Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от algor » 30 ное 2019, 11:50

n1 написа:
30 ное 2019, 11:37
Мобилен пакет Теленор, 25000 мб за 12 лв, струва ли си?

А бе струва си, ама не мога да разбера хвалите ли се или питате нещо?!?! :mrgreen:
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 30 ное 2019, 11:59

algor написа:
30 ное 2019, 11:50
n1 написа:
30 ное 2019, 11:37
Мобилен пакет Теленор, 25000 мб за 12 лв, струва ли си?

А бе струва си, ама не мога да разбера хвалите ли се или питате нещо?!?! :mrgreen:
Това отделен план за данни ли е или добавка към абонамент?

super_adsl
Регистриран: 07 авг 2017, 09:56

Мнение от super_adsl » 30 ное 2019, 12:09

iWolff написа:
29 ное 2019, 13:32
Първо виж какво означава “роуминг” и тогава мисли дали да чакаш ;)
Роуминг - означава да използваш услугата, която ти предоставя настоящия опретор в мрежа на друг. Да използваш услугата в друга държава се нарича международен, а в твоята се нарича нацинален. Националния се предлага в много други държави през по-малки или виртуални опрератори. Само в България пряко или коствено е се допуска релана конкуренция.

Ти.ком и сега имат НАЦИОНАЛЕН роуминг с Булсатком.

iWolff
Регистриран: 13 юли 2006, 19:51

Мнение от iWolff » 30 ное 2019, 12:20

Бъди сигурен, че никой от големите оператори няма да даде на Ти.Ком да им ползват мрежата. Никой от тях нямат интерес да го правят, а съм сигурен, че и Ти.Ком нямат финансовата възможност да си платят за това. Преди години щеше да има национален роуминг и между Макс Телеком и тогавашния още Мтел, но така и не се случи. Няма да се случи и сега.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm

tzincbg

Мнение от tzincbg » 30 ное 2019, 12:29

Който ако го ползваш над два месеца без прекъсване защото мрежата на другия в района ти е скапана, почва да те реже, първо трябва да се регистрираш в роуминг ръчно, после и това не става, трябва да изключиш модема и да чакаш 5 мин., после трябва да чакаш час, накрая с дни не те пуска в роуминг. Сложил съм в модема сега една изи трафик за 3 месеца, ще ни правят те подли номера, айде у лево!

А за роуминга с мтел, те доколкото знам мтел са помагали на макс да изградят мрежата, с идеята да ги купят и вземат честотите за LTE, но КРС са казали, че честотите се връщат на държавата и не могат да се вземат така, и мтел са се отказали. Последно Макс са искали да плащат роуминга с парите от оперативната печалба, но мтел са казали "Не. Парите на масата веднага!", а пари няма и роунингът не стана.
Имаше реален шанс ако Глобул не бяха излъгали Теленор да купят мрежата, която всъщност е била под наем от Мототорола, са щели да дават мрежата за виртуални оператори и на Макс вкл. и щяхме да имаме. Но сами се сещате, че щеше да бъде старата, нестабилна мрежа, в която звъниш, звъниш на някого, после той те пита защо не си му звъннал...

super_adsl
Регистриран: 07 авг 2017, 09:56

Мнение от super_adsl » 30 ное 2019, 14:16

tzincbg написа:
30 ное 2019, 12:29

Който ако го ползваш над два месеца без прекъсване защото мрежата на другия в района ти е скапана, почва да те реже, първо трябва да се регистрираш в роуминг ръчно, после и това не става, трябва да изключиш модема и да чакаш 5 мин., после трябва да чакаш час, накрая с дни не те пуска в роуминг. Сложил съм в модема сега една изи трафик за 3 месеца, ще ни правят те подли номера, айде у лево!

А за роуминга с мтел, те доколкото знам мтел са помагали на макс да изградят мрежата, с идеята да ги купят и вземат честотите за LTE, но КРС са казали, че честотите се връщат на държавата и не могат да се вземат така, и мтел са се отказали. Последно Макс са искали да плащат роуминга с парите от оперативната печалба, но мтел са казали "Не. Парите на масата веднага!", а пари няма и роунингът не стана.
Имаше реален шанс ако Глобул не бяха излъгали Теленор да купят мрежата, която всъщност е била под наем от Мототорола, са щели да дават мрежата за виртуални оператори и на Макс вкл. и щяхме да имаме. Но сами се сещате, че щеше да бъде старата, нестабилна мрежа, в която звъниш, звъниш на някого, после той те пита защо не си му звъннал...
Аз нямам проблем да избирам мрежа 28411 и после да се връщам в 28413. И в двете не ми прекъсва.

tzincbg

Мнение от tzincbg » 30 ное 2019, 14:24

super_adsl написа:
30 ное 2019, 14:16
tzincbg написа:
30 ное 2019, 12:29

Аз нямам проблем да избирам мрежа 28411 и после да се връщам в 28413. И в двете не ми прекъсва.
А стоял ли си в роуминг месеци наред? Знам, че в САЩ бяха прекратили договорите на хора, които бяха насилили телефоните си да ползват по-хубавата мрежа, роуминг било за инцидентно, скъпо било на оператора.

abando
Регистриран: 13 яну 2015, 13:34

Мнение от abando » 30 ное 2019, 19:25

algor написа:
30 ное 2019, 10:26
abando написа:
30 ное 2019, 09:18
Моя договор изтече вчера към Виваком на 23лв за 10гб. Сега ми предлагат 8гб за 25.99 и 20гб за 30лв. Еми няма как да стане да минавам на все по-висока такса....

Изчакайте и вижте утре какво ще ви предложат, но поне двойни гигабайти за срока на договора ще имат.
Телевизията също ще е с атрактивни оферти, но тя не ви интересува.
За мобилните планове май само това ще е.

А...и Смарт Ю ще е със 100гб мисля, вместо 50.
Въпросът е не да минавам на по-висока такса.. Имам и телевизия +нет в комбинация с телефона. Те ще се подновяват при всички случаи, но телефона може и да го прехвърля към друг оператор, че нещо ме дразнят с тъпите си персонални оферти, които са гола вода. Ще чакам да видя дали Теленор няма да имат нещо за около 20лв. И 3-4гб ме устройват. Виваком нямат добро предложение в момента.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 30 ное 2019, 19:31

abando написа:
30 ное 2019, 19:25
algor написа:
30 ное 2019, 10:26
abando написа:
30 ное 2019, 09:18
Моя договор изтече вчера към Виваком на 23лв за 10гб. Сега ми предлагат 8гб за 25.99 и 20гб за 30лв. Еми няма как да стане да минавам на все по-висока такса....

Изчакайте и вижте утре какво ще ви предложат, но поне двойни гигабайти за срока на договора ще имат.
Телевизията също ще е с атрактивни оферти, но тя не ви интересува.
За мобилните планове май само това ще е.

А...и Смарт Ю ще е със 100гб мисля, вместо 50.
Въпросът е не да минавам на по-висока такса.. Имам и телевизия +нет в комбинация с телефона. Те ще се подновяват при всички случаи, но телефона може и да го прехвърля към друг оператор, че нещо ме дразнят с тъпите си персонални оферти, които са гола вода. Ще чакам да видя дали Теленор няма да имат нещо за около 20лв. И 3-4гб ме устройват. Виваком нямат добро предложение в момента.
За Теленор, доколкото разбрах, персоналните оферти излизат при всички още от първия месец (С равна на твоята и с по-голяма такса), така че може да подпишеш на най-евтиния план и да преподпишеш след това. Някой на Теленор да ме поправи, ако греша.

lokolop
Регистриран: 30 ное 2019, 22:17

Мнение от lokolop » 30 ное 2019, 22:29

Luke_Netwalker написа:
28 ное 2019, 18:27
Да напомня на всички BOB-ъри: на 30.11.2019 г. изтича срока за активиране на допълнителен пакет за мобилен интернет 4000МВ
https://www.bob.bg/4000MB
За активация СМС с текст A4000MB на кратък номер 1221.
Благодаря много за този пост. Активирах го и на тримата от семейството ни.
Интересно защо никъде не го бях срещал от страна на "кореноплодните"...а го видях докато търсех подходящ план за около 4-5 GВ на сносна цена във форум за скрити оферти..

Отговори