Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Ами ако трябва, ще си подменят устройствата когато времето настъпи. Ако ли не, ще си карат на димни сигнали У вигвама. Без телефон вече никой не може, така че едва ли ще са проблем 70-80 лева за промяната.
Профилното ти име е Диян, а Дияне е обръщение към теб. Ако профила ти беше Дилдо, щях да се обърна към теб с Дилдо.;)
Какво си ползвам Там си е моя работа, ти си гледай в твята паница! Но когато настъпят промените и изключат тия дърти мрежи, ще се наложи и на пенсиите около теб да си сменят антиките!
Профилното ти име е Диян, а Дияне е обръщение към теб. Ако профила ти беше Дилдо, щях да се обърна към теб с Дилдо.;)
Какво си ползвам Там си е моя работа, ти си гледай в твята паница! Но когато настъпят промените и изключат тия дърти мрежи, ще се наложи и на пенсиите около теб да си сменят антиките!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Аз съм с телефон sony ericsson и не мисля да давам хиляди левове за смартфон ще го влача докато умре или оператора не реши да ми подари. Вече десета година съм абонат на Теленор преди това Глобул и въпреки че съм си плащал сметките на време досега един път не се сетиха да ми направят оферта освен да си сменя тарифният план но това е друга тема. Като гледам сутрин във метрото освен че си играят игри с телефоните за друго не го ползват телефон за игри и то за цена от хиляда лева не мерси!
Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Tочно моята паница гледам а не на такива като теб,помни ми думите след 10 години ако сме още живи пак ще бръщолевите защо не махат това пусто 2G.
-
- Регистриран: 11 апр 2016, 08:59
Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Смени си оператора. Баща ми е пенсионер и от над 6 години плаща 12 лв. на месец на Виваком за две карти. Но на всеки две години, като дойде време за преподписване му носят с куриер договора и по две слушалки подарък от оператора. В къщата се търкалят, събират прах.
Та мисълта ми е- вижте каква смешна месечна такса, но на всеки две години му подаряват нови слушалки. Та не е никакъв проблем за оператора да ти подари при подновяване нова слушалка с поддръжка на 3G и VoLTE.
Та мисълта ми е- вижте каква смешна месечна такса, но на всеки две години му подаряват нови слушалки. Та не е никакъв проблем за оператора да ти подари при подновяване нова слушалка с поддръжка на 3G и VoLTE.
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Да инвестициите са други. Тук в България когато излезеш от града е по вероятно да имаш обхват а в САЩ като се отклониш от малко по главните пътища е по вероятно телефона да ти изписва No Signal. Както колегите писаха честотната лента за 2G e пренебрежимо малка за да окаже някво съществено влияние върху скоростите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Асансьори, алармени инсталации, апарати свързани с НАП, кафе машини, терминали за плащане в супермаркети и т.н.,и т.н. ... Идея си нямате колко още куп устройства освен телефоните са свързани към мрежата и то под 2G - защото така е най-сигурно, а в същото време трансферът на данни е достатъчно минимален, за да 2G е достатъчно. Та с две думи - колкото и да го нищите, отпадането на 2G просто е ПРАКТИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖНО. И то защото всяка фирма, било то оператор се стреми към печалба и няма с лесна ръка да се откаже от нея. Няколко ентусиаста за бърз интернет не могат да се сравнят с десетки хиляди устройства на 2G. Като бяхте такива ентусиасти да бяхте подкрепили Макс с всичките усвоени честоти и скорости над 100 Mbit. Но не, те фалираха, което автоматично трябва да ви говори колко е безсмислена тази тема.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Аз съм ЗА да се махне 2G, защото в моя случай е излишно. Преди 2-3 години купих на моите баби и дядовци Prestigio телефончета, които поддържат 3G. Та, тези телефончета никога не съм ги виждал да преминават в 2G режим по простата причина, че моите възрастни старци не излизат много много навън и освен за разговори, рядко ги ползват за нещо друго. Вкъщи имат прекарани телевизия и интернет и си ровят с лаптопите каквото им е кеф. Въпреки, че едните баба и дядо живеят в центъра на града, а другите на село (с 2000-3000 човека на кръст), мрежата (в случая Виваком) и на 3-те оператора имат пълно покритие на 3G, а два от операторите имат изградено и 4G покритие в селото. Аз също нямам спомен моя телефон да е минавал на 2G, въпреки, че пътувам от време на време. Та плановете на бабите и дядовците са с 1000 минутки към всички и някакви мегабайти (не помня точно колко) неограничен интернет, за да се застраховам от високи сметки, понеже не разбират много какво човъркат в телефоните. :D
П.П. И вашите баби и дядовци ли са толкова модерни като моите, да ползват и интернет с лаптоп? :D
П.П. И вашите баби и дядовци ли са толкова модерни като моите, да ползват и интернет с лаптоп? :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Мдааа, аз така и.не разбрах защо Макс не отделиха част от 1800 за gsm/2g. Имаше хляб в това.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Време ли е вече да се изключи 2G мрежата в България и честотите да се насочат за LTE?
Невежеството поражда самочуствие!
Заблуждаваш и другите участници във форума с гръмките си и на моментни арогантни изказвания.
Заблуждаваш и другите участници във форума с гръмките си и на моментни арогантни изказвания.