Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 03 апр 2017, 12:12

[Quote]Аз чакам края на месеца да излязат таксичките[/Quote]
Не четеш ли?
Вече излязоха и са вкарали телевизиите вътре
[Quote]Обща сума:31.89 BGN
Абонамент Mtel Sport за 1.4.2017-30.4.2017, 1,99 лв. Абонамент Троен Пакет за 1.4.2017-30.4.2017, 47,90 лв. Абонамент Троен Пакет за 1.4.2017-30.4.2017, -18,00 лв. [/Quote]
Това ми излиза от сайта на банката за плащане.А трябва да е 29,90...
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от Ванката » 03 апр 2017, 12:16

Интересно, сега ми излезе фактурата и нямам начислени 2лв. отгоре. 28,90лв. и нито стотинка повече. Дали не е, защото съм/бях на Мегалан?
Samsung GALAXY S22 Ultra

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 03 апр 2017, 12:40

Шибаната "промоция" е за абонатите на близу.

nkolev_bg
Регистриран: 30 окт 2010, 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от nkolev_bg » 03 апр 2017, 13:34

Чета, понякога :)
"Промоцията" е за всички с ТВ от Мтел.
Таксите са излезли за абонати на Близу, защото при тях фактурите за календарния месец Април се издават за всички абонати в края на Март.
За абонатите на Мтел фактурите се издават на различни дати през месеца (в случая Април) и именно тогава ще бъдат начислени тези такси, защото това ще е първата фактура след 31 март, което е края на безплатния период. Моите са около 20 число на месеца, та затова няма как да се жаля по-рано.
@Ванка, заради горното няма да имаш такса, ако края на отчетния период в тая фактура е Март. Ако е април не знам защо нямаш.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 03 апр 2017, 13:43

Извинявам се тогава.Платих в офис одеве, направих един малък скандал в интерес на истината тук не бяха толкова нагли като миналият път но имаше оправдания от рода "ма можете да се откажете", "ама ще ви върнем парите","ако искате няма да ви взема цялата сума" и опити за пренасочване към офис на близу с тях да съм се разправял.Накрая ми дадоха общите условия и фиксиран(забележете) телефон за отказ(значи отказа в офиса не може да се направи). Сега пускам жалбата при първа възможност.

dessyteneva
Регистриран: 08 юли 2005, 19:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от dessyteneva » 03 апр 2017, 16:17

Би ли публикувал фиксирания телефон, за да се възползваме при нужда? Благодаря! Иначе аз съм абонат на Близу и отговорих на смс-а, защото покрай други проблеми не се замислих, нямам начислена такса, но пропуснах шанса за жалба, въпреки че преди време бях пускала такава, заради платения телефон на Близу, на който сме принудени да звъним при повреда и така и не получих отговор, нито излезе адекватно решение.

AVKansazov

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Мтел/ Blizoo; плащане за непоискана ТВ услуга ?

Мнение от AVKansazov » 03 апр 2017, 20:03

Пак е платен, започва с 0700.Утре ще го пусна че не е в мен.

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Казус с домашен телефон

Мнение от Станнислав » 03 апр 2017, 22:47

Здравейте, за да не пускам нова тема, реших да пиша в тази.
Ще Ви помоля да споделите в кой е проблема. Аз съм 100% убеден, че съм прав, но знам ли вече...
Имам домашен телефон на "Мтел" с неограничени разговори към мобилни номера от мрежата на "Мтел". Нищо в договорът ми не е споменато за "Bob", обаче разговорите към "Bob" се таксуват. Опитват се да ме убедят, че "Bob" била друга компания, че ако имам отстъпки към тях те трябвало да бъдат изрично упоменати и т.н. Ето чатът ми с "Мтел" във ФБ:

Начало на разговор в чата

АЗ: Здравейте, използвам домашен телефон с тарифен план "Безкрай L". С неограничени минути с номера от мобилната мрежа на "Мтел". Никъде в договора не видях, че не се отнася за номера с марка "bob", както обикновено е упоменато, когато минутите не се отнасят за "bob". На *88 оператор Цвети Стоянова ми обясни ,че "Bob" била съвсем отделна компания (абсурдно твърдение) и за това ми се таксуват разговорите. Като е съвсем отделна компания, която "няма нищо общо с "МТел", защо като звъня към bob номер 0888277402 не чувам сигнал за пренесен номер, след, като този номер е част от номерационния план на "Мтел". И пак казвам никъде в договора ми не пише, че не се отнасят неограничените минути за обаждания към номера с марка Bob. Казвам се ХХХ, адресът ми еХХХ. Става въпрос за стационарен телефон с номера: ХХХ. Договор но ХХХ. Благодаря!
27 МАРТ Г. 13:31

Здравейте,

бихме искали да Ви информираме, че използваният абонаментен план е Мтел Фикс Безкрай L. Спрямо неговите условия разговаряте безплатно към фиксирани (домашни) мрежи в страната. Разговорите към мобилни номера, каквито са Bob номерата, се таксуват по 0.25 лв с ДДС на минута.

Поздрави,
Екипът на Мтел

АЗ:
Ако приемем хипотетично (колкото и да е абсурдно), че Bob използва друга мрежа, защо тогава не чувам сигнал за пренесен номер към Bob, когато звъня на 088 номер? И за какво са ми тези неограничени минути към мобилната мрежа на "Мтел", след като всеки един номер хипотетично е възможно да е пренесен към "Bob", а аз няма как да разбера това. Трябва да хвърлям боб ли да знам дали ще бъда таксуван или има някакъв начин все пак да разбера дали случайно, когато се обаждам на 088xxxxxxx не звъня на Bob номер?
ВТ 9:36

Здравейте,

Всеки абонат има правото да използва номера си към който и да е оператор, поради това ние нямаме възможност да Ви уведомяваме за всеки номер към кой оператор е .

Поздрави,
Екипът на Мтел
ВТ 23:14

Аз:
Здравейте, ще стане банална вече моята сага, но ако няма развитие, ще бъда принуден да си търся правата по други пътища. За мен е ясно, че "Bob" е част от "Мобилтел" ЕАД. Това е търговска марка, а не отделен оператор. А аз по договор разпологам с неограничени минути именно към мобилната мрежа на "Мобилтел" ЕАД. Вашите колеги от *88 се опитват да ме убедят, че "Bob" е съвсем отделна компания и дори, че използва съвсем отделна мрежа ( 😁 ). В същото време на Вашата страница, в условията на други тарифи, "Bob" е описан като "тарифен план": "Включените неограничени минути към мобилната мрежа на Мтел и към номера от Семейство и приятели не включват номера на тарифен план „bob“ и се ползват след изчерпване на минутите към всички национални мобилни мрежи." http://www.mtel.bg/Mtel-bezkrai Аз, в условията на моя договор нямам изключение за неограничените ми минути към такъв тарифен план, но ми се таксуват. Ако все пак приемем, че е отделен оператор, както нееднократно ми се обяснява на *88, то тогава Вие сте длъжни, да предоставите сигнал за пренесен номер: "При набиране на пренесен номер от определена мрежа, абонатите/потребителите на същата мрежа се
уведомяват чрез звуков сигнал, че търсеният от тях номер е пренесен в друга мрежа. Уведомителният
сигнал е еднакъв за всички оператори и е с продължителност 3 секунди, като това време не се таксува. " http://www.crc.bg/files/_bg/Portabl_FAQ_mobile.pdf
Мтел - Мтел безкрай
Двете думи, които трябва да запомниш за Мтел безкрай са: свободно общуване. Възползвай се от офертата на Мтел за още повече разговори и мобилен интернет и можеш да получиш и до 4000 минути и 4000 MB с допълнителен пакет само за 4 лв./мес.
mtel.bg
Ще Ви помоля за линк към условията на тарифен план "Мтел Безкрай фикс L", според, които обаждания към оператор "Bob" и/или тарифен план "Bob" се таксуват по 0.25 лв с ДДС на минута. Благодаря!
СР 10:05

Здравейте,

Във Вашият договор е упоменато "Минути изходящи гласови повиквания към мобилни номера от мрежата на Мобилтел" което означава че това са разговори към абонати на Мобилтел. Когато в тарифният план отстъпките имат възможност да се използват към мрежата на BOB това условие е изрично упоменато в договора. Поради тази причина разговорите към тях се тарифират
СР 23:59

Аз:
Здравейте, в последният Ви отговор към мен спoменавате за "за мрежата на BOB". Аз пак се питам, защо след като "BOB" е мрежа не чувам сигнал за пренесен номер. Ползвам почти всичките Ви услуги. Имам и Прима карта. Вярно, че тя не е на договор, но в условията на допълнителните пакети пакети с отстъпки към мрежата на "Мтел" не се споменава нищо (още по-малко пък изрично) за отстъпки към мрежата на BOB. Обаче, когато звъня към номера на BOB се случва изненадаа, взима ми от безплатните минути към "Мтел" 🙂 http://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms Нищо не виждам да се споменава за BOB, а Вие? За това също вашите колеги от *88 ме убеждаваха, че според условията на допълнителните пакети били упоменати отстъпките към BOB... Прегледах архивът ви с абонаментните планове и никъде не видях да е някъде споменато, че включените минути към "Мтел" важат и за обаждания към "мрежата" на BOB". Напротив, попаднах само на изключения, че НЕ важат към "ТАРИФЕН ПЛАН "bob" и " номера, започващи с 098 86 или 098 87". 🙂 Ще ви помоля да ми дадете само един линк към настоящите ви или архивни тарифи където изрично е споменато, че отстъпките към "Мтел" ВАЖАТ и за "мрежата на BOB". Поне по този казус тук няма да ви досаждам повече. Благодаря ви.

"Във Вашият договор е упоменато "Минути изходящи гласови повиквания към мобилни номера от мрежата на Мобилтел" което означава че това са разговори към абонати на Мобилтел." Именно към абонати на "Мобилтел". Да ви покажа ли един договор на потребител с тарифен план "Bob", където е видно, че е именно абонат на "Мобилтел"?
По последното не ми отговаряйте, знаем го и двете страни. Ще ви помоля само за линка, за който ви помолих по-горе.

Бихте могли да разгледате условията на всички абонаментни планове в mtel.bg в секция Планове.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Казус с домашен телефон

Мнение от algor » 03 апр 2017, 23:08

За мен лично това са две различни компании и в случая аз лично приемам, че Мтел са прави.
Все пак това е мнение.
Моето мнение.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Станнислав
Регистриран: 15 фев 2006, 16:27

Re: Re: Казус с домашен телефон

Мнение от Станнислав » 03 апр 2017, 23:24

"Bob" договорите, са договори с "Мобилтел" ЕАД. Ако все пак приемем, че са различни компании, къде е сигналът за пренесен номер, набирайки 088 - "BoB"?;)

Отговори