Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Doondie
Регистриран: 03 юли 2017, 06:52

Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от Doondie » 02 фев 2018, 12:37

@poip
Не мога да реша на човек като теб има ли смисъл да се отговаря, но направил си си труда да коментираш, ще те уважа с отговор веднъж. Повече внимание не заслужаваш.

Сериозно ли смяташ, че ще се вътря с 50 лв, за да имам за какво "да рева" после тук? Не ми отговаряй - въпросът е реторичен.
До преди няколко седмици не знаех, че Виваком имат услуга Ограничаване на мобилни данни в роуминг. Затова е напълно възможно да може да се проверява потребление и в реално време (2-3 минути не са фатални), за което научавам сега от теб. До преди 5 минути вярвах, че има забавяне от поне половин час. Ако за теб това е "лъжа", аз не мога нищо да направя по въпроса. Всеки има право на мнение, съответно да се държиш като селяк е твое право.

@maxito2
Tl;dr е само едно изречение. Нарочно го сложих в началото. Дори съм написал, че долното са пояснения. Никого не карам насила да чете. Не се чувствай длъжен. Дори специално гледах заглавието да е повече от адекватно на съдържанието.

@tzincbg
Благодаря и аз за включването ти в най-различни теми и за споделения опит! :)

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от StefiMo » 02 фев 2018, 14:12

Това с отчитането в реално време е …… приблизително, и никой не знае какво. За минути е по-вярно, нета – гледайте от къде изгрява слънцето.

Примера е от този месец. Стана ми интересно, и всеки ден проверявах какво се случва.

Вива, на 15-ти нулиране.
За първите 8 дни след 15-ти:
Wifi никога не е пускано. Телефона отчита отделно двата вида нет.
Аз лично съм отварял страници (по няколко мегабайта), четене на поща. Всеки ден! Чат не се ползва.
Според телефона изразходени към 80MB. По мои сметки, приблизително вярно.
Според Вива – 0 MB /нула!/. Според Vivaonline, 123 оператор, *123# и менюто, *123*3#. Все тая – НУЛА. Отчитането е в kB.
На 25-ти се появиха 30MB според Вива. И от тогава си стоят толкова, без промяна. Вече сме 17 дни приблизително и са си толкова.
А телефона продължава да се ползва по същия начин и според него нарастват. И според мен е така. :) А и две приложения, от магазина, оня ден се ъпдейтнаха. :)

Та имайте си едно наум. Плана е стандартен 500/5000 - нищо специално.

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Re: Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от newgraf » 02 фев 2018, 14:15

@MobileBoy
Точно така правя всеки път за номерата ми в Мтел и не е имало проблеми никога

andrianivanov
Регистриран: 28 дек 2011, 15:32

Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от andrianivanov » 02 фев 2018, 17:36

Много дълга тема и неразбрах къде е схемата

MobileBoy
Регистриран: 31 окт 2014, 18:13

Re: Re: Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от MobileBoy » 03 фев 2018, 00:33

При Мтел винаги е имало опция да влиза от зануляване, а не веднага. Ако искаш ввднага, предплащаш пропорционална първа такса и тва е. Аз (докато още бях на Мтел) също нямах никакви проблеми тогава.

s_l_a_d_u_r_
Регистриран: 06 дек 2006, 00:35

Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от s_l_a_d_u_r_ » 03 фев 2018, 01:26

Няма схема. Това, че служителя не те е предупредил е защото ако ти каже да отидеш след 17 дена да преподпишеш ще стане при негов колега и така. Няма бонус. :) От твоя страна- няма как да имаш 1500 мин. за месец и да си мислиш, че за 5 дена пак ще са толкова, логично са пропорционално на дните. Който не знае, ще плаща. Аз досега са ме предупреждавали, специално за Вивата. Разбирам се със служителя да отида на 14-ти след обед да речем и така. Не са го крили, може би зависи кой е отсреща...

poip
Регистриран: 25 яну 2018, 11:56

Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от poip » 03 фев 2018, 08:04

[Quote] може би зависи кой е отсреща...[/Quote]

Разбира се, че зависи кой е насреща- аз от самият старт на Виваком подписвам договорите си (като ФЛ) в един и същи офис, а в последните 5-6 години дори го правя при един конкретен служител. И то мъж, а не "готина кака" ;) Предупреждавали са ме за уловки, давали са ми готини оферти (по-добри от прословутите "скрити"), като получат нов модел телефон ми звънят да се отбия да го преслушам- все нормални неща на които им се казва "грижа за клиента".

Сега разгледай мненията на Дундьо-цървула и ще установиш нещо простичко- глупака сигурно потроши 50лв. да издирва мобилният магазин на Виваком за да получи изгодна оферта и да спести 5-6лв. от таксата. Разбира се е получил добра оферта, но на служителите там им е през кура дали цървула ще остане доволен- договора е сключен, бонусът е получен, клиента да го духа. И разбира се става точно това- сега клиента го духа и великата икономия се изпарява.

ПС: Подписването на договор без да си 100% запознат с последиците се прави само от кръгли идиоти и малоумници...

Nik_21
Регистриран: 02 фев 2017, 14:17

Re: Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от Nik_21 » 03 фев 2018, 08:36

[Quote]Сега разгледай мненията на Дундьо-цървула и ще установиш нещо простичко- глупака сигурно потроши 50лв. да издирва мобилният магазин на Виваком за да получи изгодна оферта и да спести 5-6лв. от таксата.[/Quote]Като те гледам колко лесно и безпричинно обиждаш хората, стигам до извода, че все пак ти си най-големия глупак и цървул тук, изглежда не са те възпитавали правилно като дете. А относно "Дундьо" си в много голяма грешка (изглежда освен че си глупав си и разсеян, то тези качества вървят заедно) - та "Дундьо" си свали плана от 20 лева на 12 лева месечно, което за 24 месечния му договор прави икономия от 192 лева, а не твоите измислени 50 лева. Хайде остани си със здраве, аз по принцип не обиждам хората, но в случая ти си го изпроси :D.

poip
Регистриран: 25 яну 2018, 11:56

Re: Re: Re: Re: Re: Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от poip » 03 фев 2018, 09:03

"Безпричинно" ще е ако те нарека олигофрен без да те познавам- в случая с Дундьо отлично знам кой тъп цървул стои зад това име и напълно основателно му прикачвам епитети ;)

И забрави за тези близо 200лв. спестени... Спрямо старият му план- ДА, но не и според офертите в другите магазини- даваха му сегашната оферта за 15 или 16лв., но цървуля искаше още по-евтино и се съдра да издирва мобилния магазин. Реалната отстъпка която е получил е под 100лв. за тези 2г.- поне 50лв. и над 10 дни потроши глупака да обикаля и да издирва магазина, а сега му начукаха и 50лв. сметка щото е тъп... Къде е кирията?

За времето което тъпака отдели за да спести 100-200лв. за 2г. можеше да се размърда и да спечели поне 500лв.- такъв как да го наричам? Начукайте си го в кухите глави- вместо да правите всичко за да спестите 5лв. от някоя такса се старайте да спечелите още 200лв. тоя месец.

Стойчев
Регистриран: 29 ное 2016, 17:16

Внимавайте при преподписване без неограничени минути; следете си потреблението

Мнение от Стойчев » 03 фев 2018, 09:26

Няма как да не са ти казали, че ще получиш пропорционални минути. Това си го пише навсякъде.
Проверката се прави на *123*2# за минути и респективно *123*3# за мегабайти.
Мисля, че е време да се сложи перманентен бан на poip.

Отговори