4G LTE в България - сравнителни тестове!
Re: 4G LTE в България - сравнителни тестове!
Пловдив - около Сточна гара
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Обаче има и случаи, в който оператора няма нужното покритие за един град, и VoLTE ще работи много зле. При мен очаквам такова нещо, защото виждам слаб сигнал дори и навън. През 2019-та, трябваше вече нормата на 4G сигнала на открито да е поне -75-80 dBm (и то на честоти като 1800, 2100 и 2600).Мilen написа: ↑27 окт 2019, 20:38Не се знае точният брой на VoLTE потребителите при Виваком, но очевидно е, че те също се увеличават. Щом операторът без проблем пуска 15 mhz от лентата си на 2100 Mhz за LTE и остави само 5 Mhz за 3Г на гласови разговори в София. Същото направи и Теленор, следователно процента на абонатите с VoLTE е близък при двата.
Виваком постоянно добавя и нови модели. Отскоро VoLTE може да се активира със смс от Xiaomi MI 9 SE, въпреки че модела засега липсва в официалният им списък. От повече от една година пък VoLTE безпроблемно се активира на почти всички модели Xiaomi със слагане на сим картата в друг апарат, а при Теленор- с обикновено обаждане по телефона. Което е добре за потребителите, които се наслаждават на по-качествена връзка и по-бързо свързване. И също така е добре за операторите, които могат да насочат по-голям ресурс към LTE мрежите.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
@Milen
Малко да те просветля, понеже твоите мисли не излизат от 400-те мбпс на Виваком и Xiomi разбира се.
Първо: Теоритично не може масово скоростите да са по 300-400 мбпс. Ако беше така, това означава, че трябва да има върху всеки блок, сграда базова станция или не върху всеки, но много повече.
Второ: На каратата на покритие на Виваком https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... ivna-karta в София много ясно са отбелязани местата с много добро покетие със сигнал над -80 dbm и тези с добро покритие, така че всеки може да види къде са клетките на Виваком. Предполагам, ти си направил същото и затова резултатите от твоите тестове са такива, затова ти предложих да тестваш и на други места, за да видим дали наистина масово скоростите са по 300-400 мбпс.
Трето: Средната скрост за сваляне е между 30-40 мбпс!!! Дори официалните резултати на speed test го потвърждават. Ако не вярваш, провери. Това е истината. Разбира се, ти няма да качиш тест със скорост 30-40 мбпс, как така ще петниш името на твоите любимци.
Е, да то ще се наложи да се предвижиш и на други места, а не само на тези 5-6 места в София, където постигаш уникалните 400 мбпс. Все пак София не е малка.Хах, само ако ми платиш таксито отиване и връщане Дори и тогава не съм сигурен, че си заслужава да си губя времето...
Ти знаеш ли, че София е 492 кв.км. ? Ти мерил ли си скоростите на поне половината от тях? Или мериш на 5-6 места и викаш няма смисъл повече.Във форума има и други резултати освен моите. Вижда се, че от два месеца насам масово скоростите на Виваком в София са близо до 300 и над 300 mpbs, в отделни случаи и над 400 mpbs.
Мисля, че с това изречение доказваш какъв наглец си и че единствената ти цел тук в форума е да манипулираш хората, нищо повече.Ще ми е интересно @tzincbg да даде приблизителен адрес в София, където е постигнал мизерните 20 mpbs. Ако имам път оттам, гарантирам, че резултата ми ще бъде поне няколко пъти по-добър.
Малко да те просветля, понеже твоите мисли не излизат от 400-те мбпс на Виваком и Xiomi разбира се.
Първо: Теоритично не може масово скоростите да са по 300-400 мбпс. Ако беше така, това означава, че трябва да има върху всеки блок, сграда базова станция или не върху всеки, но много повече.
Второ: На каратата на покритие на Виваком https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... ivna-karta в София много ясно са отбелязани местата с много добро покетие със сигнал над -80 dbm и тези с добро покритие, така че всеки може да види къде са клетките на Виваком. Предполагам, ти си направил същото и затова резултатите от твоите тестове са такива, затова ти предложих да тестваш и на други места, за да видим дали наистина масово скоростите са по 300-400 мбпс.
Трето: Средната скрост за сваляне е между 30-40 мбпс!!! Дори официалните резултати на speed test го потвърждават. Ако не вярваш, провери. Това е истината. Разбира се, ти няма да качиш тест със скорост 30-40 мбпс, как така ще петниш името на твоите любимци.
Теленор също имат много добри скорости в столицата.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Здравейте! Новите сим карти на А1 дават ли по-добри скорости на интернет? Моята е на 3 години и се чудя дали да я сменя.
iPhone 16 Pro Max, White Titanium, 256 GB
смени е...има разлика
от Apple_fan » 28 окт 2019 10:41
Относно скоростите, с Нокиа 7плус, който има само двойна агрегация никога вече не падам под 70 Mbps, където и да пробвам в София. Стигал съм и над 200 (но рядко).
Я по-кротко, ако обичаш. Относно манипулирането, май ти доста повече се опитваш, ама много дървено ти излиза.Мисля, че с това изречение доказваш какъв наглец си и че единствената ти цел тук в форума е да манипулираш хората, нищо повече.
Относно скоростите, с Нокиа 7плус, който има само двойна агрегация никога вече не падам под 70 Mbps, където и да пробвам в София. Стигал съм и над 200 (но рядко).
Днес реших да пробвам следното нещо; включих си телефона към лаптопа чрез USB кабела и пуснах хот спот през USB , скоростта на нета чрез кабела няма никаква разлика със спиид тестовтете ми или иначе казано в Илиенци ми е 481 мгбс и толкова имах и на лаптопа, след което пуснах хот спот на лаптопа като корегирах да излъчва само в 5 Ghz и скоростта която вдигнах през друг телефон но с рутер лаптоп бе същатата която изпраща телефона с кабел. Или иначе казано, може да ползвате тези скорости на виваком чрез кабел към лаптопа а той за рутер у вас и така ще имате 400 мгбс домашен нет:) Много е удобно
simulant написа: ↑28 окт 2019, 20:04от Apple_fan » 28 окт 2019 10:41Я по-кротко, ако обичаш. Относно манипулирането, май ти доста повече се опитваш, ама много дървено ти излиза.Мисля, че с това изречение доказваш какъв наглец си и че единствената ти цел тук в форума е да манипулираш хората, нищо повече.
Благодаря за включването! То си личи, че въпросният индивид е трол на оператор и аз нямам намерение да се занимавам с него. Хората ясно виждат както моите тестове, така и другите във форума. Ето и вие потвърждaвате, че с двойна агрегация се постигат минимум 70 mpbs, в отделни случаи и 200 mpbs. Така че е напълно нормално с моят телефон с пълна тройна агрегация да постигам над 300 mpbs, в отделни случаи и над 400 mpbs.
Ще помоля само модераторите да вземат отношение към личните обиди от въпросният индивид, като "наглец". Ако тръгна да отговарям истински, ще стане грозна картинка...
https://www.speedtest.net/my-result/i/3521793446
https://www.speedtest.net/my-result/i/3521792951
https://www.speedtest.net/my-result/i/3521794783
Теленор Пловдив от тази сутрин
Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
https://www.speedtest.net/my-result/i/3521792951
https://www.speedtest.net/my-result/i/3521794783
Теленор Пловдив от тази сутрин
Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro