4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
1800+2100 и 2100+1800 не е ли едно и също нещо, извинявай за аматьорския въпрос?
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Теленор Стара Загора,постепенно растем.
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Ето два теста от вкъщи на Теленор. Пинга и скоростите са добре, дори и да е без агрегация.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Здравейте,
Имам Redmi 5 Plus Global Version и съм абонат на Виваком. Интересувам се дали телефонът ми подържа LTE Advance . Гледах много из нета и на различните места има различна информация. Към момента иконата за мрежа е 4G без + и не съм забелязвал да се променя (живея в София). Интересува ме как мога да проверя дали телефонът ми подържа LTE Advance. Също така се чудя дали не трябва и друга карта да си взема, както беше за да ползвам 4G.
Ще съм благодарен за смислени отговори
Имам Redmi 5 Plus Global Version и съм абонат на Виваком. Интересувам се дали телефонът ми подържа LTE Advance . Гледах много из нета и на различните места има различна информация. Към момента иконата за мрежа е 4G без + и не съм забелязвал да се променя (живея в София). Интересува ме как мога да проверя дали телефонът ми подържа LTE Advance. Също така се чудя дали не трябва и друга карта да си взема, както беше за да ползвам 4G.
Ще съм благодарен за смислени отговори
[Quote]chicho mi:
Здравейте,
Имам Redmi 5 Plus Global Version и съм абонат на Виваком. Интересувам се дали телефонът ми подържа LTE Advance .[/Quote]
Не, не поддържа LTE-A.
[Quote]chicho mi:
Към момента иконата за мрежа е 4G без + и не съм забелязвал да се променя (живея в София).[/Quote]
Няма как да се промени освен да "падне" на 3G.2G мрежа, ако 4G мрежата е с лошо покритие.
[Quote]chicho mi:
Също така се чудя дали не трябва и друга карта да си взема, както беше за да ползвам 4G.[/Quote]
Твоята да не е от преди 10 години (образно казано) :D:D:D
Здравейте,
Имам Redmi 5 Plus Global Version и съм абонат на Виваком. Интересувам се дали телефонът ми подържа LTE Advance .[/Quote]
Не, не поддържа LTE-A.
[Quote]chicho mi:
Към момента иконата за мрежа е 4G без + и не съм забелязвал да се променя (живея в София).[/Quote]
Няма как да се промени освен да "падне" на 3G.2G мрежа, ако 4G мрежата е с лошо покритие.
[Quote]chicho mi:
Също така се чудя дали не трябва и друга карта да си взема, както беше за да ползвам 4G.[/Quote]
Твоята да не е от преди 10 години (образно казано) :D:D:D
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Телефона си поддържа lte-a, но само в един банд, което поради разпределението на честотния ресурс между операторите в момента просто няма как да се получи. В Европа до колкото знам само в Германия има отпусната 30 мхз лента на Телеком.де и има вътрешна агрегация на 1800.
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Благодаря за инфото, беше ми интересно. Може и да звучи странно за някои от вас, но предишната ми карта беше не от 10 години, а от повече и то не образно казано ;) GSM технологията не е от вчера все пак. Смених я преди няколко години, за да позлвам 4Г. Преди това нямаше нужда да я сменям, защото си работеше.
Взех си ново жилище в София, Дружба, Илия Бешков, нова кооперация. На Теленор съм, вътре едвам до прозорците хващам сигнал на 3G-то. Много зле.4G е пълна скръб!
chicho mi
Телефонът ти поддържа LTE Advanced - с модем клас X9.
Не знам защо по-нагоре са написали друго.
https://en.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon_LTE_modem
Телефонът ти поддържа LTE Advanced - с модем клас X9.
Не знам защо по-нагоре са написали друго.
https://en.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon_LTE_modem
Силата на сигнала доста зависи от сградите. Живея в центъра на пловдив и като вляза в апартамента сигнала на всички оператори намаля драстично веднага,а като изляза на терасата веднага показва пълен 4г сигнал.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus