VOLTE в България

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 27 авг 2018, 23:20

[Quote]За абонатите на Виваком, чиито модели телефони поддържат VoLTE, но не са с P20, а с Xiaomi например, почти всички техни модели имат възможност софтуерно да се настрои, услугата може да бъде активирана и с обаждане на 123, вместо да се поставя сим картата в P20, както съветваше някой от форума. Достатъчно е да се обадите на центъра, да помолите за активиране на услугата, ако Ви отговорят, че в системата им излиза друг апарат и да си го активирате със СМС, кажете, че от днес сте с нов P20 и получавате грешка по смс от сорта на "В момента услугата е недостъпна, опитайте отново по-късно". Това не е лъжа, тъй като действително ще се получи така с всеки, който има използвана сим карта в друг апарат и я постави в P20. След няколко минути ще го активират.[/Quote]
Пробвах да активирам volte както е описано. В общи линии два пъти бях на изчакване и всеки път ми се повтаряше написаното на сайта... какъв трябва да ми е софтуера, какъв смс да пратя, дали не съм блокирал смс-ите. Аз си повтарях напосаното горе. Отказа ми да ми активира volte. Трябвало аз да си го активират. Спомена и че при нея излизало, че съм с друг телефон. Обаче когато я попитах какъв модел телефон излиза ми каза че било поверителна информация. Значи за мен е тайна от какъв телефон се обаждам. Независимо, че си казвам имената, парола, егн и т.н. Накрая станахме като в детската градина. Караше ме да и издиктувам номера на софтуера след като тя ми го каза + че го има на сайта. Смях. На директния въпрос може или не може тя да ми активира volte не поиска да отговори. Според мен не искат да го активират. Иначе какво им дреме с какъв телефон съм. Може да искам само тествам на p20. Това все пак е само активиране. Чудя се дали една жалбичка до който трябва няма да реши проблема. Нека да докажат с какъв телефон съм и дали не съм пробвал и на p20. И така. Утре може пак да се пробвам дали ще попадна на някоя по сговорчива. Щом някои казват че можело ...

Leo Kolev
Регистриран: 09 авг 2010, 02:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от Leo Kolev » 27 авг 2018, 23:35

Аз съм с galaxy s9 на виваком и звънях 2 пъти да ми го активират ръчно - първия път беше жена, която след хиляда тъпи въпросчета, накрая ми каза да си дам телефона за сервиз. Втория път беше мъж който след 2-3 въпроса го активира ръчно, получих смс че е активиран ръчно и интернета ми спря за 20минути. Рестартирах телефона и интернета дойде, но не и волтето.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus

В@НК0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 27 авг 2018, 23:38

Значи няма да тръгне и при мен. Може би за други телефони да става като сяоми.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 27 авг 2018, 23:44

Колкото и да ги лъжеш при тях излиза IMEI номера на устройството, от което се обаждаш - достатъчно е да направи справка (пък може и софтуера им да показва директно модел/марка освен IMEI).

Преди няколко години си бях забравил скрит номера и звъня на оператор (M-Tel), ама без грам да ми хрумне, че съм го забравил скрит ... по едно време нещо ме попита: На този номер ли? (в смисъл, от който звънях). Чак като звънях на друг човек по-късно и ме пита защо си крия номера ми "светна", че съм го забравил така и въпреки това ми "виждаха" номера. Знам, че операторите имат anti clear, т.е. виждат кой им звъни дори да си крие номера, но предполагам, че имат и опция да виждат модел/марка апарат, от който звъниш.

Така, че колкото и да ги лъжеш, че си с P20/P20 Pro - те знаят, че не си с такъв или че не се обаждаш от него.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

В@НК0

Мнение от В@НК0 » 28 авг 2018, 00:27

Там е работата че реално не ги лъжа. Искам да имам предварително активирано volte на картата за да мога да тествам услугата на p20. Когато имам възможност. Това просто не е отношение към клиента. И то на най-високата им такса. Освен това разбира се исках да проверя и дали случайно няма да тръгне и на s9+.
За сравнение звънях на а1 и защото съм чакал свързване с оператор 60 сек. ми дават 200 мб безплатен нет на макс. скорост. Направо останах потресен. Затова прилагам картинка.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от centur » 28 авг 2018, 00:36

Намираш някое китайче (Xiaomi) - въвеждаш тайните кодове за сервизни менюта/екстри ... и активираш VoLTE, ако не - отиваш в магазин да пробваш P20/P20 Pro и звънваш на оператор да ти активира VoLTE-то (ако не става с SMS).
Като човек минал през 3-те оператора (включително 2 от тях паралелно ги ползвах в продължение на 4 - 5 години) - всички са един дол дренки като "отношение към клиента".

Тези (A1) взели да се гъбаркат :D
60 секунди - 200 MB-та (woo)

Преди няколко години чаках 15 минути някой да отговори и никой с нищо не ме компенсираше, докато чакам, а ако реша да звънна по-късно отново си плащах редовната цена от 0,06 лв. на обаждане.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

DSimeonov
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от DSimeonov » 28 авг 2018, 00:42

Не знам за Vivacom , но на Telenor преди 2-3 месеца с един от ъпдейтите на приложението My Telenor ми излезе въпросник свързан с политиката им за личните данни, които събират и пишеше ясно, че събират информация за марката и модела устройство на клиентите им . Има и опцията за отказване от събирането на таква информация, но честно казано мисля , че няма значение , всичко е колкото да отбият номера. Прикачвам и скрийншот с въпросната информация.

bobi_nguen
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от bobi_nguen » 28 авг 2018, 03:15

Дори Виваком да са ти активирали VoLTE на сим картата, няма как да го ползваш на S9/9+, защото официално от Самсунг не са пуснали софтуерно опцията в настройките на телефона. Отиди в "Настройки>Връзки>Мобилни мрежи" и виж дали имаш опцията "VoLTE разговори". Засега тази опция се появява, когато поставиш Теленорска карта. Ако пък имаш опцията, трябва да намериш от приятел с p20 "IMS" настройките на Виваком за VoLTE и да ги въведеш ръчно в "Настройки>Връзки>Мобилни мрежи>имена на точки за достъп"

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от vanci1990 » 28 авг 2018, 04:05

Добре де, някой да даде тия IMS настройки на VIVACOM.

11125555
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от 11125555 » 28 авг 2018, 09:14

Явно много зависи на кого ще попаднеш, аз бих те съветвал да пробваш пак, въпреки че в системата им са отразили и двата разговора. Но имай предвид, че със Samsung няма да можеш да го използваш, за сега единствено с Xiaomi открих начин, както го е описал Милен - с премахване на проверката на оператора, не съм попаднал на други телефони с такава възможност все още. Иначе установих и още нещо - ако си сложите картата в P20, ще получите смс с грешка, че в момента активацията е невъзможна, но въпреки това си се активира услугата. На мен ми казаха да изчакам 10 минути след края на разговора и при рестарт ми се появи VoLTE. И да, операторите виждат директно в системата какъв модел телефон ползвате, както и всички, които сте използвалвали някога на тази сим карта, версията им на Android и куп други. Именно заради това, когато сложите картата на виваком в друг апарат, веднага получавате смс с настройките за интернет, системата отразява, че сте сменили апарата. Но ако имате два слота за сим карта и я поставите в другия, въпреки че е различен IMEI, няма да отрази нов апарат, засича го като предишния... Изпипана работа... А за скрития номер - във всички call центрове системите им директно показват номера, няма значение дали сте настроили да е скрит, а при операторите въобще няма как да го скриете, тъй като скриването минава през тяхната система, но когато отворят biling-а няма скрито - покрито.

Отговори