Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Здравейте скъпи приятели,
според Вас изгоден ли е?
Виваком
• 5000 MB на максимална скорост в България и в роуминг в ЕС
• 4500 MB без допълнителна такса в роуминг в ЕС
• Неограничени минути за разговори в България и в роуминг в ЕС
16.99 лв./месец
според Вас изгоден ли е?
Виваком
• 5000 MB на максимална скорост в България и в роуминг в ЕС
• 4500 MB без допълнителна такса в роуминг в ЕС
• Неограничени минути за разговори в България и в роуминг в ЕС
16.99 лв./месец
Става, ако не ползваш много нет иначе 5гб са нищо за мен. Ама аз правя трафик до 270 гб така че
Проблемът се оказа доста сериозен заради Политиката за справедливо ползване и в един момент започваш да си плащаш всички минути и МБ, независимо че по план ги имаш. До колкото успях да я схвана, ако в продължение на 4 месеца се установи, че тафикът ти в чужди мрежи е над 50% от този в БГ, ти отпадат минутите и МБ и започваш да ги плащаш. Договорът си тече и за да си върнеш екстрите трафикът трябва да се обърне в 4 последователни месеца.
Много тъпо. На един приятел синовете му учат от години в Германия, щерка му в Англия. И тримата си ползват българските карти от А1, имат си и местни де. Вероятно има значение, че са фирмени...
Да, БГ картите си работят, но регламента е нов от 01.01.2020 и има значение колко време си в чужбина. Копирам условията на Теленор, не е лошо приятелът ти да провери все пак:
"Не. Идеята на новата регулация е да бъде по-евтино и по-удобно докато пътувате. Ако прекарвате повече време в друга страна, отколкото в България, Теленор ще започне да таксува потреблението Ви.
Това означава, че предоставените Ви съгласно Регламента за роуминг в ЕС минути, SMS илиМB ще важат само на територията на България, и няма да можете да ги използвате в ЕС. Ако имате предоставен ограничен обем МВ за роуминг в ЕС, също няма да можете да го ползвате. Ползваните минути, SMS и МB в Зона ЕС ще бъдат таксувани."
Последна промяна от ivonty на 23 май 2020, 11:08, променено общо 1 път.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
За мен, за чужбина са най-добри вариантите на Булсат.
Вземаш една карта от местен оператор(в чужбина) за моб. интернет, на най-ниска цена(колкото да имаш някакъв нет) и ползваш номера на булсат.
operatorite-obshta-diskusiya-f14/roumin ... 9-s30.html
Вземаш една карта от местен оператор(в чужбина) за моб. интернет, на най-ниска цена(колкото да имаш някакъв нет) и ползваш номера на булсат.
Холандия е в зона 5 и май не е толкова изгодно, т.к. минутите важат само за зона 1. Тя не ми е и много ясна системата на Булсат. Може ли да се прехвърля номер към тях?nbamrvolte написа: ↑23 май 2020, 11:06За мен, за чужбина са най-добри вариантите на Булсат.
Реално ако нямаш месечна такса е доста изгодно от към цени роуминга. Цена входящо за 1 мин е 0.02 лв, а за изходящо 0.075 лв. Т.е 10 мин за разговор в ЕС са съответно 20 ст и 75ст в зависимост входящо или изходящо.
1000 мин излизат 20 лв, такава оферта в никоя страна няма да намериш. Има предплатени 10 евро 400 мин.
1000 мин излизат 20 лв, такава оферта в никоя страна няма да намериш. Има предплатени 10 евро 400 мин.
Може да се прехвърли номер към тях. Пише го и в общите им условия.ivonty написа: ↑23 май 2020, 11:20Холандия е в зона 5 и май не е толкова изгодно, т.к. минутите важат само за зона 1. Тя не ми е и много ясна системата на Булсат. Може ли да се прехвърля номер към тях?nbamrvolte написа: ↑23 май 2020, 11:06За мен, за чужбина са най-добри вариантите на Булсат.