Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
[Quote]как да се добера до скрита оферта[/Quote]
Написъл съм конкретно как. Влизаш в магазин на оператора и казваш:
[Quote] Добър ден, вчера мой познат преподписа на скритата оферта за 21 лв. с 15 GB нет (примерно). Какъв телефон мога да взема с нея?[/Quote]
Конкретно този месец Теленор не предлагат никакви читави оферти. Или пренасяш към Виваком, или чакаш на безсрочен договор/ ваучер, докато пуснат подобни.
Написъл съм конкретно как. Влизаш в магазин на оператора и казваш:
[Quote] Добър ден, вчера мой познат преподписа на скритата оферта за 21 лв. с 15 GB нет (примерно). Какъв телефон мога да взема с нея?[/Quote]
Конкретно този месец Теленор не предлагат никакви читави оферти. Или пренасяш към Виваком, или чакаш на безсрочен договор/ ваучер, докато пуснат подобни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Да ама веднага ще те попитат за номера на телефона за който е подписал договор твоят приятел.
Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Имам договор към теленор до 27.7 и днес ходих до виваком и ми предложиха офертата с неогр. мин. и 15 гб за 21 лв. От теленор обаче ми казаха, че ако прехвърля сега ще трябва да платя такса - 20лв, а ако прехвърля на 26.7 няма да има такса. Някой има ли идея дали това е вярно или са се опитали нещо да ме преметнат?
Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Да, добре е да изчакаш до 27-ми да свърши договора, защото както са ти казали, ще платиш 20 лева неустойка.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Днес взех предплатена карта от Теленор ,отидох в Виваком ,прехвърлихме я ,и за
30 лв 30гб интернет и за 50лв кеш ново Samsung Galaxy S7 ,доволен съм. :D
30 лв 30гб интернет и за 50лв кеш ново Samsung Galaxy S7 ,доволен съм. :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
[Quote]Да ама веднага ще те попитат за номера на телефона за който е подписал договор твоят приятел. [/Quote]
Това са простотии от Мтел/ А1. Можеш да им отговориш, че това е лична информация и нямаш право според регламента на EU да им я предоставиш без да го питаш изрично :)
Във Виваком още в първия офис, в който влязох и попитах за скритите планове, веднага извадиха и телефон и планове и можех веднага да подпиша.
Това са простотии от Мтел/ А1. Можеш да им отговориш, че това е лична информация и нямаш право според регламента на EU да им я предоставиш без да го питаш изрично :)
Във Виваком още в първия офис, в който влязох и попитах за скритите планове, веднага извадиха и телефон и планове и можех веднага да подпиша.
[Quote]Днес взех предплатена карта от Теленор ,отидох в Виваком ,прехвърлихме я ,и за
30 лв 30гб интернет и за 50лв кеш ново Samsung Galaxy S7 ,доволен съм.[/Quote]
Браво колега (yes)
Радвам се, че все повече хора нямат скрупули и взимат предплатени карти и/или прехвърлят номера, за да се възползват от най-добрата промоция! Само така може да се засили конкуренцията!
П.П. Не виждам на сайта на Виваком Самсунг S7. Да не би да става въпрос за Самсунг J7?
30 лв 30гб интернет и за 50лв кеш ново Samsung Galaxy S7 ,доволен съм.[/Quote]
Браво колега (yes)
Радвам се, че все повече хора нямат скрупули и взимат предплатени карти и/или прехвърлят номера, за да се възползват от най-добрата промоция! Само така може да се засили конкуренцията!
П.П. Не виждам на сайта на Виваком Самсунг S7. Да не би да става въпрос за Самсунг J7?
[Quote]Имам договор към теленор до 27.7[/Quote]
Тези калъфи от Теленор може да ти забавят нарочно преноса от 27-ми и да изпуснеш промоцията, която е до края на месеца. Според мен не рискувай за смешните 20 лв., прежали ги. После 2 години ще се радваш на много по-добри условия, отколкото си в момента (yes)
Още нещо. Щом договора ти изтича на 27.07, не трябва последния месец да дължиш месечна такса, тъй като си я предплатил в началото. Най-вероятно в магазина са те излъгали. Звънни на 123 и ги питай.
Тези калъфи от Теленор може да ти забавят нарочно преноса от 27-ми и да изпуснеш промоцията, която е до края на месеца. Според мен не рискувай за смешните 20 лв., прежали ги. После 2 години ще се радваш на много по-добри условия, отколкото си в момента (yes)
Още нещо. Щом договора ти изтича на 27.07, не трябва последния месец да дължиш месечна такса, тъй като си я предплатил в началото. Най-вероятно в магазина са те излъгали. Звънни на 123 и ги питай.
Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
[Quote]Не виждам на сайта на Виваком Самсунг S7.[/Quote]
Явно са го свалили от сайта си, защото няма да зареждат повече от него, а има някакви бройки по складовете и сега гледат да ги изчистят. На мен ми предлагаха S7 Edge за 80 лв., който също не присъства на сайта им. Смешното беше, че го бях взел преди две години и явно не гледат в системата, че ми предлагат същото...:D
Явно са го свалили от сайта си, защото няма да зареждат повече от него, а има някакви бройки по складовете и сега гледат да ги изчистят. На мен ми предлагаха S7 Edge за 80 лв., който също не присъства на сайта им. Смешното беше, че го бях взел преди две години и явно не гледат в системата, че ми предлагат същото...:D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
[Quote]Това са простотии от Мтел/ А1. Можеш да им отговориш, че това е лична информация и нямаш право според регламента на EU да им я предоставиш без да го питаш изрично[/Quote]
И къде е логиката? Клиентът има интерес да докаже, че съществува такъв план, а не операторът.
[Quote]Щом договора ти изтича на 27.07, не трябва последния месец да дължиш месечна такса, тъй като си я предплатил в началото. Най-вероятно в магазина са те излъгали. Звънни на 123 и ги питай.[/Quote]
Не е така. Нека внеса малко яснота.
Неустойка се плаща без оглед на предплатени такси за бъдещи периоди. Пренос без неустойка може да се осъществи само ако се заяви до 2 дни преди изтичането на договора или след изтичането му.
Пример:
Договорът изтича на 12-то число.
Заявява се пренос на 10-то число.
Реално преносът се осъществява на третия ден сутринта (13-то число сутринта) и договорът е прекратен след изтичането му и не се дължи неустойка.
И къде е логиката? Клиентът има интерес да докаже, че съществува такъв план, а не операторът.
[Quote]Щом договора ти изтича на 27.07, не трябва последния месец да дължиш месечна такса, тъй като си я предплатил в началото. Най-вероятно в магазина са те излъгали. Звънни на 123 и ги питай.[/Quote]
Не е така. Нека внеса малко яснота.
Неустойка се плаща без оглед на предплатени такси за бъдещи периоди. Пренос без неустойка може да се осъществи само ако се заяви до 2 дни преди изтичането на договора или след изтичането му.
Пример:
Договорът изтича на 12-то число.
Заявява се пренос на 10-то число.
Реално преносът се осъществява на третия ден сутринта (13-то число сутринта) и договорът е прекратен след изтичането му и не се дължи неустойка.