A1 extra sim
Re: A1 extra sim
Колеги,
пак ще се повтаря:
Ако ще се ползва extra sim САМО за интернет, то тя (една от двете карти, независимо коя) трябва да се сложи в устройство (рутер, бисквитка, таблет, телефон), което позволява режим на data приемане 4G only/LTE only.
И тази опция трябва да е ВКЛЮЧЕНА на устройството постоянно, докато сим картата е в него.
Само тогава НЯМА проблеми с гласовата услуга (приемане на обаждания) по другата сим карта.
"Питай Патило!" казва народът.
пак ще се повтаря:
Ако ще се ползва extra sim САМО за интернет, то тя (една от двете карти, независимо коя) трябва да се сложи в устройство (рутер, бисквитка, таблет, телефон), което позволява режим на data приемане 4G only/LTE only.
И тази опция трябва да е ВКЛЮЧЕНА на устройството постоянно, докато сим картата е в него.
Само тогава НЯМА проблеми с гласовата услуга (приемане на обаждания) по другата сим карта.
"Питай Патило!" казва народът.
Здравейте дали ще имам проблем със обажданията ако сложа екстра сим във следния рутер 4G/LTE рутер Huawei CPE B310?
Явно са ги индексирали с 3.3%, но само за 1 допълнителна карта. Другите са ги пропуснали по някаква причина.
На мен ми излезе новата фактура, също е индексирана с 3.3%.
На мен ми излезе новата фактура, също е индексирана с 3.3%.
Имам Екстра Сим към А1 от няколко години. Беше активирана само за гласови услуги. Преди няколко дена по телефона активирах и мобилните данни на картата. Сега цената е 1+3 лв. Договора ми е Unlimited. Сложих втората карта на отключен Wifi Huawei Mobile E53308s-2(бисквитка с батерия) който беше заключен към Vivacom. Интернета работи без проблем, но ми блокира обажданията на основната карта.
Нали е писано по-преди - 4Г/ЛТЕ модем само
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Бисквитката оказва (reject) входящия разговор (тъй като не не може да го обработи) и преди multiring да е достингал основната.stivans написа: ↑06 окт 2022, 12:28Имам Екстра Сим към А1 от няколко години. Беше активирана само за гласови услуги. Преди няколко дена по телефона активирах и мобилните данни на картата. Сега цената е 1+3 лв. Договора ми е Unlimited. Сложих втората карта на отключен Wifi Huawei Mobile E53308s-2(бисквитка с батерия) който беше заключен към Vivacom. Интернета работи без проблем, но ми блокира обажданията на основната карта.
Лесна проверка: Имате изходящи обаждания от основната? и направете безусловно пренасочване към друг номер *21*другНомер# - ако получите разговора на другия номер - ще потвърдим reject от модема.
Решение:
Друга бисквитка, която има voice в модема си.
П.П.
На Unlimited планове отказаха (и спират) вклчването на internet не extra картата(е), явно сте с връзки? Остава да кажете, че и роуминг имате на нея?
Решение за "връзкари":
Да Ви спрат само гласовата услуга на extra картата.
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
А ако екстра сим се активира преди подписване на план Unlimited, дали ще работи симката? И евентуално относно 4g modem("бисквитка") - какъв бюджетен модел би бил подходящ в тази ситуация.
Поздрави
Поздрави
С Extra Sim съм от 02.2017 година. На договор за 1000Мб мобилен интернет и 500 минути разговори. Не съм ползвал връзки да си пусна интернета на картата. Обадих се на *88 ,чаках 5 минути да ме свържат с оператор,kазах им какво искам и веднага до час ми пуснаха услугата. Не знаех, че на без лимитните планове не могат да се пускат мобилни данни (ако знаех сигурно нямаше да се обадя ) . Картата ми е не е в група, а за "Служители" които работят във дадена фирма. Ако това може да се смята за връзки може . За роуминг не зная дали може. Не съм излизал в чужбина.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
stivans написа: ↑06 окт 2022, 12:28Имам Екстра Сим към А1 от няколко години. Беше активирана само за гласови услуги. Преди няколко дена по телефона активирах и мобилните данни на картата. Сега цената е 1+3 лв. Договора ми е Unlimited. Сложих втората карта на отключен Wifi Huawei Mobile E53308s-2(бисквитка с батерия) който беше заключен към Vivacom. Интернета работи без проблем, но ми блокира обажданията на основната карта.
Под "Договора ми е Unlimited." имате предвид, че е БЕЗСРОЧЕН, а не че е на някой план "А1 Unimited", на който интернета на максимална скорост е неограничен*.stivans написа: ↑06 окт 2022, 22:12С Extra Sim съм от 02.2017 година. На договор за 1000Мб мобилен интернет и 500 минути разговори. Не съм ползвал връзки да си пусна интернета на картата. Обадих се на *88 ,чаках 5 минути да ме свържат с оператор,kазах им какво искам и веднага до час ми пуснаха услугата. Не знаех, че на без лимитните планове не могат да се пускат мобилни данни (ако знаех сигурно нямаше да се обадя ) . Картата ми е не е в група, а за "Служители" които работят във дадена фирма. Ако това може да се смята за връзки може . За роуминг не зная дали може. Не съм излизал в чужбина.
На А1 Unlimited плановете не дават/спират extraSIM.
Вие сте на limited план 1000 MB, макар след това да е продължава на ниска скорост 64kbps неограничено.
Усмихни се... Животът е Хубав