Боб и роуминг-няма такъв филм вече

EMILEN
Регистриран: 08 окт 2006, 11:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от EMILEN » 29 май 2017, 12:16

[Quote]ПС: Отдавна не си си похвалил неограничения нет за 5 лева [/Quote]

Забравих да се похваля, че плащам по 5 лева за неограничен нет. :D Ама темата е за bob и има ли почва роумингът с него.

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от blue ray » 29 май 2017, 13:23

Нека позная, с Wi-Fi от русенски оператор? Хубава услуга, но пречи на всички домашни Wi-Fi мрежи. Освен това да не говорим за антените. И може да се ползва само в един град. Е, да за 5 лева...

EMILEN

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от EMILEN » 29 май 2017, 14:12

Позна. Не знам колко и на кои домашни мрежи и антени пречи, ама знам, че обхватът е доста добър, интернетът е бърз и не прекъсва. И може да се ползва в доста градове и села.

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Nik_21 » 29 май 2017, 14:53

[Quote]Не разбирам защо тук се хващаме за нек'ви незначителни неща,[/Quote]Не е сложно за разбиране, колега [B]Blue Sky[/B]. Има едни "зрънца", които се дърлят и заяждат за дреболии, за 5 или 9 стотинки или за неволно сгрешена цифра в датата. Те идват тук във форума не да обменят информация, а за да си начешат крастата. Просто трябва никой да не им обръща внимание и те ще се преместят в друг форум.

blue ray

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от blue ray » 29 май 2017, 15:16

Пречи на всички домашни и офис рутери, тъй като това се явява като електронен шум и то доста силен. Отделно, за да постигнат покритие в целия град, използват антени от този тип: http://alfa.net.my/webshaper/pcm/pictures/Antenna%20Indoor_Outdoor/Alfa-Network-AGA-2424-Wifi-24-dBI-Superior-Performance-Grid-Antenna_l.jpg
Които пречат на доста неща, включително и на теб. Отделно става въпрос за Wi-Fi. Надежден, надежден, колко да е надежден?

EMILEN

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от EMILEN » 29 май 2017, 15:35

И колко да пречат на домашните и на офис рутерите, да не хване сигнала от едната в другата (по-често в същата) стая ли? Че пречат на мен, колко да ми пречат, да отида да живея в Тибет ли? А Wi-Fi-ът ми вкъщи поне е дотолкова надежден, доколкото да не прекъсне повече от веднъж в месеца.

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от Blue Sky » 29 май 2017, 15:51

Ясно. Ползвай си го със здраве. И дано не ти се наложи да излезеш от Русе, че гориш ;)

EMILEN

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от EMILEN » 29 май 2017, 17:04

Излизам от Русе, как да не излизам. Но общо взето във всеки хотел, в който съм бил, е имало Wi-Fi, дори и в най-долнопробните. Също така интернет има в доста бензиностанции, BILLA и къде ли още не. Нерентабилно ми е да сключа договор да давам по 10-ина лева на месец за ОГРАНИЧЕН интернет, който ще го ползвам за годината сумарно не повече от месец.

blue ray

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от blue ray » 29 май 2017, 17:04

Защо да "гори"? За 5 лева национално покритие трудно може да има, поне на този етап.

trip-trippin
Регистриран: 11 дек 2010, 12:14

Re: Re: Re: Боб и роуминг-няма такъв филм вече

Мнение от trip-trippin » 01 юни 2017, 13:43

За какво говориш, приятел?
Знам, че руминг може да бъде активиран след 3тия месец или с депозит. Аз лично го активирах на 2рия с писмо-молба до bob и без депозит. Но какво отношение към темата има това?
Иначе... щом ползвам bob, очевидно искам прецизно да определя и предплатя пакета и обема мобилни услуги, които ползвам на месец. Както знаем, идеята на ЕК като регулатор бе да премахне допълнителните такси и услугата да поевтинее, ако не и да стане безплатна. +5 лв. на месец за 12 месеца за услуга, която вероятно ще ползвам общо, да речем, 30 дни в годината не ми се струва по-евтино... Нали? Та тук намирам конфликт между разпоредбите на регулатора и тълкуването на мобилните оператори.
"От жалби няма смисъл..." е типичното изказване на някой, който кибичи пред кварталното магазинче на бай Кольо по цял ден, има 2 лева в джоба и сърба кафето си, така че да му стигне поне до обяд. Недей така! Живееш в чужбина доколкото разбрах. Трябва да си схванал, че да си търсиш правата е най-адекватното нещо в такива случаи. Аз лично имам положителен опит с КЗП.
За съжаление, както казах, този път не мисля, че ще има желания резултат. Юридически от Мтел са си изпипали нещата. Аз лично се надявам, че след 15.06 мобилните оператори в целия ЕС ще влязат в пряка конкуренция на общ пазар и това след време ще доведе до чувствително по-изгодни оферти. Не виждам, например, кое ме спира да съм абонат на румънски, гръцки или словенски телеком.
Та знам ли... подписването на дългосрочни договори в момента май не е много разумно.
Успех на всички!

Отговори