Пред фалит ли са Макс Телеком?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
То няма разговор. Когато звъня на номера на МАКСтелеком, електронно съобщение ме уведомява, че поради технически проблеми, услугата е недостъпна из цялата страна. Записала съм го няколко пъти по различно време. За оборудването - ХА, това оборудване го имам от 4-5 години. Да докажат колко струва и дали ще им излезе по-евтино вместо да ме съдят, да го преглътнат, защото вече е старо. Нищо няма да подписвам, искам услугата или те да ме търсят, ако са във фалит, за да прекратят договора. Те не ме търсят, така че, проблемът си е техен. Аз няма да се разкарвам на майната си, само защото според някои, аз имам ангажимент към тях. Както аз имам ангажимент към тях, така и те имат ангажимент към мен. Този договор е двустранен и аз съм си изпълнявала ангажимента, докато те са го изпълнявали. След като те прекратяват услугата, аз няма да плащам, нито ще им върна оборудването. Писала съм им имейл, че прекратявам взаимоотношения с тях и това е достатъчно. Имейлът си стои, отговор нямам. Проблем? - аз нямам такъв в момента, те имат.:|
П.С. Освен всичко друго, те прекратяват едностранно договор по-рано от срока му. Следва да платят неустойки. Така, както аз бих платила сумите до края на договора, ако аз го прекратявах едностранно по-рано от срока му. Ама ха, айде стига сме робували на операторите! Като те се прецакат, проблемът си е техен. Вместо неустойка, която трябва да си търся, просто ще си задържа оборудването, това е.
П.С. Освен всичко друго, те прекратяват едностранно договор по-рано от срока му. Следва да платят неустойки. Така, както аз бих платила сумите до края на договора, ако аз го прекратявах едностранно по-рано от срока му. Ама ха, айде стига сме робували на операторите! Като те се прецакат, проблемът си е техен. Вместо неустойка, която трябва да си търся, просто ще си задържа оборудването, това е.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Успех с адвокатите и колекторите в такъв случай. Те ще кажат - оборудването е обсебено(да има такъв правен термин), услуга сме предоставили през 284 11. Дали сме възможност за лесен отказ - по мейл и на място,в случай, че клиентът не може да го ползва, клиентът не го е заявил и виновно не е плащал фактури. Знам, че не е честно. Но животът не е честен. Оправяйте се прагматично, не с горчиви, глупави, бавни, скъпи битки за справедливост. Тях ще ги провеждаме само при липса на по-бърз и удобен вариант за отърваване.
За да спечелите такъв спор ще ви трябват много разкарвания, не едно, а и повече пари, които накрая може и да няма кой да върне.
P.S. И аз исках да си задържа модема без пари, но те не прекратяват сами и не изчезват. Като не може - не може.
За да спечелите такъв спор ще ви трябват много разкарвания, не едно, а и повече пари, които накрая може и да няма кой да върне.
P.S. И аз исках да си задържа модема без пари, но те не прекратяват сами и не изчезват. Като не може - не може.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Какво означава "животът не е честен"? Животът не е честен за тези, които си го направят такъв. Аз искам честен живот и такъв живея. Нищо не е обсебено на оборудването - отключено си е, мога да се логвам към други оператори. Нямам покритие на Булсатком. Откъде накъде Булсатком, при положение, че аз нямам договор с тях и не мисля да крада от интернета им, точно, защото живея честен живот, а Макстелеком нямат договор с Булсатком, че да им взимат от интернета (не са ме уведомили за такова прехвърляне на договора ми от тях към Булсатком). А взимайки нещо без договор, се нарича КРАЖБА. Нямам покритие на Макстелеком. Искам неустоика за неизпълнение на договора и ако се наложи, съдът ще ми я даде, защото ТАКА ТРЯБВА! И не, не се страхувам от съдебни битки, защото ако се страхувах, щях да живея НЕЧЕСТЕН живот. Макстелеком ми дължи неустойка за преждевременно прекратяване на договорните отношения с мен, непредоставяйки ми услуга, за която сме сключили договор и аз ще си задържа оборудването като неустойка. И да, нямам намерение да плащам за услуга, която не получавам. Да вървят да доказват в съда, как живота не е честен.;) Щото съда няма да иска само от мен пари за дело, ще иска и от тях, а доколкото разбирам, те са във финансов ступор, не аз. Само да посмеят да си искат оборудването и да ми правят въртели, ще им разкажа играта и ще се носим ако трябва и в Страсбург. Хич да не ме мислят, че няма да мога да се справя. За да възтържествува ЧЕСТНИЯТ живот, ще се бръкна с пари, но после и те ще се бръкнат и то с много повече от мен.
-
- Регистриран: 08 апр 2017, 01:00
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Здравейте,
Дайте да пробваме с "Господари на ефира"
и с другите телевизии,трябва да вдигнем шум по медиите,иначе ще продължават да ни газят,дайте да се организираме!
Дайте да пробваме с "Господари на ефира"
и с другите телевизии,трябва да вдигнем шум по медиите,иначе ще продължават да ни газят,дайте да се организираме!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Нямам намерение да се главоболя с тях. Ако посмеят да предприемат изпълнителни действия за събиране на пари и/или оборудване, при положение, че не предоставят услуга, тогава можем да се организираме. Наемаме си адвокат за 500 лв. и Макстелеком ще замине към небитието. Така че съветът ми към Макстелеком е да си трае, при положение, че са се наакали. Поне да не се разсмърди и да не се наложи да си плащат яко, вместо да показват мишци. Съветът ми към тях е да се снишат, докато си оправят бакиите и да не се разправят с клиентите си, че ще патят повече, отколкото в момента. България все още е правова държава и истината ще възтържествува над лъжата, още повече, че имаме неоспорими доказателства за исканията си.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Обсебване от ваша страна се нарича, когато ползвате чуждо имущество, дадено ви при определени условия, по друг начин, при пресрочване и е незаконно. Кражба от тяхна страна няма, никакъв ваш договор не е бил прехвърлен към булсатком. Никаква кражба не са правили, имат договор за съвместна работа и това е законно, по такъв начин да ви предоставят услугата. Толкова зле боравите с правните термини, че Макс не само няма да си затраят, ами даже успешно ще ви осъдят, ей така за кеф да ви натрият носа, а и имат доста задължения за плащане, добре ще са им дошли вашите пари. 500 лв ще дадете на адвокат, вместо да си платите 50 лв за бисквитката, на мен това не ми изглежда нито справедливо, нито умно. Групов иск? Трудна работа - клиентите са малко, а са им дадени и възможности да прекратят без съд
Господарите? Стотина сигнали някои казаха имало, мълчат.
Господарите? Стотина сигнали някои казаха имало, мълчат.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Да обобщим: Ако не плащате - има 3 варианта:
1. Да не ви търсят. Супер. Ама не може да се разчита на това, особено при фирма, на която наистина й трябват пари. И аз разчитах да се изправят и да кажат "Дотук бяхме." Ама не щат.
2. Да продадат дълга ви на колектори - които ще ви звънят, тормозят, лъжат, че ще ви бият, че са адвокати, съдия изпълнители. Може да ги отсвирите, но пак ще се чудите дали ще го зарежат дълга или ще минат на вариант:
3. Колекторът или Макс да ви съдят. Както може да видите от предните постове - изходът не е ясен. Може дори да е половинчат - да ви опростят фактурите, но да ви накажат, че не сте върнали оборудването.
Тъй че по-добре бързо и лесно прекратяване без такси в централния офис сега и 50 лв, ако си задържите модема.
Ако сте далече - Мейл до Макс с копие до КЗП и КРС и ще ви дадат потвърждение къде и как да върнете модема. Ако пак не отговарят - сори -в централния офис. Има вече евтини полети за 20 лв Варна - София, тъкмо и офисът е до летището. Не е приятно, ама другото е по-гадно според мене.
1. Да не ви търсят. Супер. Ама не може да се разчита на това, особено при фирма, на която наистина й трябват пари. И аз разчитах да се изправят и да кажат "Дотук бяхме." Ама не щат.
2. Да продадат дълга ви на колектори - които ще ви звънят, тормозят, лъжат, че ще ви бият, че са адвокати, съдия изпълнители. Може да ги отсвирите, но пак ще се чудите дали ще го зарежат дълга или ще минат на вариант:
3. Колекторът или Макс да ви съдят. Както може да видите от предните постове - изходът не е ясен. Може дори да е половинчат - да ви опростят фактурите, но да ви накажат, че не сте върнали оборудването.
Тъй че по-добре бързо и лесно прекратяване без такси в централния офис сега и 50 лв, ако си задържите модема.
Ако сте далече - Мейл до Макс с копие до КЗП и КРС и ще ви дадат потвърждение къде и как да върнете модема. Ако пак не отговарят - сори -в централния офис. Има вече евтини полети за 20 лв Варна - София, тъкмо и офисът е до летището. Не е приятно, ама другото е по-гадно според мене.
Боравя отлично с правните термини, вие не боравите.
Ще ви обясня бавно - НЯМА ПРОСРОЧВАНЕ, защото договорът ми е в сила още цели 5 месеца и те го прекратяват едностранно преди изтичането му, НЕПРЕДОСТАВЯЙКИ ми услугата. Сега разбрахте ли?
И обсебване няма, защото аз ще задържа оборудването като НЕУСТОЙКА за пропуснатите ми ползи поради това, че МАКСтелеком прекратяват договора ни едностранно, НЕПРЕДОСТАВЯЙКИ ми услугата, за която СМЕ СЕ ДОГОВОРИЛИ.
Сега разбрахте ли?
Кражба от тяхна страна ИМА, защото в договорът ми е записано, че той е сключен с МАКСтелеком от една страна и аз - от друга. АЗ нямам договор с Булсатком и МАКСтелеком не са ми изпратили официално уведомление (анекс към договора НИ с тях), че ползват услугите на Булсатком, което прави ползването на тези услуги от моя страна КРАЖБА. Сега разбрахте ли?
А аз ще осъдя МАКСтелеком с помощта на моите адвокати, които, повярвайте ми, боравят ОТЛИЧНО с правна терминология. И да, не само 500, 1000 лв. ще дам, само и само да ги осъдя, за да възтържествува ПРАВДАТА. Дано и сега да разбрахте.
Като как, моля ви се, МАКСтелеком, ще прекратят договора без съд? Ще ви кажа как - като си траят. Това и ги съветвам да направят, а не да гонят клиентите си за пари и оборудване. Щото тогава неминуемо ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО СЪД.(yes)
Ще ви обясня бавно - НЯМА ПРОСРОЧВАНЕ, защото договорът ми е в сила още цели 5 месеца и те го прекратяват едностранно преди изтичането му, НЕПРЕДОСТАВЯЙКИ ми услугата. Сега разбрахте ли?
И обсебване няма, защото аз ще задържа оборудването като НЕУСТОЙКА за пропуснатите ми ползи поради това, че МАКСтелеком прекратяват договора ни едностранно, НЕПРЕДОСТАВЯЙКИ ми услугата, за която СМЕ СЕ ДОГОВОРИЛИ.
Сега разбрахте ли?
Кражба от тяхна страна ИМА, защото в договорът ми е записано, че той е сключен с МАКСтелеком от една страна и аз - от друга. АЗ нямам договор с Булсатком и МАКСтелеком не са ми изпратили официално уведомление (анекс към договора НИ с тях), че ползват услугите на Булсатком, което прави ползването на тези услуги от моя страна КРАЖБА. Сега разбрахте ли?
А аз ще осъдя МАКСтелеком с помощта на моите адвокати, които, повярвайте ми, боравят ОТЛИЧНО с правна терминология. И да, не само 500, 1000 лв. ще дам, само и само да ги осъдя, за да възтържествува ПРАВДАТА. Дано и сега да разбрахте.
Като как, моля ви се, МАКСтелеком, ще прекратят договора без съд? Ще ви кажа как - като си траят. Това и ги съветвам да направят, а не да гонят клиентите си за пари и оборудване. Щото тогава неминуемо ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО СЪД.(yes)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
Въобще не са длъжни да ви уведомят, че услугата от сега нататък ще се предоставя през мрежата на Булсатком. Това е договор между тях си, който не нарушава вашия договор. Не е кражба. Може да е повод за отнемане на лиценза, ако не възстановят своята, но не е никаква кражба спрямо вас.
Не можете да задържите оборудването като неустойка за непредоставена услуга, защото такава се предоставя през партньорската мрежа, вероятно скоро отново през тяхната. Ако не можете да я ползвате, следва да го докажете. Или блъфирате с адвокатите, или са слаби, все зле.
Не можете да задържите оборудването като неустойка за непредоставена услуга, защото такава се предоставя през партньорската мрежа, вероятно скоро отново през тяхната. Ако не можете да я ползвате, следва да го докажете. Или блъфирате с адвокатите, или са слаби, все зле.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Пред фалит ли са Макс Телеком?
:D
Нали това ви казвам? Че ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА, че не си предоставят услугата. И не само аз ги имам доказателствата, а цял куп други хора и самите МАКСтелеком го доказват, чрез съгласието си да прекратяват преждевременно договорите си, без да търсят неустойки.
След като имат споразумение с друг оператор за предоставяне на услугите, следва да НАПРАВЯТ АНЕКС КЪМ ДОГОВОРА с мен, който ТРЯБВА И АЗ да подпиша, само ако желая. Което НЯМА да направя, защото Булсатком няма покритие на мястото, където живея.
Те и не са направили опит да сключат анекс към договора НИ. Това вече говори много за "споразумението" им с Булсат.;)
Оборудването ще задържа, докато не пуснат отново услугата. А ако не я пуснат, толкова по-зле - то е НЕУСТОЙКА за неизпълнението на техните договори. Проблемът си е техен - ако си искат оборудването, следва да ми заплатят определена сума, която съдът ще определи, като неустойка. Да избират какво да е - но няма да им се размине. Дават ми парите за неустойката, аз им връщам оборудването, пито - платено.
Въобще, шефовете на МАКС проведоха много тъпа фирмена политика - вместо да се насочат към покритие на малките населени места, където липсват кабелни оператори и където те биха били единствен оператор на Интернет, те насочиха усилия към градовете, където е пълно с кабели. И по този начин, не натрупаха клиенти, които да им избият вложенията. Защото ако бяха покрили малките населени места, щяха да имат далеч повече клиенти и със сигурност не биха стигнали до фалит.
Нали това ви казвам? Че ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА, че не си предоставят услугата. И не само аз ги имам доказателствата, а цял куп други хора и самите МАКСтелеком го доказват, чрез съгласието си да прекратяват преждевременно договорите си, без да търсят неустойки.
След като имат споразумение с друг оператор за предоставяне на услугите, следва да НАПРАВЯТ АНЕКС КЪМ ДОГОВОРА с мен, който ТРЯБВА И АЗ да подпиша, само ако желая. Което НЯМА да направя, защото Булсатком няма покритие на мястото, където живея.
Те и не са направили опит да сключат анекс към договора НИ. Това вече говори много за "споразумението" им с Булсат.;)
Оборудването ще задържа, докато не пуснат отново услугата. А ако не я пуснат, толкова по-зле - то е НЕУСТОЙКА за неизпълнението на техните договори. Проблемът си е техен - ако си искат оборудването, следва да ми заплатят определена сума, която съдът ще определи, като неустойка. Да избират какво да е - но няма да им се размине. Дават ми парите за неустойката, аз им връщам оборудването, пито - платено.
Въобще, шефовете на МАКС проведоха много тъпа фирмена политика - вместо да се насочат към покритие на малките населени места, където липсват кабелни оператори и където те биха били единствен оператор на Интернет, те насочиха усилия към градовете, където е пълно с кабели. И по този начин, не натрупаха клиенти, които да им избият вложенията. Защото ако бяха покрили малките населени места, щяха да имат далеч повече клиенти и със сигурност не биха стигнали до фалит.