Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Последните новини са от лятото, като се споменава, че "следващия месец" сателитът ще тръгне. Първоначално [i]следващият[/i] беше юли, август, септември, октомври...
Опасявам се, че ще стане като останалото - имат услуги, за които на сайта от 10+ години пише "Очаквайте скоро"... :|
Наскоро видях, че били се разбрали с немски оператор за предлагане на услуги през сателита, но самите БСК не го използват още, какво остава за други клиенти.
Някой има ли допълнителна информация?
Опасявам се, че ще стане като останалото - имат услуги, за които на сайта от 10+ години пише "Очаквайте скоро"... :|
Наскоро видях, че били се разбрали с немски оператор за предлагане на услуги през сателита, но самите БСК не го използват още, какво остава за други клиенти.
Някой има ли допълнителна информация?
Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
едва ли някой се изненадва, както всичките им нови проекти и тоя ще се чака доста.. може би все пак има някакво раздвижване - https://mediasolutions.ericsson.com/news/2017/09/bulgaria-sat-selects-ericsson-enable-high-quality-uhdtv-across-balkans/
Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Нормално да трябва повече време. Никой не е казал, че септември ще пускат телевизия през новия сателит.
http://www.bulgariasat.com/news
Вижте новините от септември
http://www.bulgariasat.com/news
Вижте новините от септември
Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
[Quote]"Успешното позициониране на BulgariaSat-1 е още едно голямо постижение за екипа ни, но и за България, и за нашите клиенти. Ако всичко върви по план, BulgariaSat-1 ще започне да излъчва в началото на август", каза Максим Заяков, изпълнителен директор на България Сат и Булсатком.
[/Quote]
http://www.dnes.bg/technology/2017/07/05/bulgariasat-1-se-pozicionira-uspeshno-v-orbita.346383
[/Quote]
http://www.dnes.bg/technology/2017/07/05/bulgariasat-1-se-pozicionira-uspeshno-v-orbita.346383
Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Ама не е казал кой август, нали? ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Не вярвам да е имал превдид август 2018, защото най-малкото тогава няма да ги има на пазара.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Иска ти се. Ще си ги има. Дано все още само да са българска собственост. Но това зависи от разчистването на мързеливите навреме.
За съжаление нищо не се случва, има пълно мълчание и никакво реално развитие. 3 месеца след позициониране е много дълъг срок и в последните няколко години едва ли някой е спал толкова дълго.
Re: Re: Какво се случва със сателита на Bulsatcom?
Това, което аз знам от трети лица е, че позиционирането и маневрирането работят, но при опит да се качи нещо на транспондерите, системата давала error. Идвали експерти от Исландия да го оправят, не могли. Предлагали помощ руснаци с много сателити, но има страх, че ако им дадат достъп, сателитът вместо под американски, ще се окаже под руски контрол.
Гледах по тв главният инженер на проекта - току що завършил, плюс курса в SSL. Дано се оправи, това си е егати проблема, ако е истина.
В крайна сметка или ще тръгне, или ако не - си има застраховка. То по-добре ако нещо се разваля,да е сега, че после не знам кой ще я плаща.
Гледах по тв главният инженер на проекта - току що завършил, плюс курса в SSL. Дано се оправи, това си е егати проблема, ако е истина.
В крайна сметка или ще тръгне, или ако не - си има застраховка. То по-добре ако нещо се разваля,да е сега, че после не знам кой ще я плаща.
"Булсатком" са в ликвидна криза именно заради сателита и множеството заеми за връщане в момента. Оттам вече си признаха, че проектът за мобилен нет е замразен заради липса на средства.
Наистина е възможно чак август 2018 г. да тръгне сателита, ако се разберат с банките и намерят пари.
Ако обаче има и технически проблем с транспондерите, както колега тук каза, то работата отива на зле, генерално погледнато.
В момента не знам дали подписаха договор за back up с Hellas Sat 3. Но още поне няколко години ще си ползват сегашния гръцки сателит.
Аз лично очаквам още много промоции от типа "платете си за една година напред услугата". И нищо съществено на хоризонта в следващите месеци.
ПП: Не съм експерт или работник в компанията. Просто наблюдавам маниера им на работа, съчетан с липсата на пари.
Наистина е възможно чак август 2018 г. да тръгне сателита, ако се разберат с банките и намерят пари.
Ако обаче има и технически проблем с транспондерите, както колега тук каза, то работата отива на зле, генерално погледнато.
В момента не знам дали подписаха договор за back up с Hellas Sat 3. Но още поне няколко години ще си ползват сегашния гръцки сателит.
Аз лично очаквам още много промоции от типа "платете си за една година напред услугата". И нищо съществено на хоризонта в следващите месеци.
ПП: Не съм експерт или работник в компанията. Просто наблюдавам маниера им на работа, съчетан с липсата на пари.