МАКС възкръсна?
-
- Регистриран: 10 май 2006, 20:08
Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Пробвай да си вземеш Voicer карта, ако все още дават, или някаква предплатена, която да си зареждаш. Ползваш първоначалния период през мрежата на bulsatcom и няма да ти свършат бързите МБ. Зареждаш си минимума от 2GB за 9,90 лв., валидни за 70 дни, свързваш се ръчно към мрежата на bulsatcom и си точиш нет до безкрай на колкото бърза скорост ти даде. Аз лично така карам от 3 месеца насам.
Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Не вярвям Булсат да са ги взели. Няма причина на едни и същи места да има дублиращи се клетки - биха спрели част от тях. А и вероятно картата на покритие щеше да е обновена.
Но и нищо няма да ме учуди.
Но и нищо няма да ме учуди.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Благодаря много за ценната идея (yes) (beer) Дано да дават все още предплатени...
Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Нали се сещаш, че "проформа" се водят два отделни оператора и трябва и двата да имат минимума покритие по лиценз. Обаче като се замисли човек - сякаш всичко още от самото начало е правено с тази идея. Забележете, че Булсат не са "нацвъкали" клетки по центъра, а в големите квартали. Един вид осигурен е по-голям капацитет за местата, където ще се свързват повече устройства... Също така мрежата на Булсат не излъчва име, а тази на Макс - да. Съответно всички телефони се свързват автоматично към мрежата на Макс (която има и по-бързи честоти и повече капацитет), а бисквитките - която избереш.
Понякога се чудя дали имат страшен късмет и нещата се нареждат, или от началото се следва предначертан и добре измислен план... :)
Понякога се чудя дали имат страшен късмет и нещата се нареждат, или от началото се следва предначертан и добре измислен план... :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Аз като сканирам си ми излиза с цифри, но сигурно защото не съм с тяхна карта.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Бях пуснал по-назад тестове, навсякъде излиза с цифри... и това не е случайно. Като бяха прекратили роуминга между Булсат и Макс по Коледа, веднага въведоха име "bulsatcom". След това пак го спряха и остана само номера на мрежата. А именно тази малка подробност пречи на всички телефони да се закачат (лесно) към нея. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Имах предвид, че и Макс така си ми излиза.:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Наистина при тройката и двата излизат с цифри само. Но разликата е, че ако сложиш карта на Макс в телефон, веднага се връзва към мрежата и пише "MAX TELECOM". Докато с карта на Булсат трябва изрично да спреш 2G и 3G, да кликнеш на тяхната мрежа и едва тогава апаратът (евентуално, често и с чакане) се връзва. И пише "No service" вместо "bulsatcom"... Като, ако имаш сигнал и на двата оператора, без да настройваш 2G, 3G или 4G веднага се връзва към Макс. Определено има общо с излъчването на име в сигнала. Но не знам дали нашите оператори умишлено са въвели тези конкуренти с числата им (да не им правят реклама), или има и още нещо техническо :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Значи който няма ”lte only" режим, не работи роумингът към Булсат? Или ако няма клетка на Макс си се връзва?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: МАКС възкръсна?
Да, без LTE Only не става. Няма значение дала има или няма клетка на Макс наблизо... тя просто спомага за безпроблемното свързване :) И това важи за карти на двете фирми. Дори картата на Булсат, в телефон, предпочита роуминга пред собствената мрежа :) При бисквитките първият избор е Булсат (със сим карта на Булсат). И точно това е цялата далавера... Сякаш нарочно е мислено, повечето устройства да могат автоматично да се свържат към мрежата с повече честоти.