4G Покритие на мобилните оператори
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Смисълът е, че следващият абонамент вероятно ще ми е от оператор, който предлага бисквитката, но не и B880. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Не бих отишъл толкова далеч в съветите.
Особено защото не съм "вътре" в компанията.
Лично за мен, на базата на информирани източници и лични наблюдения:
1. Макс са обречени без сериозен инвеститор - не финансов спекулант, като сегашния, а компания от бранша, която иска да развива тоя бизнес. За съжаление, аз съм доста песимистично настроен някой, примерно Orange или Телефоника да иска да купува оператор в България. Пазарът е смешен, а ROI твърде слаби и бавни за компании, които са притиснати от регулации и ерозирали цени навсякъде в традиционните си пазари. Ако бях на тяхно място, по-скоро бих дал същите пари за някой африкански оператор, но не и за български такъв.
2. При очевидната липса на интерес от страна на инвеститор, следва другата възможност - сегашният собственик да инвестира и да я работи тая компания, не само да я държи на системи над водата. За последните 3 години няма податки за нещо подобно.
Изводът се налага от само себе си - пътници са. Жалко.
Особено защото не съм "вътре" в компанията.
Лично за мен, на базата на информирани източници и лични наблюдения:
1. Макс са обречени без сериозен инвеститор - не финансов спекулант, като сегашния, а компания от бранша, която иска да развива тоя бизнес. За съжаление, аз съм доста песимистично настроен някой, примерно Orange или Телефоника да иска да купува оператор в България. Пазарът е смешен, а ROI твърде слаби и бавни за компании, които са притиснати от регулации и ерозирали цени навсякъде в традиционните си пазари. Ако бях на тяхно място, по-скоро бих дал същите пари за някой африкански оператор, но не и за български такъв.
2. При очевидната липса на интерес от страна на инвеститор, следва другата възможност - сегашният собственик да инвестира и да я работи тая компания, не само да я държи на системи над водата. За последните 3 години няма податки за нещо подобно.
Изводът се налага от само себе си - пътници са. Жалко.
Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Любопитно ми е как се справят трите оператора с изграждането на 4G мрежата си и какви цели са си поставили до края на годината за покритие на мрежата им. Знаете ли дали скоро ще публикуват обновени карти? (blush) Иначе Виваком продължават да ми се издигат в очите с покритието и плановете си. Факт е - на много места те имат покритие (дори и да е 2G) в сравнение с другите 2 мобилни оператора.
Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Доколкото разбрах от интервю с главния изпълнителен директор на Теленор за Капитал, ще се очакват нови ленти за LTE и др., но не съм много сигурен дали е за до края на 2016-та.
EDIT: Всъщност Теленор до края на годината ще покриват 78% от населението като добавят още малки населени места. Мтел пък ще покриват 79%. What a world! Регулаторите ни не струват.
EDIT: Всъщност Теленор до края на годината ще покриват 78% от населението като добавят още малки населени места. Мтел пък ще покриват 79%. What a world! Регулаторите ни не струват.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Колеги, някой да има наблюдения как стои въпроса с покритието на Теленор извън градовете. Иначе в гр. Варна по мое скромно мнение са по-добре от Виваком. Но извън града нямам никаква идея как са.
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
Разгледай интерактивната карта на покритието на Теленор ако те интересува конкретен район. Теленор малко се бавят с обновяването на картата, така, че може да бъдеш приятно изненадан и с по-добро покритие като отидеш на място.
По принцип имат повече малки населени места-села без никакво покритие в сравнение с Виваком. Градското им покритие е по-добро от това на Виваком.
По принцип имат повече малки населени места-села без никакво покритие в сравнение с Виваком. Градското им покритие е по-добро от това на Виваком.
Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
В темата за тестовете имаше въпрос, относно оплаквания от мрежата на A1.От известно време 4G е пълна скръб.Имам в предвид, места в София, където преди беше прилично.Сега постоянно сменя на 3G.Дали нещо работят по нея?Договора ми е безсрочен и съм на ръба, да пренасям номера си към Теленор.
Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Няма да сбъркаш. В момента даже официалните планове на Теленор са си екстра. За 25 лв. получаваш неограничени разговори, 10000 МВ нет, HBO Go, 100 мин. към зона 1,2 и Балкани и 3800 МВ за роуминг в ЕС. А и покритието им е наистина много добро. Миналата седмица ходих на гости на вилата на мой колега в едно село и преди да тръгнем погледнах картата на покритие в сайта на Теленор, показваше, че няма 4G. Там обаче се оказа, че не само че има пълно 4G покритие, но има и агрегация. Жена ми с карта на А1 имаше някакво мижаво 3G, което се губеше даже от време на време. Та общо взето съм твърдо за Теленор, за мен в момента те са най-добрите като цени и покритие.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
Мотива ми, за евентуален пренос от А1 е единствено качеството на мрежата.Сега съм на БОБ, с 1000 Мин, 6000 МБ за 19лв и ми е предостатъчно, но покритието им е влошено.Допускам,че работят по мрежата и затова питам за инфо.Ако ще е така, се местя.Гледам тестовете и май А1 са най-зле към момента.
Re: Re: Re: Re: 4G Покритие на мобилните оператори
А аз избързах да минавам на Виваком и сега мега съжалявам с покритието, тъй като посетих само един офис на Теленор. С Теленор беше много по-добре. :|
iPhone 16 256 GB Ultramarine