VOLTE в България
Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Може би защото хаби доста трафик и не са сигурни дали мрежата ще падне много като скорост.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
В колцентровете е последна грижа какво знаят за мен и какво не, но проблема е вцялостната профанизирана политика ( по-специално ВИВАКОМ) Оказва се че тотално не спазват договорените отношения между нас потребителите и те като доставчик на услуга. Изумен съм от незнанието, безхаберието, наглото и безочливо отношение и от страна на магазинните работници, така и от страна на колцентъра. Оказва се че човек не може по никакъв НОРМАЛЕН НАЧИН ДА ОБЯСНИ ПРОБЛЕМА И ДА СЕ РАЗРЕШИ. Потресен съм от наглостта на този Оператор. да не говоря за измисленото им VOLTE, което нарочно е само за хуятимвей. Да вземат пример от Теленор колко устройства го поддържат. Ползвам и трите оператора, но по некомпететно отношение както във Виваком и по облъчени от простотия магазинери - не съм виждал!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Сега говорих с моя човек от Виваком и ми каза, че септември месец ще пуснат волте за S8/8+, както и за няколко модела на моторола: E4, E4 Plus, G6 и още няколко, които не запомних. Каза ми, че със сигурност ще пуснат за всички телефони поетапно, но не разбрах, защо актуални флагмани като S9/9+ и Note9, ще трябва да чакат в края на опашката.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Проблема се решава много лесно - купуваш Huawei P20 Pro, след което ще имаш VoLTE без магии, гледане на кристално кълбо, хвърляне на боб и разни други.
На мен ми дреме за VoLTE: трябва да изчакам Vivacom да бъдат сертифицирани при Apple и да получа евентуален carrier update някога в бъдеще, т.е. никога :D
Така, че за момента някои Xiaomi-та с трикове/сервизни кодове и 1 флагман на Huawei ... чудо голямо (woo)
Пък и да отида да купя P20 Pro няма с кой да говоря по VoLTE дори за проба :(
На мен ми дреме за VoLTE: трябва да изчакам Vivacom да бъдат сертифицирани при Apple и да получа евентуален carrier update някога в бъдеще, т.е. никога :D
Така, че за момента някои Xiaomi-та с трикове/сервизни кодове и 1 флагман на Huawei ... чудо голямо (woo)
Пък и да отида да купя P20 Pro няма с кой да говоря по VoLTE дори за проба :(
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Може би защото S9 и S9+ (включително и Note 9) вече не са брандирани от операторите и нямат досадните и излишни лога/ анимации при включване, както и предварително инсталираните апликации от операторите. Тоест Самсунг имат почти пълен достъп до актуализациите, които вече не зависят изцяло от оператора. Преди имаше 4 версии за България: BGL(свободен апарат, закупен от Технополис, Техномаркет и тн.), GBL (Globul/Telenor), MTL(Mtel/A1) и VVT (Vivacom). При S7 и S8 операторите имат малко повече контрол над актуализациите, та затова спекулирам, че ще ги добавят по-бързо. Интересното е, че при мен S9+ получи актуализация и VoLTE опция, 8 дена след официалното пускане на услугата от Теленор, въпреки че не се поддържа официално в момента. Трябваше само да се обадя да активират VoLTE за самата СИМ карта, като им казах, че я имам като налична опцията в менюто на S9+ и съм тествал картата на Huawei P20, който е закупен от Теленор и нямаше ВоЛТЕ с моята SIM. Сега има и на двата телефона. Ta... oператорите първо трябва да съобщят на производителя и пратят своите Internet/MMS/IMS настройки, да ги тестват и тн. Явно Виваком ги помръзва малко или нямат капацитет да го пуснат за повече апарати и/или от Самсунг си правят оглушки - може пък причината да е съвсем различна :S
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
Аз съм съвсем наясно до какви данни достъп имат операторите, както и какво отразяват в системата след всеки разговор, включително и как откриват данни за клиентите, тъй като първата ми работа бе в call център, още докато бях студент. Моята "схема" не представлява измама, тъй като е съвсем вярна - ако една сим карта е използвана веднъж на друг апарат, и да се постави в P20, по смс няма да стане активацията, винаги ще дава грешка. При мен, от 123 го активираха без проблем.
http://prikachi.com/images/914/9390914r.png
http://prikachi.com/images/914/9390914r.png
Re: VOLTE в България
Пробвах да се обадя на приятел с VoLTE на теленор от телефон на друг приятел с VoLTE на теленор. Качеството определено беше по-добро от преди (ползваше се WB-AMR 23,85), но след това се обадих на приятел на А1 от моя си телефон (на А1), ползвайки WB-AMB 12,65 и качеството беше почти същото, а може би дори по-добро. Може VoLTE-то да не е донагласено или нещо такова или някой от телефоните да е бил с проблемен микрофон или говорител. Не мисля, че това, че е на Band 8 е повлияло. (Между другото, в това село 3те оператора имат базови станции, но А1 и Виваком имат много по-високи, но това не е за тази тема. :) )
Re: Re: VOLTE в България
Това да имаш VoLTE на телефона си е:
1. Чест
2. На живот и смърт
3. Глезотия
...
Да продължавам ли? :D:D:D
п.п. Имам го активирано на моя Cool 1 - не го използвам, по-запознатите ще се сетят защо... (whistle)
1. Чест
2. На живот и смърт
3. Глезотия
...
Да продължавам ли? :D:D:D
п.п. Имам го активирано на моя Cool 1 - не го използвам, по-запознатите ще се сетят защо... (whistle)
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.
Re: Re: VOLTE в България
[Quote]Пробвах да се обадя на приятел с VoLTE на теленор от телефон на друг приятел с VoLTE на теленор. Качеството определено беше по-добро от преди (ползваше се WB-AMR 23,85), но след това се обадих на приятел на А1 от моя си телефон (на А1), ползвайки WB-AMB 12,65 и качеството беше почти същото, а може би дори по-добро. [/Quote]
Не знам какво ползвате и кой на кого звъни, но аз днес за първи път, откакто на телефоните си имаме VoLTE (в статус бара до надписа Теленор) се чух следобяд със жена ми, ползвайки въпросната карта (до сега съм и звънял от картата на А1) и честно казано съм възхитен от звука в слушалката - кристален, ясен, достатъчно отчетлив и висок, без да е прекалено висок или тих...
Също се впечатлих от фоновите шумове (и гласа на детето), кито се чуваха около нея, които баха достатъчно отчетливи и ясни, но в същото време две идеи по-тихи, за да не пречат на основния разговор.
Определено съм много, много впечатлен от услугата!(yes)
Не знам какво ползвате и кой на кого звъни, но аз днес за първи път, откакто на телефоните си имаме VoLTE (в статус бара до надписа Теленор) се чух следобяд със жена ми, ползвайки въпросната карта (до сега съм и звънял от картата на А1) и честно казано съм възхитен от звука в слушалката - кристален, ясен, достатъчно отчетлив и висок, без да е прекалено висок или тих...
Също се впечатлих от фоновите шумове (и гласа на детето), кито се чуваха около нея, които баха достатъчно отчетливи и ясни, но в същото време две идеи по-тихи, за да не пречат на основния разговор.
Определено съм много, много впечатлен от услугата!(yes)
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България
И за Sony няма VoLTE. Иначе пробвах Р20 pro с S8 на Теленор като имаше VoLTE и на двата телефона, но аз не усетих никаква разлика. Явно вече съм дърт :D