Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Не си измислям, ето.
830 МБ са прекалено малко и няма да ми стигнат..
830 МБ са прекалено малко и няма да ми стигнат..
Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Не казвам, че си измислиш. От скрийншота заключавам, че не си се объркал, а напротив - операторът ти е предоставил прекалено малко данни за ползване в роуминг в ЕС.
Виж линковете, които ти показах - първият води към втория. [B]Погледни цитата в края на първия.[/B]
Според формулата в Политиката за справедливо ползване за тази година на всеки 1 лв (с ДДС) месечна такса се падат около 111 МБ в ЕС. Ако таксата ти е над 7,48 лв/месец, значи си получил по-малко, отколкото трябва.
Виж линковете, които ти показах - първият води към втория. [B]Погледни цитата в края на първия.[/B]
Според формулата в Политиката за справедливо ползване за тази година на всеки 1 лв (с ДДС) месечна такса се падат около 111 МБ в ЕС. Ако таксата ти е над 7,48 лв/месец, значи си получил по-малко, отколкото трябва.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Формулата е едно, Мтел са друго. Намерили са си вратичка в закона и са изкарали интернета от мобилния план като включена безплатна екстра, а не като част от мобилния план. Разисквано е още при отпадането на роуминга. Няколко други европейски оператора хитреят по същия начин и закона не ги лови, това е положението.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Европейската комисия, изглежда, не споделя твоето мнение. Поводът за изявлението им е точно този, който ти казваш.
Никой няма да ползва услугите на Мтел, ако му се налага да пътува. Или пълен роуминг, или никакъв. Ако е половинчат, тогава решението е просто - смяна на оператора.
[Quote]There is no loophole by which part of the domestic data allowance could be regarded as gift or side benefit and would therefore not count when traveling abroad. Doing so would appear like a clear case of circumvention, for which there is no basis in the Roaming Regulation.
Thus, under the new rules operators will not be allowed to offer only half a roaming experience to clients ( 'selective roaming' ).[/Quote]
Ако се опитват да "хитреят", КРС ще се намеси. За това обаче трябват сигнали и най-вече жалби от потребители като ErkoRaim.
[Quote]The National Regulatory Authorities will have a major role in ensuring that the rules of the Roaming Regulation and the Implementing Regulation are not being circumvented.[/Quote]
@ErkoRaim
Ако не ти оправят лимита - почти убеден съм, че ще се дължи на "техническа грешка" - мога да ти помогна да напишеш жалба до КРС.
Никой няма да ползва услугите на Мтел, ако му се налага да пътува. Или пълен роуминг, или никакъв. Ако е половинчат, тогава решението е просто - смяна на оператора.
[Quote]There is no loophole by which part of the domestic data allowance could be regarded as gift or side benefit and would therefore not count when traveling abroad. Doing so would appear like a clear case of circumvention, for which there is no basis in the Roaming Regulation.
Thus, under the new rules operators will not be allowed to offer only half a roaming experience to clients ( 'selective roaming' ).[/Quote]
Ако се опитват да "хитреят", КРС ще се намеси. За това обаче трябват сигнали и най-вече жалби от потребители като ErkoRaim.
[Quote]The National Regulatory Authorities will have a major role in ensuring that the rules of the Roaming Regulation and the Implementing Regulation are not being circumvented.[/Quote]
@ErkoRaim
Ако не ти оправят лимита - почти убеден съм, че ще се дължи на "техническа грешка" - мога да ти помогна да напишеш жалба до КРС.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Здравей Dooondie, би ли могъл да ме намериш под същото име във фейсбук? :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Едва ли Мтел не са изяли роуминг директивата с кориците, и не знаят какво правят.
Английският не ми е от перфектните, но в цитатите на Dooondie, става въпрос за подарък или нещо допълнително към договора(най вероятно безплатно). При този случай няма да важи в роуминг.
Мтел предлагат интернета като отделен платен пакет с цена, според която се определя количеството МБ в роуминг. За това са и толкова малко.
Английският не ми е от перфектните, но в цитатите на Dooondie, става въпрос за подарък или нещо допълнително към договора(най вероятно безплатно). При този случай няма да важи в роуминг.
Мтел предлагат интернета като отделен платен пакет с цена, според която се определя количеството МБ в роуминг. За това са и толкова малко.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
О, аз съм сигурен, че знаят - нарушават я съвсем съзнателно, надявайки се, че българският потребител ще продължава да ги търпи, понеже изборът му е ограничен. Вземи "Теленор" например - съзнателно продължават да прилагат незаконните си условия за неустойки при разваляне на договор от страна на клиента, докато Съдът не ги задължи да ги променят, както стана с Мтел и Виваком, които го направиха "доброволно."
Не исках да осакатявам цитатите със собствен превод, но в общи линии е това (който иска, може и google translate да ползва):
[Quote]Няма вратичка, според която част от включения домашен трафик да се приема като подарък или допълнителен пакет и затова да не се зачита при пътуване в чужбина. Подобни действия биха изглеждали като явен опит за заобикаляне на закона, каквато възможност не се предвижда в роуминг уредбата.
По този начин, според новите правила, операторите няма да имат възможност да предлагат половинчата роуминг услуга на клиентите си ( 'селективен роуминг' ).[/Quote]Нищо не спира Мтел съзнателно да си правят оглушки и да продължават така, докато регулаторът - КРС - им забрани, което може скоро изобщо да не стане, на което те и разчитат. Хората, които се обадят, си получават МБ-те. Както е казал народът - the squeaky wheel gets the oil. А другите или не ползват, за колкото са си платили, или си плащат допълнително, понеже или не знаят, или се примиряват.
Мен тази седмица една служителка в офис на Мтел се опитваше да ме убеди, че мобилен Интернет можел всеки да ползва по подразбиране - зависело от настройките на телефона. И ако нямал включени безплатни МБ, трябвало да си плаща. хаха Аз при тях имам карта на Боб от времето на 0 лв договорите.
Не исках да осакатявам цитатите със собствен превод, но в общи линии е това (който иска, може и google translate да ползва):
[Quote]Няма вратичка, според която част от включения домашен трафик да се приема като подарък или допълнителен пакет и затова да не се зачита при пътуване в чужбина. Подобни действия биха изглеждали като явен опит за заобикаляне на закона, каквато възможност не се предвижда в роуминг уредбата.
По този начин, според новите правила, операторите няма да имат възможност да предлагат половинчата роуминг услуга на клиентите си ( 'селективен роуминг' ).[/Quote]Нищо не спира Мтел съзнателно да си правят оглушки и да продължават така, докато регулаторът - КРС - им забрани, което може скоро изобщо да не стане, на което те и разчитат. Хората, които се обадят, си получават МБ-те. Както е казал народът - the squeaky wheel gets the oil. А другите или не ползват, за колкото са си платили, или си плащат допълнително, понеже или не знаят, или се примиряват.
Мен тази седмица една служителка в офис на Мтел се опитваше да ме убеди, че мобилен Интернет можел всеки да ползва по подразбиране - зависело от настройките на телефона. И ако нямал включени безплатни МБ, трябвало да си плаща. хаха Аз при тях имам карта на Боб от времето на 0 лв договорите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
[Quote]Хората, които се обадят, си получават МБ-те.[/Quote]
Хората,които се обадят ,си получават и ТВ каналите
Интернет има активиран на всички карти,било то и без интернет настройки.
Темата е за скрити оферти!
Хората,които се обадят ,си получават и ТВ каналите
Интернет има активиран на всички карти,било то и без интернет настройки.
Темата е за скрити оферти!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Някаква информация за актуални оферти?
Виваком предлагат тарифата за фенове на Левски 16лв неограничени и 5ГБ
Теленор за 18лв 2000мин + 2или 3ГБ
Мтел май нищо...
Виваком предлагат тарифата за фенове на Левски 16лв неограничени и 5ГБ
Теленор за 18лв 2000мин + 2или 3ГБ
Мтел май нищо...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Мтел за 18 лв 6000 мб + неограничени към мобилни
22 лв 8000 + неограничени към мобилни
22 лв 8000 + неограничени към мобилни