Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Моите наблюдения са, че младите най-много изискват и гледат да спестят.
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Всеки си прави сметката и гледа да плаща това, което ще ползва. Така е навсякъде по света. Участвам в няколко англоезични форума и го знам. Един западняк никога няма да даде пари за "всичко неограничено", ако му трябват 300 мин. и 2000 МВ (примерно). Независимо от финансовото му положение. Само у нас има такива изцепки (или опити за манипулация). И това прави впечатление на чужденците, които идват в България.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Да си правиш сметката е едно, а да се изявяваш като мизерник е друго. При младежите наблюдавам вече малко по-европейско мислене. Общувам с много и съм възхитен, колко много знаят за годините си, колко много държат на своето интелектуално и физическо развитие. Започват да разбират, че качествените услуги, качествената храна, облекло, джаджи и т.н. - си имат своята цена. Да, има все още такива, които са готови да мизерстват, дори и да имат пари, но така е, когато родителите са живяли във времена на тоталитарно подтисничество и са предали този мизерен начин на мислене. Всъщност, както планираш съществуването си, това и ще получиш от живота, ако ме разбирате правилно, момчета и момичета. Мир! (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Като странични наблюдатели е рано да обобщаваме нагласите на хората има най-различни групи с,конкретни нужди
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Аз като младеж бях накаран на сила от родителите ми уж да съм на план, който да има поне 10 GB и неограничени и да не е повече от 21 лева, обаче сега страшно съжалявам, че си пренесох номера към Виваком 1 месец преди да ми изтече договора с Теленор и сега дължа и неустойка, и първата ми сметка е 29,15 (а не 25,44 както трябва да се води по план). Така че вместо да отида в друг офис на Теленор, отидох в друг оператор и сега не съм доволен нито от покритието (тъй като доста минавам на 2G, което за 2018 е пълен смях), нито от скоростта на интернета (между 10 и 30 Mbps download и 0,7-1 Mbps за upload на LTE и през повечето време сигнала е -100+ dBm). Един вид сметкаджийството ми изигра огромна шега и сега ще си търпя двете години като тъпак във Виваком.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Това за "отиването" на bob го прокрадваха още зимата, не тази, а миналата. Отиваш да си платиш телефона (най-често в Handy), така и така, bob ще затваря в най-скоро време, преориентирайте се, тук можем да Ви предложим едни специални оферти и тн. Да, ама не. Година и половина след това, още си функционират, със същите слухове.
21 век, почти всеки телефон има 2 слота за сим карта - подписах при bob, когато им беше офертата за 100 минути към всички и 100 към стационарни за 2.99лв. (безсрочен договор), взех си дейта карта от (вече) А1 със 7200MB (+ 500 от онлайн плащане) за 10 лв.
Или общо 100 минути и близо 8GB интернет за 13 лева. След като не говоря много, защо са ми на Теленор плановете, където съотношението на минути и мегабайти е 1:1, все едно сме 2010 година? Най-нормалното нещо е всеки да търси най-тънкото и да се вмества в някакви граници.
Най-досадното е, когато отидеш да преподписваш и кажеш, че 100 минути месечно са ти напълно достатъчни, да те гледат все едно си паднал от Марс и да се пулят, как може през 2018 да са ти достатъчни толкова минути. И продължават да те надъхват и навиват - как няма да мислиш колко ще говориш, ще се отпуснеш, няма да имаш мисловната граница, че можеш да превишиш минутите, ако подпишеш план с неограничени.
21 век, почти всеки телефон има 2 слота за сим карта - подписах при bob, когато им беше офертата за 100 минути към всички и 100 към стационарни за 2.99лв. (безсрочен договор), взех си дейта карта от (вече) А1 със 7200MB (+ 500 от онлайн плащане) за 10 лв.
Или общо 100 минути и близо 8GB интернет за 13 лева. След като не говоря много, защо са ми на Теленор плановете, където съотношението на минути и мегабайти е 1:1, все едно сме 2010 година? Най-нормалното нещо е всеки да търси най-тънкото и да се вмества в някакви граници.
Най-досадното е, когато отидеш да преподписваш и кажеш, че 100 минути месечно са ти напълно достатъчни, да те гледат все едно си паднал от Марс и да се пулят, как може през 2018 да са ти достатъчни толкова минути. И продължават да те надъхват и навиват - как няма да мислиш колко ще говориш, ще се отпуснеш, няма да имаш мисловната граница, че можеш да превишиш минутите, ако подпишеш план с неограничени.
Доста некоректно е да се нарича някой "изявяващ се като мизерник" само защото си прави сметката с цел да не дава залудо излишни пари за ненужни услуги.
Получих обаждане от А1 с "ултра", "мега" и каква ли не персонална оферта за БОБ-ската картата на жената. Тя се води на мое име, договора е безсрочен и за около 13 лева има 500 минути към всички и 500 МВ, които никога не е успяла да достигне. /Май бяха 500 минути към мобилни и още толкова към стационарни, но не съм сигурен./ Новата оферта включваше неограничени разговори и 3 GB интернет за 16.70 лева. Дамата едва ли не не можеше да повярва, че съм отказал такава изгодна оферта и искаше да знае защо.
За някого офертата може и да е изгодна, но конкретно за жена ми не е. Каква е логиката да започнеш плащаш повече за същото потребление, а и да се обвържеш със срочен договор, след изтичане на срока на който да се окажеш с още по-висока такса, но с орязани минути и мегабайти?
Ако тръгнат да ликвидират БОБ и започнатда прекратяват едностранно договорите всеки ще е свободен да смени оператота, така, че очаквам, че ще предложат "задържащи" оферти от А1. Ако не го направят - проблема си е техен, у нас вече има преносимост на номерата между операторите и всеки ще се огледа къде му е най-изгодно.
Получих обаждане от А1 с "ултра", "мега" и каква ли не персонална оферта за БОБ-ската картата на жената. Тя се води на мое име, договора е безсрочен и за около 13 лева има 500 минути към всички и 500 МВ, които никога не е успяла да достигне. /Май бяха 500 минути към мобилни и още толкова към стационарни, но не съм сигурен./ Новата оферта включваше неограничени разговори и 3 GB интернет за 16.70 лева. Дамата едва ли не не можеше да повярва, че съм отказал такава изгодна оферта и искаше да знае защо.
За някого офертата може и да е изгодна, но конкретно за жена ми не е. Каква е логиката да започнеш плащаш повече за същото потребление, а и да се обвържеш със срочен договор, след изтичане на срока на който да се окажеш с още по-висока такса, но с орязани минути и мегабайти?
Ако тръгнат да ликвидират БОБ и започнатда прекратяват едностранно договорите всеки ще е свободен да смени оператота, така, че очаквам, че ще предложат "задържащи" оферти от А1. Ако не го направят - проблема си е техен, у нас вече има преносимост на номерата между операторите и всеки ще се огледа къде му е най-изгодно.
Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Току що ми звъннаха на БОБската карта и ми предложиха да подпиша с А1 за 16.90 неограничени към всички и 3000 Mb нет.След,като им казах,че това ми е втора карта и не са ми нужни толкова минути и мегабайти ми предложиха 600+600 и неограничени към мтелски номера.Казах им да ми изпратят договора и след ,като го прочета,ще си помисля.Интересно ми е какво,ще стане след 24 месеца.Като нищо,ще вдигнат таксата на 20 кинта,защото тази била "промоционална" или ако отидеш да преподпишеш на същия план,ще измрънкат,че е стар и ще предложат 100+100 за 30 кинта (angry)
Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
[Quote]21 век, почти всеки телефон има 2 слота за сим карта - подписах при bob, когато им беше офертата за 100 минути към всички и 100 към стационарни за 2.99лв. (безсрочен договор), взех си дейта карта от (вече) А1 със 7200MB (+ 500 от онлайн плащане) за 10 лв.
[/Quote]
Всъщност, като се замисля и вие си имате право. След като ви трябва повече трафик и 100-200 минути, е хубаво да пуснат и такива планове. Младежите използват повече месенджъра за разговори, докато при мен е просто задължително да говоря през гсм-мрежата. Понякога изговарям 1000 минути, друг път съм стигал и до 5000. Сега ми дойде на акъла и друга врътка за повече трафик, като ще си увеличиш общата такса със 7лв. 25 ГБ от Теленор за 17 лв плюс това което плащаш на боб. Дава се с бисквитка, която плащаш еднократно 30-40 лв., но после можеш да я продадеш, защото е отключена. Тъкмо, ще си избиеш и някоя такса. И така за 20 лв получаваш 25гб и 200 минути от боб.
[Quote]Най-досадното е, когато отидеш да преподписваш и кажеш, че 100 минути месечно са ти напълно достатъчни, да те гледат все едно си паднал от Марс и да се пулят, как може през 2018 да са ти достатъчни толкова минути. И продължават да те надъхват и навиват - как няма да мислиш колко ще говориш, ще се отпуснеш, няма да имаш мисловната граница, че можеш да превишиш минутите, ако подпишеш план с неограничени.[/Quote]
И това го има. След като ги дават неогр.разговори и 3ГБ за 13лв., от една страна не мислиш дали ще превишиш тия 200 минути, от друга пък интернета е малко. Няма пълно щастие. :) Гледам високите планове - там и нета е много и минутите не свършват.
[/Quote]
Всъщност, като се замисля и вие си имате право. След като ви трябва повече трафик и 100-200 минути, е хубаво да пуснат и такива планове. Младежите използват повече месенджъра за разговори, докато при мен е просто задължително да говоря през гсм-мрежата. Понякога изговарям 1000 минути, друг път съм стигал и до 5000. Сега ми дойде на акъла и друга врътка за повече трафик, като ще си увеличиш общата такса със 7лв. 25 ГБ от Теленор за 17 лв плюс това което плащаш на боб. Дава се с бисквитка, която плащаш еднократно 30-40 лв., но после можеш да я продадеш, защото е отключена. Тъкмо, ще си избиеш и някоя такса. И така за 20 лв получаваш 25гб и 200 минути от боб.
[Quote]Най-досадното е, когато отидеш да преподписваш и кажеш, че 100 минути месечно са ти напълно достатъчни, да те гледат все едно си паднал от Марс и да се пулят, как може през 2018 да са ти достатъчни толкова минути. И продължават да те надъхват и навиват - как няма да мислиш колко ще говориш, ще се отпуснеш, няма да имаш мисловната граница, че можеш да превишиш минутите, ако подпишеш план с неограничени.[/Quote]
И това го има. След като ги дават неогр.разговори и 3ГБ за 13лв., от една страна не мислиш дали ще превишиш тия 200 минути, от друга пък интернета е малко. Няма пълно щастие. :) Гледам високите планове - там и нета е много и минутите не свършват.
Samsung GALAXY S22 Ultra
-
- Регистриран: 12 ное 2017, 20:51
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Защо имам чувството,че БОБ ще изчезне?
Другари нормално е всеки да си прави сметката,все пак сме разумни хора,аз съм на мнение,че човек трябва да плаща това което ползва не повече.
Не е редно да се обиждаме на Мизерник,в тая логика някой може да те нарече развей прах 😀 или прахосник.
Боба си отива и това е факт неоспорим.
И от мен да знаете който не си прави сметка на паричките,паричките ще му видят сметката!
Не е редно да се обиждаме на Мизерник,в тая логика някой може да те нарече развей прах 😀 или прахосник.
Боба си отива и това е факт неоспорим.
И от мен да знаете който не си прави сметка на паричките,паричките ще му видят сметката!