MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

h4x0r3d
Регистриран: 13 дек 2009, 19:52

MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от h4x0r3d » 16 дек 2017, 13:13

Преглеждайки детайлна справка от фактура, забелязах, че има някаква допълнителна услуга:

16.11.17 11:26:16 Radio Fmplus Допълнителни услуги 1 0.50

която се появява 4 пъти в справката...

Някой има ли идея каква е тази услуга и как се е активирала, защото забелязах, че я има и в други фактури... (angry)

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от iWolff » 16 дек 2017, 13:30

Имаше и преди време подобна тема. На жена ми също всеки месец във фактурата има подобен абонамент, но за някакво друго радио беше. И всеки месец сметката е с 1,50-2 лв. по-висока от тези тъпотии. Честно казано нямам нито време,нито нерви да се разправям за тия 1-2 лева, след още някой месец като изтече договора просто ще бъде прехвърлен към друг оператор. А най-странното е, понеже ми стана интересно, че съм търсил нарочно как да се абонира човек за такова радио и къде става това, излиза че активацията и деактивацията става само през МтелЗона. А как е станала като жена ми си няма и представа за съществуването на такъв сайт, не знам :|
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

StaniOS
Регистриран: 22 сеп 2017, 09:59

Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от StaniOS » 16 дек 2017, 13:34

Според Мтел си я активирал ти.
Ако си сигурен, че не си я активирал по някакъв начин, чрез СМС или на сайта mtel zona, стъпките са следните:
Жалба до Мтел
При отрицателен отговор от тяхна страна
Жалба до КЗП

iWolff

Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от iWolff » 16 дек 2017, 13:43

Това е ясно, ама за 1-2 лева на месец не ми се занимава. Имах преди години една жалба до КЗП и след месец мотаене не направиха абсолютно нищо, та им нямам никакво доверие и на тях вече. Деактивирал съм го абонамента за радио де, след като ми стана странно защо всеки месец сметката е малко по-голяма и се зачетох в разпечатката, но няколко месеца са си цакали месечен абонамент. Може би са на принципа "ако мине", понеже голяма част от хората изобщо не си гледат фактурите и разпечатките.

h4x0r3d

Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от h4x0r3d » 16 дек 2017, 13:52

Аз за първи път чувам за сайта мтелзона... явно са решили да цакат, ако мине номера... (angry)

Както и да е, влезнах в мтел зона, но не виждам опция за деактивация на нищо, пише ми, че услугата е временно недостъпна, даже не ме разпознава, ако ползвам мобилния интернет... много странно.

С такива селски изпълнения от страна на мтел, авно ще се сменя оператора... (angry)(no)

iWolff

Re: Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от iWolff » 16 дек 2017, 13:59

Влизаш през мобилния нет на Мтел, горе в дясно има меню опции, там има секция абонаменти. Намираш абонамента за радио и го изключваш. Но на Мтел онлайн услугите не са много достъпни нощно време и през почивните дни, така че може да се наложи да изчакаш до понеделник да има достъп за деактивиране :D

h4x0r3d

Re: Re: Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от h4x0r3d » 16 дек 2017, 14:10

Благодаря за отговорите на всички!

Успях да деактивирам нежеланата услуга :)

StaniOS
Регистриран: 22 сеп 2017, 09:59

Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от StaniOS » 17 дек 2017, 10:18

[Quote]Това е ясно, ама за 1-2 лева на месец не ми се занимава.[/Quote]
Ами те на това разчитат, че на повечето хора не им се занимава, че много хора изобщо няма да забележат. Но като се има в предвид, колко клиенти имат, явно доходът от тези непоискани услуги е доста апетитен, щом си позволяват да го правят. И тъй като не желая всеки месец да си гледам подробните разпечатки за евентуални такива "абонаментчета", веднага щом ги забележа минавам по процедурата с жалбите. И ако повече хора го правят макар и за левче, от КЗП най-накрая ще им се наложи да вземат мерки.
А, и жалбата до КЗП може да се пусне електронно на сайта им.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от Ванката » 29 яну 2018, 11:04

Айде ново 20 от Мтел. Ако сте си просрочили задължението с един ден, ви уведомяват със смс стандартно, че при следващото напомняне се начисляват по 1,99 лв на смс. :D
Това ми го показа една клиентка сега в залата. Казах и да си ползва онлайн банкиране, вместо да тича по магазини за плащания.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: MTEL - Допълнителни услуги - Radio Fmplus

Мнение от Blue Sky » 29 яну 2018, 11:07

И какъв е проблемът като нещата са описани в ценоразписа, пък дават цял месец за заплащане на сметки...

Отговори