Пред фалит ли са Макс Телеком?

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 02 мар 2017, 07:09

Булсатком май са правили някакви промени, преди трябваше бая да си играя, за да успея да се закача, от вчера ме закачи в момента на слагането на картата в телефона. Иначе, ето къде прочетох - https://www.facebook.com/MaxTelecom/posts/1437210842970498, коментар от Ris Donovski.

P.S. Аз като абонат на Булсатком мога да се закача към Макс и има интернет, т.е. роумингът още работи. Предлагам ти да изчакаш малко ;) Щом нямаш интернет, значи е нещо централно в самия дейта център на Макс, а не неработещи клетки и т.н. Демек самата фирма не подава интернет, а не че има проблем с мрежата/клетките. И обикновено такива проблеми се решават до часове. Дори да се закачиш към клетка на Булсат, ти пак продължаваш да ползваш нет на Макс - а ако цялостно няма такъв, пак нищо няма да стане даже през роуминг.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 02 мар 2017, 08:10

Ама явно навсякъде в страната е различно - на места не се виждат клетките, на други се закачат, но нямат интернет. На места се закача без проблем в роуминг на булсатком, на места не, дори да се вижда 284 11.
За съжаление когато е вързан към клетка на Макс, не ми дава да сканирам мрежи.
А дори и да ми даде като изгуби клетката да сканирам, не ми дава да се закача за булсатком клетката - вижда 284 11. Но пише failed при опит за свързване. Не както казваш да се закачи, пък да няма нет, както беше в Бургас. Явно самите клетки на булсатком в моя квартал са проблемни. Дано са ги оправили, бяха обещали. За съжаление няма как да разбера, докато виждам клетката на Макс, не ми дава да сканирам и да влизам в роуминг, дори да няма нет.
Това вкъщи, на работа ще видя по-късно, последният път работеше роумингът.

P.S. Да, проблем в data центъра може да е, но може просто да са отрязани от поредния софийски доставчик за неплащане. Дано. поне спре и токът на клетката, да се закача за Булсатком. Може и да е технически проблем, но ако са верни мненията в bgrabotodаtеl, че от 180 човека са останали 30, ще се решават такива проблеми все по-трудно. Самият факт, че в последните месеци на много клетки при свършили мегабайти не те лимитираше изобщо, говори, че най-добрите, които знаят как се прави, са си тръгнали.

paolo
Регистриран: 05 фев 2005, 21:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от paolo » 02 мар 2017, 08:36

Аз също нямам нет от сутринта - в София на Плиска и просто няма да плащам следващата фактура... Не вдигат телефон, пуснах им мейл... Явно ще сменям с Булсат 8)

Zvezdichko
Регистриран: 02 мар 2017, 09:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Zvezdichko » 02 мар 2017, 09:51

За мен февруари беше безпроблемен, но от тази сутрин и аз се събудих без интернет. Имам само роуминг с булсатком.

Едно нещо не проумявам - при гафа с Топлофикация миналия месец всички национални медии излязоха с възмутителни декларации. А сега няма нищо! Как може един мобилен оператор да изчезне яко дим и сякаш нищо не се е случило? Офисите ги няма, телефоните не работят, онлайн поддръжката не работи, няма към кого да се обърнеш за съдействие. В БГРаботодател служители алармират, че в началото на март пак не са получили заплати. И всички, които би следвало да дадат някакво официално изявление, мълчат!

Не съм от хората, които вярват в конспирации, но цялата тая работа ми е много подозрителна. Един оператор не би следвало да изчезне за един ден.

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 02 мар 2017, 09:58

Като гледам мненията в БГРаботодател, може самите служители да са дръпнали шалтера, в знак на протест за неизплатени заплати. Било им обещано на първи март да ги получат. Май наистина, ако приемат лесно молби за прекратяване на договора - да го направите още днес, докато поне има работещи дилъри и централен офис (последното не е сигурно). А относно "тъмницата по медиите" - проблемът през февруари, когато патеха и потребителите, беше извън столицата... Вероятно някои журналисти са успели да се закачат към мрежата в Сф, да видят, че работи и са се усъмнили в достоверността на информацията. Включително, че не се плащат заплати, и че няма интернет в цяла източна България. Защото всъщност около Макс се "развоня" именно заради липсата на интернет, а в последствие стана ясно, че и не плащат.

batproho
Регистриран: 19 юли 2013, 06:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от batproho » 02 мар 2017, 10:07

Не че нещо ама, от кога "Макс Телеком", станаха ключов фактор в мобилния сектор, че чак и да се тръби по медиите. Като се замисли реално човек, колко абонати, съответно и служители имат, как да ги вземе въобще на сериозно..? А да ги сравняваме с "Топлофикация" е меко казано смехотворно...

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 02 мар 2017, 10:11

Споко, нета дойде. Просто рестартирайте модемите. Ама проблемите ги виждам да стават все по-чести, за съжаление. :(

labaling

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 02 мар 2017, 10:12

И аз самият се учудих, през последните дни, когато няма модерация във Фейсбука им - колко малко хора всъщност се оплакват. Явно тази фирма е била доста голям балон. Иначе доколкото знам офисът им е точно срещу Нова телевизия - ако се организирате и спретнете един протест, било служителите и/или потребителите - на бас ще ви отразят. Друг е въпросът има ли достатъчно хора за подобно мероприятие, явно не...

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 02 мар 2017, 10:49

Да бе, нямало модерация. Оставят някои от негативните коментари, но повечето трият.

stoyancho12
Регистриран: 10 ное 2016, 20:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от stoyancho12 » 02 мар 2017, 11:42

За съжаление песента е изпята вече... След това си състояние в момента, за да се върна тази компания отново сред мобилните оператори с позиция на пазара, трябва да се налеят толкова пари, че само някой изключителен оптимист би го направил...
В момента дори кварталните кабеларки имат по-голям шанс за просперитет и цветно бъдеще от Макс

Отговори