Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от nmnikolov » 01 апр 2019, 08:55

iWolff написа:
31 мар 2019, 22:20
И иначе също. На мен категорично ми отказаха да мина на стандартен план на по-ниска такса, а договора ми беше напълно изтекъл и ми бяха отпаднали всички отстъпки. Та трябваше и един месец за срока на предизвестието за прекратяване на договора да им дам стандартната такса, която беше двойна на преференциалната, която ми беше за срока на договора. В условията на абонаментните планове пишеше съвсем различно нещо, но просто ми отказаха. Това в 3 различни офиса и обаждане на колцентъра. Не можело и точка.
Ами те консултантите на това разчитат - да заблудят клиента. Като пуснеш една жалба до КЗП и да видим после дали няма да ти дадат да минеш на по-ниска стандартна такса. Хора, четете малко и си отстоявайте правата! А и в офиса на Виваком като си запишеш името на консултанта и кажеш, че ще включиш името в жалбата да видим как би реагирал този консултант.

Само един съвет - преди да се пуска жалба до КЗП пускате email до call center-a им, за да може да се приложи кореспонденцията в жалбата до КЗП. Като има и email вероятността от call center-а им да откажат доста намалява, защото те много добре знаят, че това е незаконно от тяхна страна.

Отделно след това завеждате едно дело и на 100% ще ги осъдите заради това, че заради техния незаконен отказ е трябвало известно време да плащате по-висока месечна такса...

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 01 апр 2019, 09:10

Cv3T0m1R написа:
31 мар 2019, 22:39
iWolff написа:
31 мар 2019, 22:20
И иначе също. На мен категорично ми отказаха да мина на стандартен план на по-ниска такса, а договора ми беше напълно изтекъл и ми бяха отпаднали всички отстъпки. Та трябваше и един месец за срока на предизвестието за прекратяване на договора да им дам стандартната такса, която беше двойна на преференциалната, която ми беше за срока на договора. В условията на абонаментните планове пишеше съвсем различно нещо, но просто ми отказаха. Това в 3 различни офиса и обаждане на колцентъра. Не можело и точка.
Това звучи скандално и незаконно. Днес мобилен оператор ми каза че мога да сменя тарифния си план, дори 6-7 месеца преди да ми е изтекъл сегашния, просто ще трябва да си избера от съществуващите планове на сайта, а не от промоционални такива. Отправих им и същия въпрос във фейсбук, предполагам че утре ще ми отговорят. Звучи ми невероятно това което казваш. Някой друг може ли да го потвърди?
:!: За голямо съжаление истината е точно такава. Потвърдено на 100% при Виваком не може да се мине на по-евтин план! И да се жалваш полза няма. Та добре си правете сметката, мислете преди да подпишете договор и не се подвеждайте с уж много изгодни оферти, ако не са Ви нужни неограничени разговори и много GB!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 01 апр 2019, 10:04

Ооо, винаги ти казват, че не можеш да минеш на по-нисък план, на предплатен и т.н. което е по-евтино. Трябва да се обикалят много офиси, да имаш познат или да им пратиш юридически издържана закана, явно им се реже бонус затова, а на минимална заплата живее ли се?

begins
Регистриран: 01 апр 2019, 12:53

Мнение от begins » 01 апр 2019, 13:17

при изтекъл или изтичащ в последните месеци договор може да се минава на всякакъв план. но служителите на операторите искат да бъде с няколко лева над сегашната тарифа ( гледат средно аритметично последните фактури). иначе им се води минус лично на служителя направил смяната- режат им се вероятно бонуси, пишат обяснителни писма на началниците им защо не са могли да убедят клиента. затова постоянно увъртат, ако клиента иска по-нисък план. дават се само скритите оферти, които са ценово над настоящия план. така нашите три оператора увеличават приходите от всеки клиент и печалбите си.
в системите на операторите им излизат всички планове и скрити и по каталог. като влезе клиента и например е на 30 лева и желае да бъде на 20 лева оправдания : ами не излиза оферта, компютъра заби, не може. а реално може да се предложи и скрита оферта на по-ниската цена. някои служители предпочитат да се закриват отколкото да намаляват тарифа.
най-нагло е като не искат да ти сменят плана към Стандартен с по ниска такса (който го има на каталог) или да премине от абонамент на ваучер. тогава жалба към оператора с името на служителя отказал смяната с копие до кзп и крс.
но при който мине номера мине

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 01 апр 2019, 15:57

Че то сегашните меринджеи на Менте-лайно1 са бившите на Вивакома - даже и собствени меринджеи си нямат :D

kroasan
Регистриран: 01 апр 2019, 17:34

Мнение от kroasan » 01 апр 2019, 17:46

Имам едно питане.
Теленор дават 20% отстъпка на хора с ТЕЛК решение. Извадиха ми две скрити оферти за преподписване на договор - една от 31 лева и една от 38. Предишният ми абонаментен план беше на стойност 31 лева и не бях използвал 20%-те процента намаление. Позволиха ми да ги приложа само на по-голямата оферта от 38 лева. На по-малката не можело да се ползва намалението от ТЕЛК-а, защото ставало под сегашната такса от 30.99 лв. Оферираха ме и да си запазя сегашния план, но на 27 лева.

Питането ми е следното - метна ли ме служителят и можех ли да подпиша на по-евтиния план с 20% намаление? Ясно е, че става въпрос за скрити планове и политиката е малко по-различна.

nik4o81
Регистриран: 04 апр 2019, 01:00

Мнение от nik4o81 » 04 апр 2019, 01:05

Имам персонална оферта от А1. От началото /края на февруари/ ми предлагаха 16GB, неогравичени мин към всички за 28 лева. В момента персоналната ми оферта 20дни преди да ми изтече договора вече е 32 лева. За сръвнение към момета ползвам за 20GB и неограничени митути плащам 25 лева. Няма такива мошенци. Какво ще ме посъветвате!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 апр 2019, 08:44

nik4o81 написа:
04 апр 2019, 01:05
Имам персонална оферта от А1. От началото /края на февруари/ ми предлагаха 16GB, неогравичени мин към всички за 28 лева. В момента персоналната ми оферта 20дни преди да ми изтече договора вече е 32 лева. За сръвнение към момета ползвам за 20GB и неограничени митути плащам 25 лева. Няма такива мошенци. Какво ще ме посъветвате!
Да си запазиш старите условия, като се обадиш на лоялни клиенти, да ти активират запазване на същите условия. Да ти пратят анекса по куриер, за да не стъпваш в техен офис!
Samsung GALAXY S22 Ultra

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 04 апр 2019, 09:12

Или да си смениш оператора с този който дава по-добра оферта...

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 04 апр 2019, 09:15

Вито написа:
04 апр 2019, 09:12
Или да си смениш оператора с този който дава по-добра оферта...
При пренос вече никой нищо не дава...
Най-умното което може да направи е, да си запази същите условия. Нека си прочете договора, ако има клауза, че запазва същите условия и след края на договора то не е нужно дори и да подписва анекс. Е, няма да може да си вземе нов телефон така, но поне ще запази това което ползва и е свикнал да ползва.
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори