Всичко за роуминга
Re: Всичко за роуминга
Може ли някой да ми обясни в плановте на виваком мегабайтите са разделени но в таблицта пише "Мобилен интернет в БГ и ЕС на макс. скорост"
Или иначе казано след като изчерпя националните мегабайте ще мога ли та ползвам тези за роуминг тук в България?
Или иначе казано след като изчерпя националните мегабайте ще мога ли та ползвам тези за роуминг тук в България?
-
- Регистриран: 29 май 2017, 20:11
От всички коментари относно роуминга и мобилния интернет правя заключението, че операторите в България национално дават много гиги, но в роуминг някакъв %.
Пробвах два от операторите ... много бързо заминават. Явно това което дават за роуминг е реалното.
Защото при други европейски оператори няма такова нещо. Националните колкото и да са си важат навсякъде в ЕС.
Пробвах два от операторите ... много бързо заминават. Явно това което дават за роуминг е реалното.
Защото при други европейски оператори няма такова нещо. Националните колкото и да са си важат навсякъде в ЕС.
Re: Re: Всичко за роуминга
[Quote]Или иначе казано след като изчерпя националните мегабайте ще мога ли та ползвам тези за роуминг тук в България? [/Quote]
Без да те подвеждам, но съм питал и отговора си е НЕ.
Едното си е за ЕС, а другото за БГ.
Без да те подвеждам, но съм питал и отговора си е НЕ.
Едното си е за ЕС, а другото за БГ.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Ако имаме предплатена карта с някакви мегабайти какво и как ще изпозлваме в роуминг в ес нищо никъде не намирам по темата за предпплатени?
Re: Re: Всичко за роуминга
Това е от информацията на ЕС:
[Quote][B]Имам предплатена карта. Мога ли да използвам роуминг като у дома?[/B]
Да. Ако плащате на единица, а националната цена за единица данни е по-ниска от 7,7 евро/ GB, Вашият оператор може да наложи ограничение върху данните за роуминг като у дома. Това ограничение следва да бъде най-малко количеството, получено при разделяне на 7,7 евро на оставащия кредит по Вашата предплатена карта, когато започнете да използвате услугите за данни в роуминг (без ДДС). Например, ако по Вашата SIM карта са Ви останали 13 евро (10,8 евро без 20 % ДДС), когато започнете да използвате данни в роуминг, ще разполагате с най-малко 10,8/7,7=1,4 GB данни в роуминг. За сведение 7,7 евро през 2017 г. е максималната цена, която Вашият оператор трябва да плати на чуждестранния оператор за 1 GB данни, докато сте в чужбина в ЕС. Това означава, че в роуминг като у дома ще получите точно количеството данни в роуминг, за което сте предплатили. За гласови повиквания и SMS съобщения ще платите точно същата единична цена, както и у дома.[/Quote]
[Quote][B]Имам предплатена карта. Мога ли да използвам роуминг като у дома?[/B]
Да. Ако плащате на единица, а националната цена за единица данни е по-ниска от 7,7 евро/ GB, Вашият оператор може да наложи ограничение върху данните за роуминг като у дома. Това ограничение следва да бъде най-малко количеството, получено при разделяне на 7,7 евро на оставащия кредит по Вашата предплатена карта, когато започнете да използвате услугите за данни в роуминг (без ДДС). Например, ако по Вашата SIM карта са Ви останали 13 евро (10,8 евро без 20 % ДДС), когато започнете да използвате данни в роуминг, ще разполагате с най-малко 10,8/7,7=1,4 GB данни в роуминг. За сведение 7,7 евро през 2017 г. е максималната цена, която Вашият оператор трябва да плати на чуждестранния оператор за 1 GB данни, докато сте в чужбина в ЕС. Това означава, че в роуминг като у дома ще получите точно количеството данни в роуминг, за което сте предплатили. За гласови повиквания и SMS съобщения ще платите точно същата единична цена, както и у дома.[/Quote]
-
- Регистриран: 29 май 2017, 20:11
Re: Re: Re: Всичко за роуминга
В чужбина съм и в мене имам боб от първите само с интернета от 4 гига още от ден първи активирах роуминг срещу депозит(Как да активирам или деактивирам услугата роуминг?
Като се обадите на тел. 123 от вашия мобилен номер. Трябва да имате 3 платени фактури от датата на активиране на картата. В случай че все още не са минали 3 месеца, елате в Мтел магазин и внесете гаранционна сума, която след това ще ви бъде възстановена. Ако след 15.6.2017 ползвате различен от easybob тарифен план, може да активирате услугата роуминг като преминете на тарифа easybob.)
.Имам и една дата прима - тя няма гласови услуги ползвам я само заради номера за смс според някои от къстъмъра няма да работят според други ще работят.Утре ще пиша какво е положението.
Като се обадите на тел. 123 от вашия мобилен номер. Трябва да имате 3 платени фактури от датата на активиране на картата. В случай че все още не са минали 3 месеца, елате в Мтел магазин и внесете гаранционна сума, която след това ще ви бъде възстановена. Ако след 15.6.2017 ползвате различен от easybob тарифен план, може да активирате услугата роуминг като преминете на тарифа easybob.)
.Имам и една дата прима - тя няма гласови услуги ползвам я само заради номера за смс според някои от къстъмъра няма да работят според други ще работят.Утре ще пиша какво е положението.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Всичко за роуминга
[Quote]Това е от информацията на ЕС:[/Quote]
А как стои въпроса с безплатните минути - безплатни ли са и в роуминг?
P.S. Става дума пак за предплатена карта.
А как стои въпроса с безплатните минути - безплатни ли са и в роуминг?
P.S. Става дума пак за предплатена карта.
Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Ако са национални, ползваш си ги.
Ако са само в мрежата на оператора - не.
Ако са само в мрежата на оператора - не.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Благодаря!(beer)Само за Виваком са.:|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Всичко за роуминга
Въпросът с MB e следният:
На всеки един лев от цената на абонаметният Ви план се полагат MB както следва:
Мтел:136MB
Теленор:142MB
Виваком: Нищо не пише ,някой ако знае да казва
Пример за Теленор:Ако сте клиент на Теленор и ползвате план Нонстоп 30.99 за 25лв/месец това значи ,че в роуминг ще разполагате с 3550MB (142MB x 25лв = 3550MB в роуминг).
Пример за Мтел: Ако сте клиент на Мтел и ползвате план Мтел без граници S с Екстра нет+ за 15лв/месец , то Вие ще разполагате с 2040MB в роуминг (136MB x 15лв = 2040МВ в роуминг) . Надявам се да съм бил полезен
На всеки един лев от цената на абонаметният Ви план се полагат MB както следва:
Мтел:136MB
Теленор:142MB
Виваком: Нищо не пише ,някой ако знае да казва
Пример за Теленор:Ако сте клиент на Теленор и ползвате план Нонстоп 30.99 за 25лв/месец това значи ,че в роуминг ще разполагате с 3550MB (142MB x 25лв = 3550MB в роуминг).
Пример за Мтел: Ако сте клиент на Мтел и ползвате план Мтел без граници S с Екстра нет+ за 15лв/месец , то Вие ще разполагате с 2040MB в роуминг (136MB x 15лв = 2040МВ в роуминг) . Надявам се да съм бил полезен