Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Точно така е, защото в роуминг интернета не е неограничен, а е с максиален лимит. А лимита всъщност е тези мегабайти, които са на бърза скорост.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Ще има доста жалби...От сега виждам
Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Такава е разпоредбата. Жалби не може да има. Никой не е казвал никога, че всичко ще е безплатно неограничено.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Здравейте, ползвам план Нонстоп 29,99 на Теленор с промо цена 18 лв. и включени 10 000 МВ на максимална скорост с 4G на iPhone 6. Рано тази сутрин се прибрах от Англия и мога да споделя следното:
На 16.06 в района на Бирмингам - Ню Стрийт скоростта беше изключително ниска(пробвах на три различни оператора, рестарт, 3G...) дори Google maps не работеше нормално и се принуждавах да търся безплатен Wi-Fi.
На 17.07 в центъра на Лондон беше по-добре, вече можеха да се зареждат различни сайтове макар и бавно(може би 4-5 пъти по бавно от колкото в БГ).
Според мен предлаганите ми по абонаментен план 3550 МВ в зона ЕС е почти невъзможно да се изразходят със скоростите предоставени от операторите в Англия към вчерашна дата.
На 16.06 в района на Бирмингам - Ню Стрийт скоростта беше изключително ниска(пробвах на три различни оператора, рестарт, 3G...) дори Google maps не работеше нормално и се принуждавах да търся безплатен Wi-Fi.
На 17.07 в центъра на Лондон беше по-добре, вече можеха да се зареждат различни сайтове макар и бавно(може би 4-5 пъти по бавно от колкото в БГ).
Според мен предлаганите ми по абонаментен план 3550 МВ в зона ЕС е почти невъзможно да се изразходят със скоростите предоставени от операторите в Англия към вчерашна дата.
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Колега,
явно качеството на връзката (откъм скорости) в Англия е доста зле. По други форуми също съм попадал на такива мнения. Това си е проблем на операторите там, а не на роуминга като цяло.
Аз мога да кажа че там където пребивавам (Словакия) спокойно си постигам скорост над 100Mbps (да, тук имат LTE-A) :)
явно качеството на връзката (откъм скорости) в Англия е доста зле. По други форуми също съм попадал на такива мнения. Това си е проблем на операторите там, а не на роуминга като цяло.
Аз мога да кажа че там където пребивавам (Словакия) спокойно си постигам скорост над 100Mbps (да, тук имат LTE-A) :)
Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Потвърждавам за Англия и лайняните им мрежи там, както и за това, че няма общо кой ти е операторът в България с това каква ще ти е скоростта в чужбина. Всичко зависи от местния оператор и неговата мрежа. Хубавото е, че за разлика от местните, в повечето случаи в Европа можеш да сменяш ръчно коя мрежа да ползваш за роуминг.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Още по-интересен казус.
Аз плащам 40 лева такса и имам 6 GB за страната, в роуминг ми дават 4600 MB.
Приятелката ми плаща 18 лева на месец (намален Безкрай 30) за задържане на клиенти, има 8 GB в страната, но в роуминг й дават 5800 MB.
Нали уж се определя по месечната такса?
Аз плащам 40 лева такса и имам 6 GB за страната, в роуминг ми дават 4600 MB.
Приятелката ми плаща 18 лева на месец (намален Безкрай 30) за задържане на клиенти, има 8 GB в страната, но в роуминг й дават 5800 MB.
Нали уж се определя по месечната такса?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Колега, кой ви даде информация, че има 5800 МБ в роуминг? Аз ползвам подобни условия от МТЕЛ, даже 12ГБ за тези пари и ми дават 2040 МБ в роуминг според сайта им?
Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Скоростите зависят само от мрежата на местния оператор,има и друг тънък момент:местните доставчици като нищо могат да сложат приоритет на обслужване.За местните абонати едно за останалите каквото остане.Все пак номерцата не са ги измислили нашите операторчета бъдете сигурни...Аз в момента съм в южна Сицилия,мрежата на Водафон ползвам и е доста рехава,скоростите на нета са мижави сравнение с България изобщо не може да става.У нас и трите оператора са много по-добре във всичко.
Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Въпросните "приоритети" бих абили доста сериозно нарушение. Проблемът е, че трудно се доказват.
И да - мрежите в България в много случаи се оказват по-добри и по-надеждни от европейските.
И да - мрежите в България в много случаи се оказват по-добри и по-надеждни от европейските.