Пред фалит ли са Макс Телеком?

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 05 апр 2017, 01:19

Тази вечер и при мен 284 13 угасна напълно. :( Свърза се през роуминг с Булсатком. Което е много странно - преди няколко дни роумингът ме изхвърли и не ме пусна до тази вечер. Почвам да си мисля, че в Булсатком има спорове дали да се помага на Макс или не...

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от labaling » 05 апр 2017, 07:49

Няма никаква промяна във възможността за ползване на роуминг, откакто го пуснаха за последно. Просто Булсатком разширяват покритието, ползвайки антени на Макс и/или техни "площадки" за базови станции. Друг вариант е устройството трудно да се е свързвало към Булсат, засичайки клетка с по-силен сигнал и не в роуминг.

Аз тази нощ се разходих из София и навсякъде Макс е угасен. Изключение прави клетка около "България мол", към която така или иначе не можах да се свържа.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Ванката » 05 апр 2017, 08:10

Добре де, ясно е, че Макс гушнаха букета. Защо не ви направят един толеранс и да ви дадат възможност, да си продължите договорите вече като абонати на Булсатком които сте на Макс? Може ли в 21 век да си плащаш за услуга, която не получаваш? Не са хубави тези неща.
Samsung GALAXY S22 Ultra

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от tzincbg » 05 апр 2017, 10:19

Ами в документа, който приложих, КРС изисква минимум 20% покритие на градското население, за да имаш право да ползваш роуминг. Досега това беше спазено макар и формално и нямаше как да помогнат. Сега като умряха окончателно клетките обаче, пускаме всички по една нова жалба тук:
http://crc.bg/feedback.php
и лицензът заминва.
Пускайте жалби до омбудсмана Мая манолова с текст в стил "Фактури има, услуга не", нея КЗП и КРС много по-трудно ще я игнорират.

Petar RR
Регистриран: 03 авг 2006, 21:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Petar RR » 05 апр 2017, 12:15

По мейл получаваш потвърждение за отказ без неустойки с изходящ номер след което с този документ търсиш дилър да попълнеш заявление за отказ и да върнеш тяхно оборудване ако имаш такова. Което вече не е толкова лесно.

ivokomandos
Регистриран: 14 сеп 2007, 19:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от ivokomandos » 06 апр 2017, 13:15

Здравей, може ли да напишеш какво си написал в мейла, за да получиш този код за прекратяване на договора?

lokator
Регистриран: 13 фев 2017, 09:12

Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от lokator » 06 апр 2017, 13:47

Здравейте,

Тъй като работя във фирма и имаме няколко Макс телеком 4G устройства и от месец февруари нямат никакъв достъп, до която и да е мрежа, изтеглих файл от техния сайт за прекратяване на договор по т.7 от общите условия, в които са длъжни да предоставят интернет и поддръжка за абонатите си. Изпратих им този документ по куриер с подпис и печат от ръководството на фирмата, куриера върна обратната разписка, което за мен значи, че всичко е прекратено, но продължаваме да получаваме фактури.

Някой дали има подобен проблем и как го е решил?

alonso111
Регистриран: 11 яну 2012, 18:17

Мнение от alonso111 » 06 апр 2017, 14:14

Здравейте, някой може ли да ми каже как да си прекратя договора. Писах им имейл преди седмица отговор няма, ходих днес в техен дилърски офис там ми казаха че не мога да си прекратя договора без да съм получил някакъв изходящ номер от Макс Телеком на имейл. най-интересното е че продължавам да получавам фактури, които плащам без да имам услуга..

samoznai
Регистриран: 05 дек 2008, 12:56

Мнение от samoznai » 06 апр 2017, 14:56

Така като чета - няма услуга, но фактури продължават да излизат, хората дори не знаят къде да отидат, за да си прекратя договора, а и самата процедура изглежда доста неясна - предвиждам доста съдебни дела.

Затова, ако позволите един съвет: не спирайте да търсите начин да си прекратите договора, изпращайте мейли и писма, пишете на КЗП, КРС и хисарския поп и старателно документирайте всички предприети стъпки, но междувременно не спирайте плащате сметките си. Не е приятно, но повярвайте ми, после ще ми благодарите.
Ако спрете да плащате сметките си, дори да сте писали писма и т.н., дори няма да разберете преди да ви цъфне ЧСИ, че са ви осъдили. При това не само за неплатените сметки и евентуалните лихви по тях, ами и за съдебните разноски, които може да са повече от самите сметки.
Най-лошото е, че за да си получите надплатените пари обратно, вие също ще трябва да водите дела. Малцина от вас вероятно ще го направят, но само това е начинът да се преборите с псевдо-компании като тази...

Petar RR
Регистриран: 03 авг 2006, 21:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?

Мнение от Petar RR » 06 апр 2017, 16:10

Писах им каквъв ми е проблема: Липса на услуга за тези периоди и че съм подписал договор към друг оператор и тяхната карта не ми е нужна. Поради което искам да си прекратя договора без неустойки. Отне им почти месец да ми отговорят.

Също и изпратих молба за съдействие до КРС. КРС им писаха за моето оплакване и ги питаха какво са предприели.

Адреса за жалби на КРС:
http://www.crc.bg/section.php?id=687&lang=bg

Отговори