Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от Blue Sky » 06 окт 2017, 09:19

Последните новини са от лятото, като се споменава, че "следващия месец" сателитът ще тръгне. Първоначално [i]следващият[/i] беше юли, август, септември, октомври...

Опасявам се, че ще стане като останалото - имат услуги, за които на сайта от 10+ години пише "Очаквайте скоро"... :|

Наскоро видях, че били се разбрали с немски оператор за предлагане на услуги през сателита, но самите БСК не го използват още, какво остава за други клиенти.

Някой има ли допълнителна информация?

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от maxito2 » 06 окт 2017, 09:41

едва ли някой се изненадва, както всичките им нови проекти и тоя ще се чака доста.. може би все пак има някакво раздвижване - https://mediasolutions.ericsson.com/news/2017/09/bulgaria-sat-selects-ericsson-enable-high-quality-uhdtv-across-balkans/

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от zazabg » 06 окт 2017, 11:01

Нормално да трябва повече време. Никой не е казал, че септември ще пускат телевизия през новия сателит.

http://www.bulgariasat.com/news

Вижте новините от септември

Blue Sky

Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от Blue Sky » 06 окт 2017, 11:25

[Quote]"Успешното позициониране на BulgariaSat-1 е още едно голямо постижение за екипа ни, но и за България, и за нашите клиенти. Ако всичко върви по план, BulgariaSat-1 ще започне да излъчва в началото на август", каза Максим Заяков, изпълнителен директор на България Сат и Булсатком.
[/Quote]

http://www.dnes.bg/technology/2017/07/05/bulgariasat-1-se-pozicionira-uspeshno-v-orbita.346383

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 14:29

Ама не е казал кой август, нали? ;)

Blue Sky

Re: Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от Blue Sky » 06 окт 2017, 14:34

Не вярвам да е имал превдид август 2018, защото най-малкото тогава няма да ги има на пазара.

tzincbg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 14:53

Иска ти се. Ще си ги има. Дано все още само да са българска собственост. Но това зависи от разчистването на мързеливите навреме.

petar258
Регистриран: 17 сеп 2009, 18:12

Мнение от petar258 » 06 окт 2017, 20:14

За съжаление нищо не се случва, има пълно мълчание и никакво реално развитие. 3 месеца след позициониране е много дълъг срок и в последните няколко години едва ли някой е спал толкова дълго.

tzincbg

Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?

Мнение от tzincbg » 06 окт 2017, 22:05

Това, което аз знам от трети лица е, че позиционирането и маневрирането работят, но при опит да се качи нещо на транспондерите, системата давала error. Идвали експерти от Исландия да го оправят, не могли. Предлагали помощ руснаци с много сателити, но има страх, че ако им дадат достъп, сателитът вместо под американски, ще се окаже под руски контрол.

Гледах по тв главният инженер на проекта - току що завършил, плюс курса в SSL. Дано се оправи, това си е егати проблема, ако е истина.

В крайна сметка или ще тръгне, или ако не - си има застраховка. То по-добре ако нещо се разваля,да е сега, че после не знам кой ще я плаща.

Georgi_V
Регистриран: 10 апр 2017, 12:30

Мнение от Georgi_V » 20 окт 2017, 11:06

"Булсатком" са в ликвидна криза именно заради сателита и множеството заеми за връщане в момента. Оттам вече си признаха, че проектът за мобилен нет е замразен заради липса на средства.
Наистина е възможно чак август 2018 г. да тръгне сателита, ако се разберат с банките и намерят пари.
Ако обаче има и технически проблем с транспондерите, както колега тук каза, то работата отива на зле, генерално погледнато.
В момента не знам дали подписаха договор за back up с Hellas Sat 3. Но още поне няколко години ще си ползват сегашния гръцки сателит.

Аз лично очаквам още много промоции от типа "платете си за една година напред услугата". И нищо съществено на хоризонта в следващите месеци.

ПП: Не съм експерт или работник в компанията. Просто наблюдавам маниера им на работа, съчетан с липсата на пари.

Отговори