиш само неустойката + 6лв. Ако идеш в офис и го пуснеш за спиране ще платиш неустойката + една месечна такса за предизвестието. Всичко това излиза във последната ти ф-ра.

askon
Регистриран: 10 фев 2007, 17:32

Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от askon » 07 яну 2017, 01:44

Във общите условия на оператора има един 7 дневен гратисен период при който ако се откажеш от услугата не дължиш никаква неустойка - защо не си се възползвал от нея,или твоя случай вече е бил минал този период.

dimlidera

Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от dimlidera » 07 яну 2017, 03:26

Сега разбирам за този 7дневен период, естествено от там не ми го споделиха. Но дори и да беше, договора ми е на 23 декември, аз научих, че служебния телефон отпада около 3-4, така, че не ме е яд. Друг вариант е да пазя номера за в бъдеще ако се наложи, но идеята ми се струва глупава по 20 лева всеки месец ей така, а да не говорим, че както разбрахме неустойката ще е още по голяма ако го спра след няколко месеца примерно. Сега през идната седмица ще отида, пресмятам го че 3те пълни са около 70 лева, ако трябва да платя и тази за месеца който мина плюс разликата от промоцията и стандарта за един месец махимум 100 лева, мога да го покрия.
Все пак те ще ми дадат ли информация като подавам молбата какво ще дължа, да не изкочи от някаде някой 300-400 лева да се чудя какво да правя :D

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от tzincbg » 07 яну 2017, 06:52

7 дневен срок, ама само ако си заявил да не влиза в сила веднага. И 14 дневен, ако договорът/стоката е поръчана онлайн.
Ако има на кого, вариант е да прехвърлиш картата, особено ако не е лош номера, може дори да го продадеш. Дори да е лош номерът при виваком можеш да го сменяш веднъж месечно, като ако този, който ти предложат не ти хареса, просто молиш служителя да ти изброи няколко други и си избираш. ;)

dimlidera

Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от dimlidera » 08 яну 2017, 00:02

Приятели, сега ми сподели човек, който е навътре в нещата, че с този договор на Виваком Smart M, се сключвал и допълнителен за 7 плюс 1 пакета със някакво 100% намаление, или с други думи изгелжда пректратяването на договора ще ми излезе около 500-600 лева, което е ужасно и невъзможно на този етап. Очевидно единственият вариант е да плащам 2 години по 18 лева, такава неустойка не мога да платя..

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Re: Re: Re: Прекратяване 24 месечен договор с Виваком

Мнение от DNST » 08 яну 2017, 00:24

Поразрових се из сайта на VIVACOM доста старателно и предвид, че си на план SMART M ето какво открих:

[quote]Промоцията е валидна за частни клиенти при подписване на нов или преподписване на съществуващ договор, до чието изтичане остават 3 или по-малко месеца, за нови 24 месеца на планове SMART XS/S/S+/M/L/XL [B]и подписване на нови [u]24-месечни договори[/u] за избрани [u]допълнителни пакети[/u] от промоцията[/B]. При сключване на споразумение по условия на "Промоция Smart Декември 2016": Клиентите на Smart М ще получат 100% отстъпка от месечната такса за [u]един доп. пакет „+Неограничени минути“[/u] и 100% отстъпка от месечната такса за [u]седем доп. пакета „Удвоени МВ на максимална скорост Smart“[/u] до края на срока на договора.[/quote]

[quote][u]Допълнителните пакети[/u] на абонамент се предлагат със срок на договор 12 или 24 месеца. С подписването на договора за допълнителен пакет на абонамент, срокът на договора на основната гласова тарифа се удължава до изравняването му с този на допълнителната услуга. [B]В случай на предсрочно прекратяване на договора, клиентът дължи [u]неустойки в размер на оставащите месечни такси за допълнителния/те пакет/и за оставащите до края на срока на договора месеци.[/u][/B][/quote]

Отговори