4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Виваком, София, по южен парк и около мол Парадайз. Излезнах малко да се разходя, че нямам работа няколко часа. За един тест отиват около 250 МБ., сега го видях. :D
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Мрежата на Теленор "лети" у нас (близо до центъра на Варна)
Въпреки скоростта, всичко се праща бързо, сайтовете зареждат бързо, няма забавяния.
Силата на сигнала достига -90, щом изляза на терасата, но това е вътре, близо до прозореца.
На А1 скоростите са между 50 и 80 редовно.
Ще постна тест на 3Г в другата тема.
Въпреки скоростта, всичко се праща бързо, сайтовете зареждат бързо, няма забавяния.
Силата на сигнала достига -90, щом изляза на терасата, но това е вътре, близо до прозореца.
На А1 скоростите са между 50 и 80 редовно.
Ще постна тест на 3Г в другата тема.
Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Колега как е положението след проверката?
Още тестове от "летящата" мрежа на Теленор във Варна. Всичките без 1 бяха при сигнал над -85 и при LTE-A, но без 256 QAM.
С предплатена карта съм и направих един след друг тест на едно и също място при мен и при приятел на договор и скоростите бяха почти еднакви. (Ще добавя скрийншотове от сравнението)
Навсякъде навън има добро покритие и установих, че у нас имам лошо покритие, защото базовата станция е на 400 м надолу по улицата ми.
С предплатена карта съм и направих един след друг тест на едно и също място при мен и при приятел на договор и скоростите бяха почти еднакви. (Ще добавя скрийншотове от сравнението)
Навсякъде навън има добро покритие и установих, че у нас имам лошо покритие, защото базовата станция е на 400 м надолу по улицата ми.
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Виваком/А1
Виваком, София, вкъщи от хола. Къс пинг 11-13 ms и висок ъплоуда над 30 mbps. Сериозно се замислям да разкарам кабелите вече.
Samsung GALAXY S22 Ultra
А1 срещу Виваком да тичат, пак няма да се срещнат. Поне напоследък скоростите леко се вдигнаха (в непикови часове) и пънгът е 15-15. Но покритието е зле (в затворени помещения пада до 2 чертички 4Г или направо 3Г)
Vivacom Шумен до х-л Мадара:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Виваком, София, кв. Овча купел 2, около клиника Здраве. Вече започвам да си мисля, че тия скорости са и заради телефона. С един приятел съм в момента, а той трудно достига 90 mbps. Дори пинга при него е около 16-18, а при мен 13-14. Телефона му е нов Nokia 7 Plus.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Виваком, с. Невша.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black