Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
[B]ПАРАГРАФ 22[/B]
Всеки, попаднал в каквато и да е голяма фирма, на което и да е ниво, винаги минава през различни обучения и семинари. Но какво целят, в повечето случаи си е чиста форма на ограничаване до определени функции, които те затварят в кръга на професията ти, но по много контролиран начин. Едно корпоративно опростачване на голяма част от персонала. Естествено най-опасно за един млад човек попаднал в тази система, който не е изграден като личност. Едно ограничаване на потенциала. Естествено, че това е нещо лично, ако се самообразоваш, четеш книги или имаш интелектуални стремежи, няма кой да ти попречи. Но една голяма компания, няма особено голяма полза, да ти помогне в тази посока, освен ако няма определени изгоди от конкретните ти знания.
Видеото не е ново, но чак сега реших да коментирам темата.
Приятно гледане на дония клип...
https://vimeo.com/192263981
Всеки, попаднал в каквато и да е голяма фирма, на което и да е ниво, винаги минава през различни обучения и семинари. Но какво целят, в повечето случаи си е чиста форма на ограничаване до определени функции, които те затварят в кръга на професията ти, но по много контролиран начин. Едно корпоративно опростачване на голяма част от персонала. Естествено най-опасно за един млад човек попаднал в тази система, който не е изграден като личност. Едно ограничаване на потенциала. Естествено, че това е нещо лично, ако се самообразоваш, четеш книги или имаш интелектуални стремежи, няма кой да ти попречи. Но една голяма компания, няма особено голяма полза, да ти помогне в тази посока, освен ако няма определени изгоди от конкретните ти знания.
Видеото не е ново, но чак сега реших да коментирам темата.
Приятно гледане на дония клип...
https://vimeo.com/192263981
Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
Мен ме беше срам да го изгледам цялото това "нещо" (blush)
Би ми било интересно да видя подобни клипове и от другите оператори.
Samsung Galaxy S9 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Apple iPhone 8 Plus
Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
То това изтече преди две години от един бивш служител, който явно е останал много доволен, та реши да ги изложи навскъде с това произведение на критичното мислене и изкуството. Попадал съм и на стар, изтекал вътрешен клип на Мтел - нищо общо няма, но пък прилича много на тези на Западните компании и въобще не отстъпва на описанието ми за действията на големите корпорации. По спомен, в него някаква телефонистка от call центъра се разправяше колко доволна била от средата и "кариерното развитие" - вече цели 12 години (! точно 12) работела от 9' до 17' всеки делничен ден на една телефонна слушалка Hama от 15 лева с монитор Dell от 100 върху ПДЧ бюро, което на нея ѝ се вижда малко, на началниците твърде голямо за 35 лева от ИКЕА-та наблизо (На Кукуш работят)... Дори стикера с ИКЕА не беше махнат от бюрото...
Мда- нагледен пример за хора с ментални увреждания - и меринджеите, и създателите на тази простотия, и обикновените селски пръчки и бекове по офисите... Проблемът е, че и форумът се напълни с тези боклуци- колко се заяждаха като се оплаквах за измамата с предварителната поръчка на Ноте. А мЪдераторите явно също са на хранилка при тия боклуци, щом всяко негативно мнение за измекярщените на ВиваЦом се трие на момента- включително и линка към статията от “Стършел” за гаврата с пенсионера-инвалид!
Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
Ти пък да не изпуснеш да ги наклецаш във всяка тема колко са били коректни към теб... Ако не се лъжа, когато мигрира от Мтел на Виваком, говореше същото и за червените, а пък Виваком ги изкачи на пиедестал висок, колкото платформата на древните месопотамски жреци... Сега схемата се извъртя калния Виваком срещу божествения Теленор. След две години като те набутат и те, може да почнеш ротацията на ново и пак си, си на А1... Нищо лично, нямам причина да не те харесвам, дори мисля, че имаш приятен изказ, но нека бъдем реалистични...
А за измамите - и тази тема, и предишната която пак ти изтриха, статиите са в типично жълт стил... Някоя си осма братовтчедка, на колежката на мъжа, на сестрата, на приятеля, на любовницата, на баджанака подписала договор, без да го чете и после платила сума, достойна да изхрани цялата страна за една година в една месечна сметка... А пък и да стават "мошеничества", то това са дела на единици служители, които се възползват от позицията си и си правят схеми, такива ги има навсякъде, компанията не може напълно да предведи такова поведение, но като гледам се вземат адекватни мерки...
Виж, за едно съм съгласен от първата ти тема, което и аз съм го забелязал - от тях, най-често, стават "изтичанията" на вътрешна информация и почти всички телефонни измами са през тяхната мрежа... Да не говорим, че всеки месец ти изпращат подробна разпечатка с детайли по пощата или имейла, дори и да не си заявил, а освен това в "билинг" системата им директно, когато служителя въведе номера или ЕГН и отвори "Подробности" се вижда с кого, колко и кога си говорил, с какъв апарат си и неговия IMEI - при другите два оператора това е недостъпно за служителя в офиса, а и всъщност в А1 и Теленор много малко хора имат достъп до такава информация. Да не говорим как ми смениха СИМ картата последния път - просто влязох в офиса и казах, че имам неработеща карта (всъщност я бях изгубил и се надявах да не ми я поискат за проба), служителя ме пита за номера, бръкна в бюрото и ми даде новата... Без лична карта, без оторизация и каквото и да било. Не ми се мисли, кой на кого може да вземе СИМ така... Теленор за сега са най-надеждни в това отношение - подробно разпечатка, само при заявяване и в офис, а ако искаш информация и се обадиш на 089123 за телефон, различен от този, от който набираш, директно ти казват в офис с лична карта...
А за ръмбавите ти квалификации:
Ало, модерацията - моля вземете отношение! Ще ми се поста на Воден-дух да не бъде изтриван, тъй като развързва дискусия, ами например само да бъдат премахнати проблемните думи. Надявам се ще пощадите от ножа тази тема, тъй като според мен е добре за всеки един обмислящ да започне работа при тях, да си изгради впечатленията... Пък и толкова дълъг пост се пънах да пиша, сега да го пратите в отвъдното... Не е си работа...
А за измамите - и тази тема, и предишната която пак ти изтриха, статиите са в типично жълт стил... Някоя си осма братовтчедка, на колежката на мъжа, на сестрата, на приятеля, на любовницата, на баджанака подписала договор, без да го чете и после платила сума, достойна да изхрани цялата страна за една година в една месечна сметка... А пък и да стават "мошеничества", то това са дела на единици служители, които се възползват от позицията си и си правят схеми, такива ги има навсякъде, компанията не може напълно да предведи такова поведение, но като гледам се вземат адекватни мерки...
Виж, за едно съм съгласен от първата ти тема, което и аз съм го забелязал - от тях, най-често, стават "изтичанията" на вътрешна информация и почти всички телефонни измами са през тяхната мрежа... Да не говорим, че всеки месец ти изпращат подробна разпечатка с детайли по пощата или имейла, дори и да не си заявил, а освен това в "билинг" системата им директно, когато служителя въведе номера или ЕГН и отвори "Подробности" се вижда с кого, колко и кога си говорил, с какъв апарат си и неговия IMEI - при другите два оператора това е недостъпно за служителя в офиса, а и всъщност в А1 и Теленор много малко хора имат достъп до такава информация. Да не говорим как ми смениха СИМ картата последния път - просто влязох в офиса и казах, че имам неработеща карта (всъщност я бях изгубил и се надявах да не ми я поискат за проба), служителя ме пита за номера, бръкна в бюрото и ми даде новата... Без лична карта, без оторизация и каквото и да било. Не ми се мисли, кой на кого може да вземе СИМ така... Теленор за сега са най-надеждни в това отношение - подробно разпечатка, само при заявяване и в офис, а ако искаш информация и се обадиш на 089123 за телефон, различен от този, от който набираш, директно ти казват в офис с лична карта...
А за ръмбавите ти квалификации:
Ало, модерацията - моля вземете отношение! Ще ми се поста на Воден-дух да не бъде изтриван, тъй като развързва дискусия, ами например само да бъдат премахнати проблемните думи. Надявам се ще пощадите от ножа тази тема, тъй като според мен е добре за всеки един обмислящ да започне работа при тях, да си изгради впечатленията... Пък и толкова дълъг пост се пънах да пиша, сега да го пратите в отвъдното... Не е си работа...
Re: Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
В А1 ми дават и активирам понякога предплатени без въобще да ми искат лична карта и ЕГН. На чие име са нямам идея.
Re: Re: Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
Да не би да ходиш само в един и същи офис и да те познават вече, вследствие от което направо си ти набарват данните? Не че това е много нормално, но е по-правдоподобно. Или ако вземаш само прима карти с интернет, без разговори, е нормално - за тях държавата не изисква регистрация. То иначе системата не би трябвало да разрешава гласови обаждания на нерегистрирана карта. Виж, миналата година ходих да вземам Прима от една селска Лафка в град Своге. Там служителката не знаеше въобще, че трябва да се регистрира и ми я даде направо, та още си я имам активна, става и за гласови, читава е за телефонни измами... Но до колкото разбрах, те са първоначално регистрирани на Лафка като юридическо лице, едва при покупката от клиент дефакто ставало прехвърляне от тях на името на клиента. Те и номерата там са по-хубави от онези, които дават в магазините (предварително отпечатани са на картите).
Re: Re: Re: Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
В един офис. Но при различни служители. Чак пък да имат state of the art лицево разпознаване като в казината не вярвам, но знае ли човек...
-
- Регистриран: 05 юни 2018, 17:37
Re: Re: Re: Re: Как $Vivacom "мотивира" новите си служители...
На някой от служителите вероятно - заложени са като бройка в таргета и накрая на месеца някой си ги купува, ако не ги е продал.