Интернет ш роуминг Да ама не

creeds
Регистриран: 27 сеп 2012, 00:38

Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от creeds » 09 юли 2017, 18:13

В Германия пробвах няколко седмици теленорската ми карта.Все ни цакат.Към 9 часа разговори съм провел. Забелязъл съм понякога не може да се набере номера или трудно се връзва сякаш връзката се осъществява през Китай а друг път се свързваш без чакане.Не можах да използвам целия нет или го няма или е не си стъва да пускаш нет.Купих водафонска карта разговорите бяха бързо конектване така и нета.В Австрия пробвах да си изчерпа целия интернет на водафона и беше перфектен, после сложих теленорската в която имах 3гб нет но не успях да се възползвам , защото не потече нета.

Каква полза от нет в роуминг, който имаш на книга но няма никой като искаш да се възползваш от удобството да не се плаща за нет

Dubspace
Регистриран: 28 мар 2014, 19:21

Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от Dubspace » 09 юли 2017, 18:15

Явно не си си включил мобилния нет да се използва и в роуминг от настройките на устройството.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от tzincbg » 09 юли 2017, 18:32

Чети внимателно - ползвал е водафонска карта от Германия в Австрия. Значи е активирал роуминга на данни.
Внимавайте и като минавате през съседни държави извън ЕС. Цената е от 15 до 50 лв на мб, а понякога операторът ви таксува без дори да е проверил наистина дали сте включили телефона в такава държава и трябва да пишете жалби.
Лошите разговори са вероятно защото роуминг клиентите са с нисък приоритет и явно оператори ги пускат през евтин VOIP.
Винаги(почти) остава вариантът предплатена на място.

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от TRACKER » 09 юли 2017, 19:14

Колеги,
това е против регулациите, ако ги хванат операторите че правят такива шашми ще има санкции за тях.
Сигурни ли сте че всички настройки в роуминг ви са както трябва? Аз си ползвам картата на вива в роуминг и мога да кажа че такива проблеми не съм имал.
Поне за Словакия, Унгария, Румъния и Австрия няма проблеми. Скоростта си е супер и свързването на нормалните разговори е нормално.

huligancho
Регистриран: 20 яну 2011, 09:56

Re: Re: Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от huligancho » 09 юли 2017, 19:24

За Румъния потвърждавам-на Мтел съм, перфектни разговори и нет...

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от sabin_zaimov » 09 юли 2017, 19:56

Съветвам автора първо да си провери настройките, наличните мрежи в района, както и в какъв формат са му записани номерата. В Румъния Водафон опредeлени номера не иска и не иска да ги набира, като се поразцъках малко съм ги записал 087, 089 и т.н. направих ги +35987 и всичко беше ок. А за нета там много на зависи мрежа покритие и т.н. За Гърция нета има го, няма го, най - добре вървешe на Водафон 3G.

creeds
Регистриран: 27 сеп 2012, 00:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от creeds » 10 юли 2017, 11:09

Настройките ми бяха перфектни.Имах чуството, ако се вържа към някой местен опер и говоря, а после изключвам тела и пак го пускам се връзвам към клетка на друг опер.Изобщо не можех да се обадя.Колегата го е написал ВОИП.Значи говоря си с телефона приключвам разговора.Сещам се нещо и звъня на същия номер и търси ли го чак през островите Зелени нос минава конекта но няма никакво звънене Понякога дори са ми звъняли от България, а при мен не е отчело.За нета ви казах Хубаво че имах и дом. нет и немската карта.

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от -=KaLin=- » 10 юли 2017, 14:20

С Виваком нямам абсолютно никакви проблеми да ползвам интернет в англия. Даже ми подариха +4000МБ по тсм техните промоции двс дни преди да летя и тях също мога да ги ползвам в роуминг. Видео разговори по месинджър без никакъв прожлем. Дори пошучих смс когато МБ-тите свършиха спрях да го ползвам и никаква сметка :)

Така че коментар по темата - чиста балканска мрънкалщина :)

smirnov4o
Регистриран: 13 яну 2009, 19:30

Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от smirnov4o » 10 юли 2017, 15:38

Бащата е на Теленор и вмомента е в Германия. Има проблем само с мобилния нет. Видео разговор по Skype или Viber насичат адски много, дори и гласови през тях не могат да се проведат нормално.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Интернет ш роуминг Да ама не

Мнение от Вито » 10 юли 2017, 16:58

Интернета в Германия може само да мечтае скоростите които имаме в България!

Отговори