VOLTE в България

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от Ванката » 11 дек 2018, 09:55

Аз пък съм доволен от Виваком като оператор, като качество на услугата която ми дават и обслужване на 123. Не съм приритал за това VoLTE, когато го пуснат официално за моя телефон, тогава ще го ползвам. Мога да говоря по телефона при това с добро качество - не съм останал без телефония. Интернета им е отличен, и като ми потрябва войп, а той не ми трябва реално си има бол приложения за целта. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 11 дек 2018, 10:09

Виваком е най-пропадналия оператор в частта си на обслужване на клиенти. А войса им и с най-долнопробното качество. Ползвам и трите, но войса през ВОЛТЕ НА ТЕЛЕНОР Е НЕНАДМИНАТ.Който има възможността да проведе такъв разгворо между теленор-теленор на волте и вива -вива волте, ще разбере за каква огромна разлика става въпрос. А и най-бързото време за свързване е при Теленор. За тези които разбират от мобилни комуникации знаят какво значи това. Лошото е че не предлагат неограничен нет иначе веднага спирам Виваком

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от mamuta70 » 11 дек 2018, 10:15

Абонат съм и на двата оператора (Виваком и Теленор) и наистина Виваком си развалиха доста качеството на мобилните разговори. Почти всеки разговор е отвратителен както към друг абонат на Виваком така и разговори към другите два оператора. При Теленор нещата са перфектни като предлагат качествена услуга и на този етап за мен са за предпочитане пред Вивата. Между другото пуснах оплакване за тези проблеми към Виваком и бързо се свързаха с мен като ми поискаха много подробности какви са мобилните апарати с които имам този проблем и т.н. и което е странното след това като че ли нещата се подобриха но после отново са налице. Много се чудя защо един с един разговорите не са константни като качество ту е добър ту е ужасен, абе мъка страшна отвратих се направо.

mosfet

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от mosfet » 11 дек 2018, 11:46

Гласовата услуга на Виваком е повече от ужасна - не го ли усещат този проблем, не си ли ползват мрежата, не могат ли да го оправят, не знам ... Известно време бях превключил ръчно на 3G режим, но и там си дропваше на 2G, та дори и връзката прекъсваше по време на разговор. Голяма мъка и напрягане е да се разбера с някого през голяма част от времето. Това, че осигуряват скорости около стотина мегабита в населените места не е повод да се тупаш по гърдите, при условие, че другото куца (все пак и 25 вършат подобна работа).
Да вземат да си оправят гласовата услуга, ако имат претенции да са нещо като оператор. Просто чакам да ми изтече договора.
За протокола, телефонът е iPhone 8 plus. В този ред на мисли, какво ги спира да си сертифицират мрежата от Apple - може би риторичен въпрос? :)

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 11 дек 2018, 12:05

Аз пък съм доволен от Vivacom, от VoLTE също, вярно имах проблем с разговорите, обаче звъннах на 123 и цяла седмица ми следяха разговорите, докато не оправих проблема не престанаха да ме търсят, пък и скорости си имам. Само чакам да пуснат VoLTE на жената че тя е с P20 lite и да можем да си се караме с кристално качество "все едно сме там" :D:D:D.

В@НК0
Регистриран: 18 окт 2011, 08:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от В@НК0 » 11 дек 2018, 13:03

Ето как дропва при разговор виваком. Мрежата е само G. Това сигурно е 1G. Могат да се похвалят, че го поддържат. Чудите се защо разговорите са скапани. Ето защо.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Мнение от zaboraboy » 11 дек 2018, 13:15

Предполагам е някакъв бъг в телефона ти,няма как да е 1G

Потребителски аватар
PoceH_BS
Регистриран: 02 сеп 2014, 08:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: VOLTE в България

Мнение от PoceH_BS » 11 дек 2018, 13:21

[Quote]За протокола, телефонът е iPhone 8 plus. В този ред на мисли, какво ги спира да си сертифицират мрежата от Apple - може би риторичен въпрос?[/Quote]

И какви се явяват нагризаните, че някой трябва да се съобразява с тях?! Има си международни стандарти които трябва да се спазват от производителите на мрежово оборудване и на крайноклиентските у-ва. Всеки останал (като нагризаните), който си е помислил, че е хванал господ за шлифера - в коша за боклук.
Coolpad Cool1 dual / Custom ROM.

Потребителски аватар
vstorm

Мнение от vstorm » 11 дек 2018, 13:22

G е 2G (GSM).

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Мнение от Blue Sky » 11 дек 2018, 13:25

G означава GPRS, т.е. 2G. 1G мрежите отдавна излязоха от експлоатация.

Отговори