Проблем мобилен интернет спира при разговор
Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Благодаря! В такъв случай разбирам, че когато телефонът ми се закачи за 2г повече до края на разговора не се връща към 3г и затова нямам нет?
Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Проблема явно ти е в телефона,понеже след завършване на разговора интернета трябва да се възстанови автоматично.
Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Не съм сигурен дали е от апарата. При мен се случваше и продължава да се случва подобно нещо. При 4G когато говоря пада на 3G. Поне така показва индикатора. На Виваком съм. Мислех, че е от стария апарат( Note 4). Виваком ми казаха, че понеже още си изграждат мрежата и може да има такива проблеми. Това беше миналата година. Сега съм с Iphone 7+ и нещата са същите. Може би по-рядко, но го има. Странното е, че колегите ми са с доста по-слаби модели телефони, а при тях го няма този проблем. Последно смених SIM, но ефектът е същият.
Re: Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
В България ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ПОДДЪРЖА ГЛАС ПРЕЗ 4G!!!
И е невъзможно да ти стои на 4G когато провеждаш разговор. Пада или на 3G или на 2G, в зависимост за части от секундата при автоматичното превключване на какво се закачи по-бързо. Не е проблем в апаратите, разберете го най-накрая. Теленор и Мтел имат планове тази година да пуснат VoLTE (глас през 4G) и тогава няма да пада на 3G или 2G по време на разговор.
И е невъзможно да ти стои на 4G когато провеждаш разговор. Пада или на 3G или на 2G, в зависимост за части от секундата при автоматичното превключване на какво се закачи по-бързо. Не е проблем в апаратите, разберете го най-накрая. Теленор и Мтел имат планове тази година да пуснат VoLTE (глас през 4G) и тогава няма да пада на 3G или 2G по време на разговор.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Няма, ако апаратът поддържа глас през 4g/VOLTE. Това, че има интернет телефонът през 4g, не значи, че и глас поддържа през 4g. Също зависи от покритието, някои апарати напр. сед саморестартират, ако говориш през 4g, a покритието умре.
А това, че на някои апарати им е забила иконката на 4g, не значи, че са останали на 4g, просто индикаторът им е забил, а собственикът се кефи...
А това, че на някои апарати им е забила иконката на 4g, не значи, че са останали на 4g, просто индикаторът им е забил, а собственикът се кефи...
Re: Re: Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
iWolfff,какво да разбираме?!? Ти не разбра ли,че няма интернет дори след приключване на разговора и трябва ръчно да си го пуска?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Става въпрос за липса на интернет [u]по време на разговор[/u]
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Ясно,моя грешка...
Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Вчера театвах при пътуване при 3g only 10мин разговор и не прекъсна нета. Не можех да тествам по-дълго.
За момента смятам, че когато се вържа към 2g някъде случайно... Нета спира и после явно ме държи на 2г докато не прекратя разговора.
За момента смятам, че когато се вържа към 2g някъде случайно... Нета спира и после явно ме държи на 2г докато не прекратя разговора.
Re: Re: Проблем мобилен интернет спира при разговор
Нормално е да нямаш нет на 2G, докато говориш.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black