[заключена] Договор с Теленор кредитна информация?

ghost hardware
Регистриран: 27 ное 2008, 17:09

Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от ghost hardware » 07 фев 2018, 18:59

Не се заяждам, но 2 дена писане по форуми и чудене за нещо толкова елементарно, изглежда малко като като ''гузен негонен бяга'' ;) Нямаше ли да ти е по-лесно просто да отидеш на място в някой офис и да пробваш - ако ти искат висока предплата винаги може да се откажеш и да не разписваш нищо, така де, няма как насила да те преджобят, нали?

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от Blue Sky » 07 фев 2018, 19:27

И за мен темата е абсурдна. Все пак става въпрос за договор с мобилен оператор (при това без покупка на телефон), а не за корпоративно кредитиране за стотици хиляди левове.

Никой няма да ти направи проблем за мизерни 30-40 лева. Ако спреш да плащаш, спират ти услугата и дотам. Пък после може да решат и да прехвърлят дълга на колектори. Толкова.

Ludogoretz
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от Ludogoretz » 07 фев 2018, 21:00

На мене Виваком ми искаха депозит от 30 лв че навремето забравих да им върна един рутер след като прекратих договора си за интернет с тях.

dimlidera
Регистриран: 05 яну 2017, 06:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от dimlidera » 07 фев 2018, 21:18

Не ме разбрахте. Нямам никакви притеснения, че ще ме откажат. В офиса ще бъда, живот и здраве, понеделник или вторник, нямам особенно голямо свободно време да ходя постоянно до офисите им, затова исках направо да сключа договора с едно отиване, както направих с Виваком миналата година. Все още нямам никакъв опит с кредитиране така нататък. Работата е супер елементарна, но при разговора ми с техен оператор, в който се обадих да разбера само накратко какви са условията, момичето, много притеснено ми обясни, че било сложно, нямало как да ми се даде информация по телефона, трябвало на място да ми проверят прословутата кредитна история или както там се нарича, и строго индивидуално от това зависело как ще се сключи договора. Заприличами на консултантите в Техномаркет, които като влезеш, почват да те питат дали ще взимаш на кредит, и като им кажеш, че няма, продължават да те питат въпроси, свързани с кредита.
Та тъй като ще ходя сега началото на седмицата, и следващото ми свободно време между 8-8 сигурно ще е чак по- другата седмица в работен ден, ако някой съфорумник е сключвал наскоро договор или е по "на ти" с политиката на Теленор конкретно, да каже какво толкова строго индивидуално ще ми изледват, и на базата на което ще изчисляват какво и как, нямайки никакво известно кредитно минало. Не искам да питам за всяко нещо по- отделно като идиот като отида, затова питам тук, нали това е целта на форума.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от Ванката » 07 фев 2018, 21:25

Теленор не вземат депозит, или поне не вземаха, когато сключвах аз договор преди години. Единственото, което трябва да платиш е 9,90 лв активационна такса. Само ако вземаш телефон на лизинг, ще ти направят кредитна оценка и понеже си нов абонат, могат да те накарат да платиш от 50 до 75% стойността на апарата.
Samsung GALAXY S22 Ultra

dimlidera

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от dimlidera » 07 фев 2018, 21:28

Просто, не бих предпратил трицифрена сума за мобилен абонаментен договор от 30 лева, звучи ми крайно нереално, и когато попитах оператора им дали е възможно да се изисква някаква такава нереална сума да сключване на договора, тя отново каза, че щало да зависи от нещо си и на място само.

ghost hardware
Регистриран: 27 ное 2008, 17:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от ghost hardware » 07 фев 2018, 21:35

За тарифи от 24,99лв нагоре (ако не се взима телефон) не се предплаща нищо първоначално. За тарифи под 24,99лв се заплаща активационна такса в размер на 10,99лв (срещу която първият месец получаваш еднократен бонус от 1000MB нет). Според мен темата е изчерпана, модератора може да я заключва.

dimlidera

Мнението е изтрито.

Мнение от dimlidera » 07 фев 2018, 21:36

Мнението е изтрито от потребителя.

Ludogoretz
Регистриран: 12 ное 2017, 20:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от Ludogoretz » 07 фев 2018, 21:37

Никой нищо няма да ти иска отивай смело и си харесай план.

dimlidera

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Договор с Теленор кредитна информация?

Мнение от dimlidera » 07 фев 2018, 21:41

Благодаря за отговорите, това е, което исках да разбера за договора, какви са първоначалните вноски, защото за мен е от значение, незнам защо операторът толкова категорично не смееше да говори, та се наложи да търся отговор по форуми. Лека вечер и съжалявам за безпокойтвото, ако изкочи нещо ще отворя нова тема, тази може да я затваряме.

Отговори