Истината за операторите-кой е първи, втори и трети

msgg
Регистриран: 17 юли 2020, 18:37

Re: Истината за операторите-кой е първи, втори и трети

Мнение от msgg » 31 юли 2020, 18:11

PanasonicMobile написа:
31 юли 2020, 17:18
Истината е, че всяка голяма компания трудно или не иска да обръща внимание на клиента. Не е като да звъннеш на местното isp и да прати техник до 2 часа. Колкото по голяма компанията, толкова по мудно реагира на нещо, и никой не носи отговорност. Така, че каквито са а1, такива са и другите. Мен лично на теленор ми харесва колко лесно спирам договор. Няма овъртане. Казвам спирам го, и край. Виваком са уникално досадни служители им. За а1 нямам наблюдения, защото все още не съм спирал услуги при тях.

И е така, и не е съвсем така. Колко клиента има кварталния доставчик- 5000 в добрия случай... Ако е изградил читава подземна оптична мрежа реално му стига да има 1 човек на телефона да отговаря на тъпи въпроси и 2-ма техници да оправят сътворените от клиенти-тъпаци проблеми и това е. Когато обаче си А1 или Виваком с десетки хиляди частни клиенти в един областен град + още хиляди ПОС терминали и банкомати просто колкото и техници да имаш винаги има моменти в които частният клиент го духа и е оставен да чака. Който иска да не чака има едни услуги в които се гарантира наличието на интернет през минимум 99.99% от времето (не се събира и 1 час годишно да стоите без нет), но пък гарантирано цените няма да ви харесат.

Относно Теленор много скоро ще видиш как се променят нещата- не към лошо, а към много лошо... Ако си мислиш, че Келнерчето е дошъл да развива бизнеса и иска да се задържи десетилетия тук много грешиш- бързичко ще надуе едни цифри и ще продаде мрежата.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 31 юли 2020, 18:53

Точно на вива седях 8 дни без домашен нет, което доведе до прекратяване на договор.
Обясняват ми - ще трябва да платите 3 такси и дори няма да го ползвате защото имате още 12 месеца от договора - най-щастливо изхарчените 120 кинта в живота ми... :)

IphoneXSMax
Регистриран: 18 фев 2020, 15:00

Мнение от IphoneXSMax » 31 юли 2020, 18:53

Който не е абонат на А1 страда ужасно много, че не е абонат на А1.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 31 юли 2020, 19:13

IphoneXSMax написа:
31 юли 2020, 18:53
Който не е абонат на А1 страда ужасно много, че не е абонат на А1.
Първи април мина :) :) :) :lol:

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Мнение от wer_aac » 31 юли 2020, 19:17

Каква истина, какви 5 лв. От 15г е все така 1-ви А1, 2-ри Теленор и 3-ти Виваком. Това е за брой абонати. И разликите са минимални между трите. Така, че реално все тая кой на коя позиция е.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 31 юли 2020, 21:42

Вижте си фактурите, там ясно си пише какво говорите.
За юни едната ми карта има:
73 повиквания към Вива, общо 155 минути;
142 към други мобилни, общо 235 минути.

Картата ползвана от мен има:
126 към вива, 415 минути;
130 към други мобилни, 396 минути;
12 фиксирани към вива, 15 минути;
4 към други фиксирани, 8 минути.

Правете си сметките. :D

konsta66
Регистриран: 16 дек 2008, 16:03

Мнение от konsta66 » 31 юли 2020, 22:35

Дано не нарушавам правилата , но поне дава отговор на въпроса

https://www.capital.bg/biznes/telekomi/ ... voto_trio/

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Мнение от wer_aac » 01 авг 2020, 00:47

Статията е много точна и показва всичко. Ето и кратък анализ. Дял на база брой абонати.

1. А1 38.5%
2. Теленор 33.4%
3. Виваком 28.1%

Както писах и по-напред разликите са около 5% между тях, но между А1 и Виваком е 10%.
Прави впечатление, че А1 е задминала Виваком по-брой абонати на телевизия макар и минимално 25% срещу 24.1 като лидер е Булсатком с 36.3%. Все пак при фиксирания(домашен) интернет Виваком държи 1-то място с 27%, но голямата разликата, която имаше с втория по брой абонати оператор А1 е стопена на 1% съответно с 26% за А1.

msgg
Регистриран: 17 юли 2020, 18:37

Мнение от msgg » 01 авг 2020, 15:22

wer_aac написа:
31 юли 2020, 19:17
Каква истина, какви 5 лв. От 15г е все така 1-ви А1, 2-ри Теленор и 3-ти Виваком. Това е за брой абонати. И разликите са минимални между трите. Така, че реално все тая кой на коя позиция е.
Ами не е все тая- "случайно" в тези цифрички дето ни ги подават операторите са пропуснати някои подробности. И най-важната дреболия дето никой не ти казва (не и без бой и еВан) е колко от картите са фирмени, а по този параграф Мтел убиват конкурентите си С МНОГО. И е логично когато си физически първият оператор в БГ и си бил такъв дълги години да държиш пазара на бизнес клиентите- повече от 20г. беше невъзможно да си прехвърлиш номера и съвсем буквално фирмите бяха по-зле и от крепостни селяни. В момента в който преносът на номера стана възможен много бързо бизнес офертите на картела станаха почти еднакви и се загуби смисъла да си причиняваш куп главоболия при пренос на да кажем 100 карти. Лично съм пренасял 65 фирмени карти от Мтел- съвсем буквално трябваше да обявя на всичките си контрагенти, че за период от 7 дни фирмата излиза в отпуска за да няма после "що не ви работят телефоните?"... И какво си мислиш- дори и след 10 дни някои карти не бяха пренесени още по вина на Мтел и пак добре, че бяха на обикновените служители, а не на управленския персонал.

exgrigor
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от exgrigor » 01 авг 2020, 16:06

До скоро операторите гонеха пазарен дял,т.е.брой карти като процент от населението.Скоро се заговорих с мой клиент с 80 души персонал и разбрах,че има 150 карти,като ползва около 90,а останалите само се водят и не им плаща такса.Така се прави фалшив пазарен дял.Когато гониш печалба е важно колко карти плащат абонамент и имат разговори,а не общата бройка,която седи в шкафа...Моето впечатление е,че много хора избягаха от А1 преди години,когато имаха проблеми със сметките.Аз съм със служебна карта на Теленор над 20 години и за радост не ми се налага да ходя по офисите където действително има отвратителни служители.Ако съдя по жена ми която не е силна в преговорите при всяко преподписване с Теленор таксата се вдига с 3-4 лв за почти същите минути и МB и няма вариант да останеш на старите пари.Финално мисля,че всички са един дол дренки и има негластно споразумение да имат приблизително еднакви такси.Така,че кой е номер 1,2 или 3 няма значение.

Отговори