5Джито какво е нужно да се промени

tekotien
Регистриран: 06 авг 2021, 21:22

Re: 5Джито какво е нужно да се промени

Мнение от tekotien » 20 авг 2021, 01:42

Да да добре , а като съм на скорост 100 мегабита как да ги точа колкото казваш ?

Просто е трябва неограниченя план тотал да важи и за домашни потребители , а тези с телефоните да ползват 100 гб трафик на ден

и на тях би им стигнало , ти гледаш ли блу рей филми на телефона на малкото екранче ?

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 20 авг 2021, 07:53

Ограниченията се слагат за да не се претоварват мобилните мрежи.
Ползват ги много хора и акл всеки започне да тегли нон-стоп няма за никой да има.
Спомням си 2003-4 година как си плащах на първия интернет доставчик в едно местно градче по 50лв (бяха доста пари тогава) за неограничен интернет със 128kb/s скорост :lol:
Имаше и план с 256 за 100 лв.
Имаше и адски бърз нет, но беше на количествени пакети от рода на 50лв за 10гб за целия месец.
Та като бях на неограничен пусках да тегля мп3-ки преди училище и като се върнах имах някоя и друга свалена. Как се радвах, сега 100гб на ден не ни стигат. Менят се времената.

Аванта, стигал ли си ги тези 100гб досега? И ако да - какво точно правиш с тях.
Разбирам как веднъж-дваж в месеца може да ги стигнеш, защото си решил да дръпнеш нещо конкретно, ама всеки ден?

tekotien
Регистриран: 06 авг 2021, 21:22

Мнение от tekotien » 20 авг 2021, 10:19

Имам над 8 терабайта хардове , свалям филми и сериали .

и пак да питам защо за мобилните телефони може неогранични скорости и мегабайти без това ограничение , те не товарят ли при това положение мобилните мрежи, щом за мобилните телефони може защо за домашните компютри да не може !

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 20 авг 2021, 11:03

Ами ти сам си отговори и преди това - на мобилен телефон няма да тръгнеш да сваляш блу-рей филми или 8тб съдържание.
Затова и може - защото няма да се стигат никога. На домашен е обратното.
Пускаш си оптиката и ползваш без да мислиш. Като я резнат (не вярвам да се случва всеки ден) си викаш кабеларката да ти я оправят и нямаш никакви ограничение. Толкова е просто. ;)

Отговори