Защо тогава някоя фирма би сключила договор за такъв номер? Хайде на някои ме им изнася да им "досаждат", ама те са малко.Artista10 написа: ↑15 апр 2021, 17:02Не, фирмите които са сключили договор с оператор да им се простави 0700 не печелят.
Печелят операторите, който таксуват аб. планове за физ. лица и предплатените (без Теленор) по 0,29-0,40 лв. а себестойността за терминиране на такова обаждане в тяхна или чужда мрежа едва ли е повече от 1-3 стотинки.
VoLTE & VoWi-Fi
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: VoLTE & VoWi-Fi
Активираха ми Volte , но като набера номер и отида в менюто пише NB кодека и минава през 3g. То в такъв случай незнам защо въобще показва volte а в същото време превключва на H . И този wb кодек не се пуска при мен, примерно набирам виваком номер и 123 на А1 и в двата случая пише NB.ivobel721 написа: ↑05 апр 2021, 15:09A1 ползват AMR-WB от 10 години в 2G/3G мрежата си. Засега, като говоря с повечето хора, си ползвам него още. Най-забележимо е, че малко по-бързо набирам сега. Качеството на разговори между операторите е все така лошо.
Виваком и Теленор имат EVS-SWB, който е с по-добро качество, но трябва и отсрещната страна да го поддържа, иначе си е AMR-WB или AMR-NB. Евтини устройства не поддържат EVS.
Теленор нямат AMR-WB на 2G/3G (само през 4G), докато Виваком го имат през 3G (не винаги) и винаги през 4G.
AMR-NB е "стандартния" кодек, който има sampling rate от 8 kHz, AMR-WB има 16 kHz, а EVS-SWB - 32 kHz. Колкото повече kHz имаш, толкова повече samples (проби) се взимат на секунда и up to a point се подобрява качеството.
tl;dr: Не, кодекът не е по-добър от на Виваком, но имат AMR-WB с повече хора.
123 няма WB при А1. Набери друг абонат на А1 със смартфон и ще имаш WB (ама ти и преди си имал с тях). Засега качеството между операторите е все едно сме в миналия век.portis10 написа: ↑19 апр 2021, 23:45Активираха ми Volte , но като набера номер и отида в менюто пише NB кодека и минава през 3g. То в такъв случай незнам защо въобще показва volte а в същото време превключва на H . И този wb кодек не се пуска при мен, примерно набирам виваком номер и 123 на А1 и в двата случая пише NB.ivobel721 написа: ↑05 апр 2021, 15:09A1 ползват AMR-WB от 10 години в 2G/3G мрежата си. Засега, като говоря с повечето хора, си ползвам него още. Най-забележимо е, че малко по-бързо набирам сега. Качеството на разговори между операторите е все така лошо.
Виваком и Теленор имат EVS-SWB, който е с по-добро качество, но трябва и отсрещната страна да го поддържа, иначе си е AMR-WB или AMR-NB. Евтини устройства не поддържат EVS.
Теленор нямат AMR-WB на 2G/3G (само през 4G), докато Виваком го имат през 3G (не винаги) и винаги през 4G.
AMR-NB е "стандартния" кодек, който има sampling rate от 8 kHz, AMR-WB има 16 kHz, а EVS-SWB - 32 kHz. Колкото повече kHz имаш, толкова повече samples (проби) се взимат на секунда и up to a point се подобрява качеството.
tl;dr: Не, кодекът не е по-добър от на Виваком, но имат AMR-WB с повече хора.
Ако имаш слаб сигнал на 4G LTE, мрежата те дропва на 3G, за да нямаш проблеми с разговора.
Нямате ли проблеми с това VoLTE? Почти на всяко избиране дава call failed и тези които ме търсят се оплакват, че не могат да се свържат с мен.
iPhone 12, iOS 14.4.2, оператор A1
Изключих услугата от телефона, за да мога да го ползвам.
iPhone 12, iOS 14.4.2, оператор A1
Изключих услугата от телефона, за да мога да го ползвам.
Последна промяна от ivancho на 21 апр 2021, 11:20, променено общо 1 път.
При Telenor никакъв проблем - набира бързо и говоря нормално през 4G.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Откога A1 са пуснали VoLTE за iPhone?
При мен на S21 от време на време дава грешка при звънене, но моментално спира VoLTE и мога да набера през 3G. Не са ми казвали да не могат да ме набират.
А1 не са ме питали с какъв апарат ще ползвам услугата
На мен все още ми излиза, че мрежата на А1 не e сертифицирана за volte на iphone.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Както вече друг написа - A1 НЕ ПРЕДЛАГА VoLTE за iPhone. За момента в България, VoLTE за iPhone се предлага само от Telenor.