Смяна на плана по време на договора - Виваком ?

asnl1947
Регистриран: 10 дек 2017, 04:16

Смяна на плана по време на договора - Виваком ?

Мнение от asnl1947 » 10 дек 2017, 04:25

Здравейте, вчера ходих до виваком и попитах дали е възможно да сменя сегашния ми план Smart S+ с разни бонуси ли не знам и аз там как се води. Планът е 3 гб интернет и неограничени минути за 19.90 лв. Въпроса ми беше дали мога да сменя плана с Smart L (24 лв) и да закупя телефон с него, но отговора им беше, че е невъзможно защото договора ми изтичал Октомври 2018г. и можело да сменя плана най-рано през Юни.. А никъде в договора ми не открих да пише подобно нещо, нито в общите условия на сайта им. Та някой сменял ли е плана си повече от 3 месеца преди изтичане на договора му или да знае нещо по въпроса..

Ndimov
Регистриран: 21 май 2016, 23:54

Re: Смяна на плана по време на договора - Виваком ?

Мнение от Ndimov » 10 дек 2017, 06:03

Зависи от любезността на консултанта, в повечето случаи се говорят заучени фрази, че не може, а принципно трябва да се пробва ”дали системата ще го налее”, аз винаги настоявам, че е нелогично да отказваш парите на клиент, след като иска да ги дава. В края на миналата година или 2015 имаше промоция от 6 месеца на 75% намаление на таксата на тв и интернет и нищо, че от 6 месеца имах двугодишен договор в един офис ми обърнаха внимание, пробваха го и минах на план от 50 лв на 55 лв.Случвало ми се е в даден офис по предложение, което ми е направено, след 4 дена друг служител да гледа тъпо и да ми сочи брошурата - в крайна сметка взех услугата в друг офис. Тези дни при въпрос какво ще ми предложат за пренос от друг оператор ми показват брошурата, казах им,че за същите пари Теленор предлагат същата услуга, а все пак фактурата ми във Вивател е за 170 лв.

list
Регистриран: 09 дек 2017, 17:36

Мнение от list » 10 дек 2017, 08:43

Винаги можеш да минеш на по-скъп план при Виваком, но с една дребна подробност- не може да ползваш промоциите към момента, а минаваш на стандартните условия и там е уловката. Стандартно Смарт Л е с 3гб трафик и за 4лв. по-висока такса не получаваш само 2 неща- повече трафик в роуминг и повече канали в ТВ Го...
А има и друго- ако с предният договор си взел телефон не е ясно дали ще можеш сега да вземеш пак телефон.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Смяна на плана по време на договора - Виваком ?

Мнение от Ванката » 10 дек 2017, 08:57

Ако си взел телефон на изплащане, не можеш да минеш и на по-висок план! Ще трябва да изчакаш, да влезеш в трите месеца за преподписване.
Samsung GALAXY S22 Ultra

memmfis
Регистриран: 11 юли 2007, 16:28

Мнение от memmfis » 10 дек 2017, 13:59

Аз смених от с+ на л+ в комбинация с домашен нет.
Платих около 70 80лв отгоре на следващата фактура, предполагам разните бонус пакети на с+ за три месеца.
Взех и апарат на лизинг с новия

asnl1947
Регистриран: 10 дек 2017, 04:16

Мнение от asnl1947 » 10 дек 2017, 14:19

Значи можело.. не знам тогава служителчето им в магазина какво се беше напънало, че не може, без да каже някаква основателна причина. Иначе не съм взимал телефон с договора.

Отговори