За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от buttman » 29 авг 2017, 22:29

Явно не им е за пръв път този случай със Сърбия. Жалба бе пусната само до Виваком. И след около месец, докато гласяхме жалбата до КРС, анулираха сметката. Но през този месец картата бе спряна, после пуснаха само минути. Вече е ОК. Случаят е от юли, аз бях съветник. Тя за малко да тръгне да плаща.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от Paffkata™ » 29 авг 2017, 23:14

Fontana,
Има ли вероятност тези кб за които казваш да са от навигация? Това ми хрумна, ако някое приложение му е разрешено за по-бързо позициониране да пренебрегва настройките на телефона, ако му е разрешено да се връзва с мобилен интернет?

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Мнение от TRACKER » 29 авг 2017, 23:17

за пък мога да кажа, че на мойта вила има само вивата, другите никви ги няма в района, даже 2г нямат.
даже вивата 4г пуснаха от март...
така че по-леко с крайните изказвания.
а относно навигацията и трафика, ако мобилните данни са спрени от телефона, няма как да стане някое приложение да дърпа.

aco2727
Регистриран: 11 яну 2017, 13:15

Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от aco2727 » 30 авг 2017, 01:23

Задайте лимит на данни 0 и няма да имате никакви проблеми.Изпробвано.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 30 авг 2017, 09:24

[Quote]Т.е. в случая при достигане на 115 лв ти се спира достъпът, но понеже информацията идвала "със закъснение" при ползване на данни в роуминг, те изкарват тебе виновен, че си ползвал над лимита? [/Quote]
Обаче ако ползваш предплатена карта и имаш 10 лв. не можеш да ползваш нет за 200 в роуминг. Тогава видиш ли получават бързо информацията от чуждия оператор... Всички са мошеници.

AuroraB
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от AuroraB » 10 апр 2018, 18:53

Здравейте, случи ми се същото нещо. Днес установих, че са ми начислили 740 лв без ддс. С тази разлика, че на мен ми бяха изключени данните през цялото време и не проведох един тел.разговор.
@buttman Ще бъда много благодарна, ако ми дадете информация, как процедирахте с жалбата. Благодаря!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от tzincbg » 10 апр 2018, 19:48

Вадите сим картата за по-сигурно.
Носи се градска легенда, че една адвокатка навремето извадила сим картата, сложила я в сейф пред свидетели и нотариус. После пак получила сметка. Отишла в оператора и ѝ дали безплатни минути доживот за да си мълчи. Може и да не е вярно, но не пречи да опитате преди заминаване.

maxito2
Регистриран: 17 юни 2008, 16:00

Re: Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от maxito2 » 10 апр 2018, 20:04

Няма ли някакъв кредитен лимит или той не важи в роуминг? Абсурдно е да позволяват такава сметка, не може да не им е светнала някоя лампичка в билинг системата..

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от tzincbg » 10 апр 2018, 20:51

Четох оплаквания от мобилни сметки в САЩ - там пък понеже оператори си ползват взаимно мрежите, оправданието е, че информацията за потребеното в чуждите клетки идва със закъснение и затова при проверка сметката е изглеждала нормална.
Иначе мой познат ми каза, че един наш оператор с тези сметки покрай роуминг сега си е изплатил предсрочно заем, който е вървял на зле.
Не е единичен случай. Даже аз снимах екран, на който ошашавен клиент оставил кеш терминала.

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: За хората пътуващи извън ЕС (Виваком)

Мнение от algor » 10 апр 2018, 21:35

[Quote]Не е единичен случай. Даже аз снимах екран, на който ошашавен клиент оставил кеш терминала.[/Quote]

Хайде престанете с тези евтини "сензации", ако обичате.
Не ви ли омръзна?
То бива плюване, бива лъжи, ама не е лошо човек да се спира отвреме навреме.

Всяка сметка (повтарям - всяка!!!) изглежда по този начин на въпросния терминал, дори да е фирмена и в групата да има 140 карти (примерно).
Който и номер да проверите в такъв кеш терминал, излиза сметката на цялата група, дори проверявания номер да е на минимална такса 5 лева и да не е ползвам целия месец.
И над 800 лева във Виваком и 1400 в Мтел съм проверявал - това е.
Само сметка в Теленор не съм проверявал така, но предполагам и там ще е същото положение.

Ошашавен клиент...
Булшит!!!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Отговори