Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от Dubspace » 20 фев 2017, 22:12

Може и да съм се объкал. Аз съм виждал два вида RRU-та на Huawei. На сайта, който е на Виваком и е доста далеч от вкъщи (то затова имам отвратителен LTE сигнал), има сиви RRU-та.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от HSGRD » 21 фев 2017, 09:31

Когато се появят такива индивиди, може да стане доста забавно, но аз поне смятам, че той си каза достатъчно и без да го ръчкам повече.

Да обобщим накратко:
Според сътрудника на БТК ЕАД:

1. Човек, регистрирал се преди 3 дни, за да разкаже за проблемите си и действията, които е предприел, за да ги разреши, е човек, който "не усеща кога трябва да си мълчи" и трябва "да си научи урока по-добре". Да не говорим за "платен трол" и други подобни, те се подразбират. За сметка на това, не е проблем да се регистрираш в 3 дена по-късно, за да изкажеш всички тези мъдри мисли (важи само за хора от виваком!).

2. Проблем има и той е само при виваком, но всъщност е въпрос на КЪСМЕТ (цитат) и вината е в потребителите и техните телефони. В никакъв случай винатата не е във виваком! За съжаление, информация кои са подходящите телефони за мрежата на виваком не се спуска. Потребителите не я заслужават.

(Между другото аз, като такъв, само мога да спомена 4 модела телефона, които пробвах и НЕ са подходящи за виваком: Motorola Moto X Play (мой), Lenovo Vibe S1, Lenovo P70-A и Sony Xperia XA (последните два купени от виваком)).

Който разбрал - разбрал. Аз вече съм клиент на друг оператор.

[email protected]
Регистриран: 20 фев 2017, 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от [email protected] » 21 фев 2017, 09:44

Приятели нещо не ви разбирам напоследък, само Виваком ли имат проблеми водещи непременно до прекратяване на договорите ? Аз лично ги ползвам и съм много ама много доволен и няма да ги сменя, до преди няколко месеца бях на телетата и чаках с нетърпение договорите да свършат и да забравя за тях, ползвал съм и ментела преди години и те са гола вода.
Друго което не разбирам е това че се оплаквате постоянно че не сте разбрали какви са условитята и искате да прекратявате договори , в договора всичко си пише но друга тема е че няма кой да го прочете. Ми не сключвайте договори ако не сте сигурни какво пише в тях или не ви се чете. Аз като подписвам договор първо го чета целия и ако има нещо което ми не е ясно питам. По въпроса за качеството един безплатен съвет, все някой ваш познат ,приятел или роднина е абонат на оператора към който искате да преминете, разпитайте и ако искате тествайте услугите преди да подписвате че да не се стига до прекратяване.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от В@НК0 » 21 фев 2017, 09:50

Искам да подкрепя колегата отворил темата. Наистина при мен, в района в който ползвам телефона - центъра на София, ндк, витошка и преките към хр. Ботев, разговорите започнаха да прекъсват, насичат и да пропускам повиквания. Това започна някъде от лятото на миналата година. Случвало ми се е да говоря със съседа над мен все едно говоря по скайп с америка преди 15 г. С яко забавяне и ехо.
Интернетът също при мен е трагедия. На 3g трудно можеш да обновиш едно приложение. На 4g 15-20 мбпс.и в сградите го няма.
Иначе качеството на звука си е по-глухо от мтел например. Защото за тях мога да кажа.
Предполагам всичко зависи от клетките, в които се ползва телефона. Някъде е супер, а другаде е зле.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Мнение от DNST » 21 фев 2017, 11:01

[quote]Между другото аз, като такъв, само мога да спомена 4 модела телефона, които пробвах и НЕ са подходящи за виваком: Motorola Moto X Play (мой)[/quote]
Моят смартфон е същия, като иронията е, че е взет точно от Виваком. За глас не съм имал проблеми с тях, не съм имал пропуснати, но с интернета проблема си го имам. Вече споделих за него, не искам да се повтарям. И все пак точно заради този проблем и аз съм се засилил обратно към сините, просто няма шанс да изтърпя това 3G, което не работи.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от tzincbg » 21 фев 2017, 12:14

И на същите места е София ти е по-добре в събота и неделя, нали? Защото няма толкова хора да претоварват клетките.

hello moto
Регистриран: 08 май 2006, 21:12

Мнение от hello moto » 21 фев 2017, 12:58

Такъв проблем съм имал преди много години с Глобул. Търсят ме, но вместо да ми звънне телефона получавам смс за пропуснато повикване, а отсрещната страна чува, че телефона ми е изключен или извън обхват. Мое си обяснение е, че клетката към, която е бил регистриран телефона ми не е имала капацитет за повече разговори, при тебе може да е било същото. При повторното позвъняване вече някой разговор е приключил и повикването е успешно.
Като говорим за проблеми и аз да споделя, че снощи при разговор М-Тел - М-Тел през цялото време накъсваше незнайно защо.

miIho
Регистриран: 20 фев 2017, 16:37

Мнение от miIho » 21 фев 2017, 16:10

Налични ли са ти още "проблемните" телефони? Явно си сменил оператора и няма да ти казвам да пробваш каквото и да е- трябва ми само проблемен телефон. Април ще те издиря и ще тестваме, но ако твой телефон има проблем с мрежата, а моят няма ти давам чук и пирони и аз ще снимам как заковаваш моторолката на някоя стена. Мястото за проверка го избираш ти- казваш "тука ми прекъсват разговорите" и там тестваме.

ПС: И като казвам, че проблемите при Виваком са въпрос на късмет (по-скоро липсата на такъв) да се разбира, че проблемът НЕ зависи от оператора, оборудването им, калпави настройки на мрежата или каквото и да е друго зависещо от доставчика. Можеше проблемът да е при Теленор и Мтел, но за техен късмет е при Виваком.

HSGRD
Регистриран: 17 фев 2017, 15:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Виваком - качество на мрежата и прекратяване на договор

Мнение от HSGRD » 21 фев 2017, 16:33

Всичките посочени телефони са на разположение, но както правилно забеляза най-накрая, не съм клиент на вашите хора вече. Нито смятам да бъда в обозримо бъдеще.

Отговорям ти само и единствено със следната молба - кажи на останалите, които четат и пишат в тази тема, какво да пробват, за да нямат проблеми с мрежата на виваком (тази с лошия късмет, но за сметка на това доброто отношение към клиентите)

В противен случай, през април вероятно единственото, което ще заковем, е служебната ти тениска с оранжева светкавица на нея. Чукът и пироните са от мен.

velnsl
Регистриран: 30 сеп 2007, 00:08

Мнение от velnsl » 21 фев 2017, 19:33

[Quote]Да обобщим накратко:
Според сътрудника на БТК ЕАД:

1... [b}(важи само за хора от виваком!).[/B][/Quote]

Просто ти е бедна фантазията какви глупости и в кви количества може пък да изръсе един служител на мтел(мтелски трол).
Да ти посочвам ли профила на един доскорошен мтелски трол?

Отговори