VOLTE в България

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от iWolff » 28 авг 2018, 22:02

Давам ти конкретен пример. На жена ми в работата, в топ центъра на София, до съдебната палата само и единствено А1 имат обхват (по някаква случайност, може би клетката е точно отгоре). Теленор и Виваком нямат никакъв обхват. Нулев! Изписва No Signal и до там. Нито 2, нито 3, нито 4G. Но имат стационарен нет. Ами с VoWiFi ще може да се обажда и да я търсят на номера й, дори при липса на обхват. Нещо смешно?
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от Rumm » 28 авг 2018, 22:25

:D Да, ако работи в подземни етажи, но затова пък задължително ще има стационарен телефон! Хайде малко по-сериозно.

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от iWolff » 28 авг 2018, 22:44

Работи в един безистен. И е нормално близките хора да я търсят на мобилния номер, а не на служебния. Дори и аз никога не съм знаел служебния й номер. И точно поради факта, че само А1 имат обхват там, няма друг избор за смяна на оператора, а не бих държал и минута повече картата й на този оператор ако имаше алтернатива. Ясно, че няма да се втурнат другите два оператора да поставят специално за нея и още 2-3 човека клетка там, тогава защо да не минава разговора през WiFi и да се осъществява като нормален разговор през личния й номер, а не през външно приложение за разговори? По принцип тази услуга е най-полезна за страни с огромни територии, като САЩ например, където е невъзможно да се покрие цялата територия с клетки, но почти навсякъде има WiFi и разговорите в такива случаи минават именно по този начин.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 29 авг 2018, 15:48

Всъщност как може да се разбере дали волте работи. С теленорска карта и S9+ съм. Volte Calls в менюто ми е вкючено, но при разговор ме прехвърля на Н+. Момчето от теленор, с което говорих ми каза, че за да се осъществи разговор през 4g мрежата и двата телефона трябва да поддържат волте.

11125555
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от 11125555 » 29 авг 2018, 16:00

В иконата за мрежа, се изтъкава надпис "VoLTE". А въпросното момче те е излъгало, нужно е другия да е с VoLTE, за да усетиш разлика в качеството, иначе пак разговорите си минават през 4G, което си е чист VoIP, по-търговско звучи 4G Voice да речем...

bobi_nguen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от bobi_nguen » 29 авг 2018, 16:08

Горе вдясно, до сигнала на мрежата трябва да ти излезе икона VoLTE(прикачил съм екранна снимка). Ако нямаш, отиди в Настройки>връзки>мобилни мрежи>имена на точки за достъп и виж дали имаш Telenor IMS. Ако нямаш съм прикачил 2 екранни снимки с IMS настройките на Теленор, да си ги въведеш ръчно.(направил съм 2 части снимки, понеже не ми позволява да кача една с толкова висока резолюция) Само да вметна, че VoLTE работи само при абонати на Теленор с абонаментен план.
ПП -Волте си е активно и не трябва да те прехвърля на 3G,докато провеждаш разговор, дори отсрещният да не поддържа VoLTE.

В@НК0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 29 авг 2018, 16:48

Еми аз съм с предплатена карта. Значи и затова са ме излъгали. Още отначало обясних, че искам да пробвам волте на предплатена. Не са ми казали че не може. Излъгаха ме и за зареждането. Заредих и нетът ми беше на 3g и трябваше още 10 лв. за да стане на 4g. Цял ден разправии и лъжи. Загубих и пари заради тяхната некомпетентност. Много лошо обслужване. Никога няма да мина към тях.

bobi_nguen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от bobi_nguen » 29 авг 2018, 17:16

Наистина е било некомпетентно от тяхна страна... Странното е, че не са били запознати с условията, написани в собствения им сайт.

В@НК0

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 29 авг 2018, 17:27

Сега пак звънях и попаднах на една служителките, която ме излъга първо за презареждането и после за волте. Спомни си разговора ни и след проверка откри топлата вода. Наистина волте не се предлагало на предплатени. Призна си грешката и се оправда, че е нова услугата. Каза, че ще каже на началството, за да ми се възстановят парите. Но трябвало преди това да чакам обаждане от незнам се кой бай ... Та ще видим какво ще стане.

ред. Сега гледам, че я имам тази APN Telenor IMS, но не ми дава да я избера.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от tzincbg » 29 авг 2018, 17:31

Навсякъде са такива, брат, не виждаш ли, че едни и същи се въртят между трите оператора, няма кадри.

Отговори