На този въпрос вече има отговор.
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Има ли предплатена карта на някой от операторите при която когато презаредя, бонуса да важи 30дни, а не 14 както е при Теленор .
Изпратено от моят RMX3201 с помощта на Tapatalk
Преди половин година си взех предплатена от Виваком и с каквото съм видял досега, не бих се махнал от А1 в момента. Да, в София на места са по-добре, но всеки оператор има покритие в София. У нас във Варна, ако мина на Виваком, ще трябва да разчитам изцяло на VoWiFi или просто разговорите да са през 3G.
По-вярна теория би било, че много от клиентите на А1 са бизнес клиенти. Но дори и така, познавам много хора на А1, които нямат големи оплаквания.
Аз лично повече проблеми съм срещнал с на Виваком предплатената отколкото с А1.
Оня ден изтичаха мегабайтите на нея и пуснах няколко Speedtest-а. Скоростите на 4G+ (тройна агрегация, 4x4 за 2600):
Download/Upload
19,8/38,9
27,9/40,2
34,1/27,7
36,7/34,9
11,3/19,2
Устройството е Galaxy S21, сигналът беше на около -80 dBm и понеже имат прекрасна мрежа, имах SINR около -5.
При А1 скоростите на 4G+ (което е с 4x4 на 1800, 2100 и 2600 при мен) са над 100, а на 5G около 700.
5G, VoLTE и VoWiFi не са налични за мен, защото това са "premium" неща само за хора на договор. (при другите оператори също)
Пробвах Теленор през 2018 и видях как тогава дропват обаждания у нас, но покритието им се подобри там наскоро.
При Виваком са 28 дни.
https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... ta/free2go
Минути и MB, включени в стартовия пакет, са валидни до изчерпването им, но за не повече от 28 дни. Сроковете започват да текат от датата на активация.
Питането ми е ,при презареждане колко дни важат МБ и минути 14или30дни?
Пак 28 дни, но зависи какво заредиш. Нали ги виждаш къде ги пише в колонката:
https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... n-internet
Зареденият баланс е валиден за 60 дни.
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Luke_Netwalker написа: ↑18 дек 2021, 18:28От години ползвам А1 и нямам оплаквания от покритието и качеството на връзката. От време на време получавам обаждания от рода на 'Една много изгодна оферта, специално за вас ...', но това го има при всички оператори. Явно тук има и много платени оплювачи. А покритието на Теленор и в София е пълна скръб. От опит го казвам.
Намирам за анормално, непрекъснато да се говори срещу операторите.
По-добре е, при констатирани нередности, да се подава сигнал към съответния, за да са информирани служителите и да се предприемат мерки.
Няма идеални компании, въпросът е да има стремеж към добри практики.
Ако се окаже различно и няма положителни промени - сменяш незабавно, не търпиш некоректно отношение.
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
Аз да споделя също ползвам А1 и Теленор,като на А1 взех карта през пролетта, когато пуснаха неограничените планове и на тези места ,където ходя също наблюдавам по-добро покритие на А1 пример пътувайки от Пловдив за София с влак след Костенец до селата Момино и Побит Камък имам моментни загуби на обхват при А1 и то на място ,където е същинско дере ,а Теленор още след като мина Костенец ги няма чак почти до Елин Пелин!
Относно Виваком преди да го купи Спас Русев през 2017-та или 2018-та не съм сигурен с точност нямаше кой да ги бутне по покритие ,но сега са доста влошени!
Мнението ми се базира на покритието към този етап,което съм забелязал!
Относно Виваком преди да го купи Спас Русев през 2017-та или 2018-та не съм сигурен с точност нямаше кой да ги бутне по покритие ,но сега са доста влошени!
Мнението ми се базира на покритието към този етап,което съм забелязал!
Момчета, подхванахте и попрехвърлихте темата в съвсем друга насока. Темата за "Състояние на мрежите плюсове и минуси" е няколко теми под тази. Нека оставим тази за скритите планове.