Бях при Vivacom до миналата година началото на януари. В момента нищо не би ме накарало да се "върна" при тях, ако ще и 5G с неограничена скорост и мегабайти да ми предложат.
Телефонията им е под всякаква критика. Откакто си скапаха 3G-то (900 MHz) за сметка на 4G-то (900 MHz) се получаваше така, че си чатя по Messenger (през Wi-Fi вкъщи) и получавам SMS за пропуснато повикване при условие, че телефона е пред мен на масата и съм в центъра на града, а това ми дойде като гръм от ясно небе.
В момента с Telenor се преродих по отношение на разговори, а мегабайтите напълно ме устройват - 20 000 MB основни + 20 000 MB допълнителни до края на довогора и отделно по 10 000 MB за чат, 10 000 MB за социални и 10 000 MB за музика (не, че слушам, ама за всеки случай имам deezer premium като безплатен пакет за 1 година), отделно 11 700 MB за роуминг (но така или иначе в момента не пътувам по принцип).
Затова малко ще обобщя моята гледна точка - предпочитам 40 000 MB (без ограничения на скоростта) с качествени телефонни разговори, отколкото неограничен интернет с ограничена скорост и скапана GSM мрежа.