4G покритие на операторите в малките градове и села
4G покритие на операторите в малките градове и села
Искам да попитам какви са ви впечатленията от 4Г покритието на операторите в малките градове и села, където го има налично?
Re: 4G покритие на операторите в малките градове и села
За Виваком от предната седмица с по 5-10 км. в минус от публикуваната им карта на покритие, това за южна и севрна България, по черноморието съвпада.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: 4G покритие на операторите в малките градове и села
А как се справя 4Г-то на Виваком в затворени пространства? Минава ли на 3Г или си седи на 4Г?
Re: Re: Re: 4G покритие на операторите в малките градове и села
Дефинирай "затворено пространство"?
п.п. Автомобил е "затворено пространство", но при 100 км./ч. правя без проблем 60Mbit/sec.
Та въпросът си остава.
п.п. Автомобил е "затворено пространство", но при 100 км./ч. правя без проблем 60Mbit/sec.
Та въпросът си остава.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
-
- Регистриран: 14 сеп 2016, 21:17
Виваком: в селото, където имам вила, картата им показва по-силен сигнал на 4g, отколкото на 3g, но 4g сигналът е доста по-слаб от обявеното. В районите с жълт цвят имам максимум 1-2 чертички на открито и постоянно минава на 3g (което също е с доста по-слаб сигнал, откакто пуснаха 4g). Колкото до затворените пространства (магазини на приземни етажи, асансьори и подобни) - почти постоянно минава на 3g. От лични наблюдения, виваком имат 4g на местата с червен и жълт цвят в градовете и само червен в малките населени места.
Re: Re: Re: Re: 4G покритие на операторите в малките градове и села
Имам предвид сграда, къща, блок.
-
- Регистриран: 16 авг 2010, 09:21
Теленор е трагедия :D, отначало си викам да не е от телефона/сим картата, но след като на моите хора им взехме модерни смарт телефончета, се оказа, че наистина им куца, както 3G, така и голямата липса на 4G.
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Скоро бях в едно малко село - Мала Църква, много близо до Боровец - имаше пълно 4Г на Виваком, ама се пръскаше. Иначе в Боровец в самия курорт имаше горе-долу, ама на пистите имаше само 3Г, но гледам че Мтел навсякъде си рекламираха 4Г-то, дори и на най-високите писти Маркуджик, така че най-вероятно имат там. В селото ми до Дупница на картата на Мтел не дават че има 4Г, ама роднините ми казват че има и са доволни... В с. Момчиловци до Пампорово Виваком имаше покритие, ама приятелите ми с Теленор нямаха..
В малките населени места очаквайте хубаво 4Г покритие като пуснат Банд 20(800мхз), то в момента няма и смисъл да се прави такава голяма инвестиция на 1800мхз, имайки в предвид че има прилично 3Г вече почти навсякъде в България.
В малките населени места очаквайте хубаво 4Г покритие като пуснат Банд 20(800мхз), то в момента няма и смисъл да се прави такава голяма инвестиция на 1800мхз, имайки в предвид че има прилично 3Г вече почти навсякъде в България.
Мнението е изтрито.
[b]Модератор: [/b]Системно нарушаване на правилата.
Re: Re: 4G покритие на операторите в малките градове и села
Картите с покритие на Виваком и Теленор са точни, но на Mtel са трагични.На 1800 Mhz(4G) проникването на далечни разтояния не е много доро.В малките градове клетките са по една най-много две.Така че на тази честота е нормално индикатора за силата на сигнала (в сгради)да бъде на две чертички в повечето случаи , а даже и на една.
Samsung Galaxy S22 ULTRA